Tarih: 04.06.2022 17:01

“Elâzığ gastronomisini birinci sıraya taşıyacağız”

Facebook Twitter Linked-in

4. İstanbul Aşçılar Festivali ‘İstcook Fest 2022, turizm ve gastronomi sektörünün paydaşları ile Elâzığ Yemekleri ve kültürünü bir araya getirdi. Metropol İstanbul AVM Ataşehir’de iki gün süresince düzenlenen etkinlikte, gastronomi festivalinin gözdesi Elâzığ yemekleri ve lezzetleri oldu.
Elâzığ Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı ve AGAFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harun Seyran, etkinlik kapsamında stantlarına uğrayan 20 binin üzerinde kişiye Elâzığ yemek ve ikramlıklarının sunulduğunu söyledi. Festival süresince stantlara ilginin çok yüksek olduğuna değinen Seyran “Standımızı ünlü şefler, blok yazarları, sektör temsilcileri ve çok sayıda misafir ziyaret etti. Gelen misafirlere Elâzığ mutfağının lezzetlerinden olan Peynirli Ekmek, Süslü Fidoş, İşgene (Eşgene), Elâzığ Güveci, Sırın, Erişte Çorbası, Harput Köfte, Harput Böreği (40 Kat), Elâzığ Çiğ Köftesi, Tutmaç Pilavı, Elâzığ Sucuğu, Elâzığ Köftesi, Mıhlama, Dolanger Tatlısı, İrmik Helvası, Tandır Ekmeği, Tandır Küncülü Güllü Ekmeği, Çedene Kahvesi, Ağın Leblebisi, Baden Şekeri, Bastık, kuru dut, vişneli dondurma, Orcik, Orcik Şekeri ikram ettik. Biz şehrimizin cesur yürek firmaları ile yolumuza devam ediyoruz. Elâzığ gastronomisini birinci sıraya taşıyana kadar durmadan yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Gastronomide Eğitim ve Öğretim
 
Organizasyon süresince katılımcı firmaların sunumları, interaktif gösteriler, stantlarda çeşitli ikram ve sunumlar, workshoplar ile şeflerin Gastronomide Eğitim ve Öğretim gibi konulardaki söyleşilerden oluşan paneller, etkinlikler yer aldı.
 
Araştırmacı Gazeteci Yazar Şef Mehtap Özer Seyran, İşgene (Eşgene) yemeği ile workshop gösterisi gerçekleştirdi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —