Tarih: 28.09.2022 17:26

Hüseyin Cinkara, WBA Kıtalararası Şampiyonu oldu

Facebook Twitter Linked-in

Cruiser Sıklet Boksör Hüseyin Cinkara, Dünya Boks Birliği'nin (WBA) Kıtalararası Şampiyonu oldu.  
 
Cinkara, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde ringe çıktı ve Amerikalı rakibi Al Sands'ı nakavtla geçerek şampiyon unvanını aldı.
 
“Kim olsa devirirdim”
 
Antrenör Magomed Schaburow ile rakibi çok iyi analiz ettikleri belirten Cinkara “Benim hızım, el hareketlerim, gözlerim, kontraya çıkış tarzım, rakibi boşa çıkarmam gibi konular üzerine çok çalıştık. Rakibi analiz ederek ona göre özel taktikler geliştirdik ve bunları ringe çok iyi yansıttık. İkinci rauntta rakibimi yere indirdim. Sol elim çok hızlıydı attığımın yüzde 95'i rakibe isabet ediyordu ve o kadar hızlıydım ki rakibim yumruklarımı göremiyordu. Çok sağlam yumruklar vurmama rağmen rakip iyi dayandı.” ifadelerini kullandı.  
 

Karşılaşmanın düşündüğünden daha iyi geçtiğini aktaran Cinkara, “Arkam çok sağlamdı. Fitnes Antrenörüm Günter Dreher, üç ay önceden kondisyon, hız ve güçte beni çok iyi çalıştırdı. Menajerim Fırat Arslan, ana sponsorum Ya Medina'nın Patronu Yakup Ülker, Eşim Zeynep Cinkara ve sponsorlarım Multi Gmbh'dan Peyrunaz Kükrek, EYT Finanzierung'dan Enis Yasin Türk de her zaman yanımda oldu. Ayrıca maç bana yirmi dakika uzaklıktaki Ludwigshafen kentinde gerçekleşti, salona gelen gurbetçiler tıklım tıklım doldurdu. Düşündüğümden daha fazla izleyici geldi. Almanya'da mehteran ekibiyle canlı olarak maça girdim. En büyük hayalim buydu gerçekleştirdim, bana büyük bir motivasyon kaynağı oldu. En büyük idolüm Lenox Lewis, Mike Tyson ve Muhammed Ali'ydi onların maçlarını izlerdim küçükken ve onlar ringe hep insan tünelinin arasından geçerek girerdi ben özenirdim, bu defa aynı şeyi ben yaşadım. Tüm motivasyon kaynaklarım mevcuttu. O gün karşımda kim olursa olsun devirirdim, o kadar iyiydim.” şeklinde konuştu.

 

“Hüseyin çok iyi performans sergiledi”
 
Menajer ve Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, sporcusunun performansından oldukça memnun olduğunu belirterek 'Rakibimiz oldukça tecrübeli ve tehlikeli bir boksördü. 21 maçının 18'ini nakavtla kazanırken kaybettiği 5 maçın hepsini de nakavtla kaybetmiş. Yani adam bütünüyle riske giren ve nakavtı arayan bir boksördü. Aynı şekilde Hüseyin, karşısında da oldukça sert dövüştü, üçüncü rauntta Hüseyin'e sert bir yumruk attı fakat Hüseyin, sağlam durarak çabuk toparladı. Ardından Hüseyin, rakibi Sands'ı iki kez sert yumruklarla hırpaladı. Sonunda hakem, maçı hakkıyla durdurdu ve Hüseyin, hakkıyla bu maçı kazanarak 19'uncu maçında 19 galibiyet alarak muhteşem bir zafere daha imza attı.” vurgusu yaptı.

 
“Seyirciler boksörümüzü motive etti”
 
Basın Danışmanı Vedat Alyaz da ringe mehter marşı ve mehteran ekibiyle çıkan Cinkara’ya Almanya'da bulunan gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek “Salonu tıklım tıklım dolduran izleyiciler, ellerinde Türk bayraklarıyla yenilgi yüzü görmeyen boksörümüzü motive etti.” diye konuştu.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —