Tarih: 10.03.2024 18:35

Diyabet Salgını Schleswig-Holstein'ı Etkiliyor: 9 Milyon Alman Endişeli!

Facebook Twitter Linked-in

Almanya'da hızla yayılan diyabet vakaları ve ilaç sıkıntısı, Schleswig-Holstein eyaletinde ciddi bir endişe kaynağı haline geldi. Alman Diyabet Derneği sözcüsü, sağlık sistemi üzerinde büyük bir baskı oluşturan bu gerçek salgınla ilgili olarak hükümete acil önlemler alma çağrısında bulundu.

Ülke genelinde 9 milyon kişinin diyabetten etkilendiği ve her yıl 600.000'den fazla tip 2 diyabet vakasının raporlandığı bildiriliyor. Schleswig-Holstein eyaleti ise şu anda diyabet ilaçları konusunda sıkıntı yaşamaktadır. Alman Diyabet Derneği (DGG), bu durumu "tehdit edici bir gelişme" olarak nitelendirerek hükümetten acil önlemler almasını talep ediyor.

Schleswig-Holstein'da 219.000 kişinin tip 2 diyabetten etkilendiği ve bunun eyalet nüfusunun yüzde dokuzunu oluşturduğu belirtiliyor. Bu etkilenenlerin yarısından fazlasının 70 yaşın üzerinde olduğu ancak genç nüfus arasında da diyabet vakalarının arttığı gözlemleniyor. Özellikle tip 1 diyabet vakalarında da artış yaşandığı rapor ediliyor.

Diyabetik ilaçlara yapılan harcamaların sürekli olarak arttığı ve 2022 yılında Schleswig-Holstein'da 101,2 milyon Euro'ya ulaştığı belirtiliyor. Özellikle tip 2 diyabet hastaları için kullanılan aktif bileşenlerin maliyetlerinde keskin bir artış yaşandığı vurgulanıyor.

Diyabet ilacı Ozempic'in tedarikinde yaşanan darboğazlar, tedavinin daha da zorlaşmasına neden oluyor. Bunun nedeni, ilacın etken maddesinin kilo vermeye de yardımcı olmasıyla ilgili. Ünlüler arasında yer alan Elon Musk gibi isimlerin, "zayıflama iğnesi" olarak bilinen ilaçla kısa sürede önemli kilo kayıpları yaşadıklarına dair açıkl




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —