Hüseyin Cinkara, WBA Kıtalararası Şampiyonu oldu

Amerikalı rakibi Al Sands'ı nakavtla geçen Boksör Hüseyin Cinkara, WBA Kıtalararası Şampiyon unvanını aldı.

Spor 28.09.2022 17:26:14 0
Hüseyin Cinkara, WBA Kıtalararası Şampiyonu oldu
Cruiser Sıklet Boksör Hüseyin Cinkara, Dünya Boks Birliği'nin (WBA) Kıtalararası Şampiyonu oldu.  
 
Cinkara, Almanya'nın Ludwigshafen kentinde ringe çıktı ve Amerikalı rakibi Al Sands'ı nakavtla geçerek şampiyon unvanını aldı.
 
“Kim olsa devirirdim”
 
Antrenör Magomed Schaburow ile rakibi çok iyi analiz ettikleri belirten Cinkara “Benim hızım, el hareketlerim, gözlerim, kontraya çıkış tarzım, rakibi boşa çıkarmam gibi konular üzerine çok çalıştık. Rakibi analiz ederek ona göre özel taktikler geliştirdik ve bunları ringe çok iyi yansıttık. İkinci rauntta rakibimi yere indirdim. Sol elim çok hızlıydı attığımın yüzde 95'i rakibe isabet ediyordu ve o kadar hızlıydım ki rakibim yumruklarımı göremiyordu. Çok sağlam yumruklar vurmama rağmen rakip iyi dayandı.” ifadelerini kullandı.  
 

Karşılaşmanın düşündüğünden daha iyi geçtiğini aktaran Cinkara, “Arkam çok sağlamdı. Fitnes Antrenörüm Günter Dreher, üç ay önceden kondisyon, hız ve güçte beni çok iyi çalıştırdı. Menajerim Fırat Arslan, ana sponsorum Ya Medina'nın Patronu Yakup Ülker, Eşim Zeynep Cinkara ve sponsorlarım Multi Gmbh'dan Peyrunaz Kükrek, EYT Finanzierung'dan Enis Yasin Türk de her zaman yanımda oldu. Ayrıca maç bana yirmi dakika uzaklıktaki Ludwigshafen kentinde gerçekleşti, salona gelen gurbetçiler tıklım tıklım doldurdu. Düşündüğümden daha fazla izleyici geldi. Almanya'da mehteran ekibiyle canlı olarak maça girdim. En büyük hayalim buydu gerçekleştirdim, bana büyük bir motivasyon kaynağı oldu. En büyük idolüm Lenox Lewis, Mike Tyson ve Muhammed Ali'ydi onların maçlarını izlerdim küçükken ve onlar ringe hep insan tünelinin arasından geçerek girerdi ben özenirdim, bu defa aynı şeyi ben yaşadım. Tüm motivasyon kaynaklarım mevcuttu. O gün karşımda kim olursa olsun devirirdim, o kadar iyiydim.” şeklinde konuştu.

 

“Hüseyin çok iyi performans sergiledi”
 
Menajer ve Türk profesyonel boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu Fırat Arslan, sporcusunun performansından oldukça memnun olduğunu belirterek 'Rakibimiz oldukça tecrübeli ve tehlikeli bir boksördü. 21 maçının 18'ini nakavtla kazanırken kaybettiği 5 maçın hepsini de nakavtla kaybetmiş. Yani adam bütünüyle riske giren ve nakavtı arayan bir boksördü. Aynı şekilde Hüseyin, karşısında da oldukça sert dövüştü, üçüncü rauntta Hüseyin'e sert bir yumruk attı fakat Hüseyin, sağlam durarak çabuk toparladı. Ardından Hüseyin, rakibi Sands'ı iki kez sert yumruklarla hırpaladı. Sonunda hakem, maçı hakkıyla durdurdu ve Hüseyin, hakkıyla bu maçı kazanarak 19'uncu maçında 19 galibiyet alarak muhteşem bir zafere daha imza attı.” vurgusu yaptı.

 
“Seyirciler boksörümüzü motive etti”
 
Basın Danışmanı Vedat Alyaz da ringe mehter marşı ve mehteran ekibiyle çıkan Cinkara’ya Almanya'da bulunan gurbetçilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek “Salonu tıklım tıklım dolduran izleyiciler, ellerinde Türk bayraklarıyla yenilgi yüzü görmeyen boksörümüzü motive etti.” diye konuştu.
 

 

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

YTB Başkanı Turus, Köln’de Irkçılık ve İslam Düşmanlığına Karşı Yürütülen Çok Boyutlu Mücadeleyi Anlattı

CHP’de Kritik Atama: Nurhayat Altaca Kayışoğlu Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu

St. Pauli’den Köln’de Son Nefeste Gelen Puan: Jones Uzatmada Kahraman Oldu 1-1

Zwei junge Autoinsassen bei schwerem Unfall in Stade-Haddorf lebensgefährlich verletzt

Selina Çukur, 2025 U17 Avrupa Şampiyonası Milli Takım Kadrosunda

66 Karar: İçişleri Bakanları Konferansı Bremen’de Önemli Adımlar Attı

A2’de Dönersipişi Kontrolü: Braunschweig Gümrüğü Soğuk Zincir İhlalini Ortaya Çıkardı

Hamburg’un Girişimi Sonuç Verdi: Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem

AVRUPA’DAN GÜÇLÜ ÇAĞRI: “TÜRKİYE UÇUŞLARI MAKUL FİYATA İNSİN!”

TÜMKİAD'A OXFORD'DAN PRESTİJLİ ÖDÜL

Hamburg’da Örnek Dayanışma: Demokrat Çorumlular’dan Engelsiz Yarınlar İçin Buluşma

TGD 30. Yılını Kutladı

Hamburg’da Büyük Şok: HSV, DFB-Pokal’da Holstein Kiel’e Penaltılarla Veda Etti

Yükleniyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

  • Perşembe 12.5 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Cuma 8.4 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.4 ° / 6.2 ° Güneşli