İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dünya Kenti İzmir Derneği (DIDER) Avrupa ofisleri ile iş birliği içerisinde, Kahramanmaraş depreminin yarattığı yıkım üzerine bölgedeki vatandaşlar için Umut Hareketi ve Bir Kira Bir Yuva platformu oluşturdu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesaplarından Avrupa Dayanışması’na destek açıklaması yaparak uluslararası destek çağrısında bulundu.
Umut Hareketi, battaniye, ısıtıcı, bot, mont, temizlik malzemesi, hijyen kiti ve benzeri çok acil ulaştırılması gereken malzemelerin depremzedelere ulaştırılmasını içeriyor. Yapılan bağışlar da deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılacak.
Bir Kira Bir Yuva
Bir Kira Bir Yuva isimli dayanışma kampanyası ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İhtiyaç Haritası tarafından Kahramanmaraş depreminin ardından evini kaybetmiş yurttaşlar ile kira desteği vermek ya da bos durumdaki evini kullanıma açmak isteyen yurttaşları buluşturmak için başlatıldı.
Bu kampanya, 30 Ekim İzmir depreminde edinilen tecrübe ve oluşturulan bilgisayar yazılımı üzerine inşa edildi. Kampanya ile ilgili olarak https://birkirabiryuva.org/ sitesinden bilgi alınabilir.
Kampanyaya Avrupa’dan katılmak isteyenler için banka hesap bilgisi şöyle:
Kurum Adı: Türkiye'deki Depremzedelerle Dayanışma Derneği (Patenschaften für Erdbebenopfer in der Türkei e.V** )
Banka: ISBANK MÜNCHEN
IBAN: DE 48600 30900 00058 20014
Almanya'da mahkeme, Filistin asıllı İngiliz doktora getirilen faaliyet yasağını hukuka aykırı buldu
Schwentinental’de Ağır Yaralama Soruşturması: Polis Şüpheliyi Arıyor
Kiel Eyalet Meclisi'nde İzinsiz Protesto Sonlandırıldı: Sekiz Gözaltı
Hamburg Eyalet Parlamentosu 16 Temmuz’da Toplanıyor: Gündemde Ortak Kira Sözleşmeleri, İşsizlik Kuponları ve Okullarda Din
Hamburg’da 2025 Mezuniyet Başarıları Açıklandı: Abitur Not Ortalaması 2,35
Hamburg’dan Şiddet Mağdurlarına Destek: Ortak Kira Sözleşmesinden Kolay Çıkış Talebi
“Groß-Sand Kapanmasın!”: Wilhelmsburg ve Veddel Halkı Sokağa Çıkıyor
Hamburg’da İki Kız Çocuğu İçin Kayıp Alarmı
Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı
Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı