Tarih: 14.02.2023 21:04
İzmir, deprem bölgesindeki vatandaşların yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kenti İzmir Derneği (DIDER) Avrupa ofisleri ile iş birliği içerisinde, Kahramanmaraş depreminin yarattığı yıkım üzerine bölgedeki vatandaşlar için Umut Hareketi ve Bir Kira Bir Yuva platformu oluşturdu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesaplarından Avrupa Dayanışması’na destek açıklaması yaparak uluslararası destek çağrısında bulundu.
Umut Hareketi, battaniye, ısıtıcı, bot, mont, temizlik malzemesi, hijyen kiti ve benzeri çok acil ulaştırılması gereken malzemelerin depremzedelere ulaştırılmasını içeriyor. Yapılan bağışlar da deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılacak.
Bir Kira Bir Yuva
Bir Kira Bir Yuva isimli dayanışma kampanyası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından Kahramanmaraş depreminin ardından evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek ya da bos durumdaki evini kullanıma açmak isteyen yurttaşları buluşturmak için başlatıldı.
Bu kampanya, 30 Ekim İzmir depreminde edinilen tecrübe ve oluşturulan bilgisayar yazılımı üzerine inşa edildi. Kampanya ile ilgili olarak https://birkirabiryuva.org/ sitesinden bilgi alınabilir.
Kampanyaya Avrupa’dan katılmak isteyenler için banka hesap bilgisi şöyle:
Kurum Adı: Türkiye'deki Depremzedelerle Dayanışma Derneği (Patenschaften für Erdbebenopfer in der Türkei e.V** )
Banka: ISBANK MÜNCHEN
IBAN: DE 48600 30900 00058 20014
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —