YTB Yine Sıla Yolu’na Hazırlanıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek isteyen vatandaşlar için güncel bilgiler ve rotaları paylaştı.

Türkiye 6.06.2020 22:43:14 0
YTB Yine Sıla Yolu’na Hazırlanıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren, yurt dışında yaşayan ve tatillerini ana vatanlarında geçirmek isteyen vatandaşlar için güncel bilgiler ve rotaları paylaştı. Eren, vatandaşların sınır kapılarından daha rahat geçmeleri için YTB’nin geçen yıl sınır ötesinde ve sınır kapılarında uyguladığı Sıla Yolu Projesi’nin de devam edeceğinin müjdesini verdi.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşlar için ana vatana olan hasreti dindirme fırsatı başladıAvrupa’nın farklı ülkelerinden kara yolu ile Türkiye’ye gelerek izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşların en yoğun kullandığı güzergâhlar da yeni koronavirüs (covid-19) tedbirlerinin gevşetilmesiyle transit geçişlere açıldı.

 Uygulama Yurtdışı Türkler Lehine Olacak

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Abdullah Eren bu kapsamda güncel bilgileri ve Türkiye’ye geliş rotalarını paylaşarak vatandaşlara uyarılarda bulundu. YTB tarafından geçen yıl Türkiye'ye geliş-gidişlerde ortaya çıkan ihtiyaç ve sorunları gidermek için sınır ötesinde Sırbistan gümrük kapılarında ve Türkiye’de sınır kapılarında başlatılan Sıla Yolu Projesi’nin de devam edeceğini belirten Eren, koronavirüs salgını nedeniyle tedbirlerin de göz ardı edilmeyeceğini sözlerine ekledi. Türkiye’ye girişlerdeki nihai uygulamanın bu hafta netleşeceğini dile getiren Eren, “Yurtdışından gelen vatandaşlarımız/mavi kartlılar şunu bilsin: Tedbiri de elden bırakmayan; kısa zamanlarında memleket hasreti gidermeye gelen 'Yurtdışı Türklerin' buradaki vaktini kısmayacak bir uygulama olacak. Bilgilendirmeler ve yol boyunca çeşitli hizmetlerimizle yine yanınızdayız” diye konuştu.

 

YTB Başkanı Abdullah Eren’in paylaştığı, vatandaşların Türkiye'ye karayoluyla seyahatlerinde kullanabilecekleri ''2 ROTA'' ise şu şekilde:

ROTA 1:

Fransa/Belçika/Hollanda – Almanya-Avusturya-Macaristan-Sırbistan-Bulgaristan-Türkiye (Kapıkule).

ROTA 2:

Fransa/Belçika/Hollanda – Almanya-Avusturya-Slovenya-Hırvatistan-Sırbistan-Bulgaristan-Türkiye (Kapıkule).

 

 TÜRKİYE’YE KARAYOLUYLA GELECEK VATANDAŞLAR İÇİN SINIR UYGULAMALARI

Avrupa ülkelerinde koronavirüs pandemisinden dolayı kapatılan sınırlar kademeli olarak yeniden açılsa da vatandaşları buralarda birtakım uygulamalar bekliyor. Paylaşılan rotaları kullanarak ana vatanlarına gelecek olan vatandaşları sınır kapılarında bekleyen kurallar ve güncel uygulamalar ise şu şekilde:

FRANSA

Fransa-Almanya arasındaki geçişlerde gevşetilmiş sınır kontrolleri yapılıyor. Bu kontroller 15 Haziran 2020 tarihinde kaldırılacak. Geçişlerde ise herhangi bir izin, belge ve kovid-19 test sonucu talep edilmiyor.

BELÇİKA

Belçika-Almanya arasındaki sınır kontrolleri de 8 Haziran 2020 tarihine kadar devam ediyor. Buradaki geçişlerde de herhangi bir izin, belge ve kovid-19 test sonucu istenmiyor.

HOLLANDA

Hollanda-Almanya arasındaki geçişler açık olup dönem dönem yapılan kontrollerde seyahat nedeni soruluyor. Vatandaşlardan burada da herhangi bir izin, belge ve kovid-19 test sonucu ise talep edilmiyor.

ALMANYA

Almanya’nın komşu ülkeleri olan Danimarka, Avusturya, Hollanda, İsviçre ve Fransa ile Mayıs ayında gevşetilen geçiş kontrolleri, 15 Haziran 2020 tarihinde tamamen kaldırılacak. Ayrıca 02 Haziran 2020 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda 26 Avrupa Birliği üyesi ülkenin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Norveç, İsviçre ve Liechtenstein’a yönelik seyahat uyarıları da kaldırılmış bulunuyor. Bu ülkelerin yanında Lüksemburg’dan geçecek olan vatandaşlar için de herhangi bir sınır kontrolü bulunmuyor.

AVUSTURYA

Almanya – Avusturya arasındaki geçişlerde gevşetilmiş sınır kontrolleri yapılırken bu kontroller 15 Haziran 2020 tarihinde kaldırılacak. Buradaki geçişlerde de herhangi bir izin, belge ve kovid-19 test sonucu talep edilmiyor.

MACARİSTAN

Avusturya-Macaristan arasındaki geçişlere ise belirli saatlerde izin veriliyor.  Hegyeshalom (Avusturya), Rajka (Slovakya) ve Tornyiszentmiklós (Slovenya) sınır kapılarından her gün saat 20:00-12:00 arasında geçiş yapılıyor. 

Transit geçiş sırasında en kısa sürede Macaristan sınırlarının terk edilmesi istenirken, belirlenmiş rotada seyahat edilmesi zorunlu tutuluyor. Mazeret belirtilen hallerde ise belirlenmiş olan benzin istasyonları (bu benzin istasyonlarında “Transit Only” tabelası bulunmaktadır) ve dinlenme tesislerinde durulması mümkün oluyor. Bu kurallara uymayanlara ise cezai işlem uygulanıyor. Buradaki geçişlerde de herhangi bir izin, belge ve Kovid-19 test sonucu talep edilmiyor.

SLOVENYA

Avusturya-Slovenya arasında geçişler de açık olup Türk vatandaşlarına aynı gün içinde ülkenin terkedilmesi şartıyla transit olarak geçiş izni veriliyor. Geçişlerde herhangi bir izin, belge ve kovid-19 test sonucu istenmiyor

HIRVATİSTAN

Slovenya-Hırvatistan arasında da geçişler açık olup geçişlerde herhangi bir izin, belge ve kovid-19 test sonucu istenmiyor.

SIRBİSTAN

Macaristan-Sırbistan arasında da geçişler açık olup belge, izin ve kovid-19 test sonucu talep edilmiyor. Transit geçiş sırasında en kısa sürede Sırbistan sınırlarının terk edilmesi istenirken zorunlu olması halinde belirli benzin istasyonları ve dinlenme tesislerinde duraklama yapılıyor. Bu konuda sınırlarda bilgilendirici broşür dağıtılıyor.

BULGARİSTAN

Sırbistan-Bulgaristan arasında da geçişler acık bulunuyor. Fakat Bulgaristan’a girişte vatandaşların transit geçiş yapılacağına, Bulgaristan’daki salgın durumuyla ilgili bilgi sahibi olunduğuna ve bütün sorumluluğun üstlenildiğine dair bir belgeyi doldurmaları gerekiyor. Vatandaşlar bu belgeye www.ytb.gov.tr adresinden ulaşabilirler. Burada da vatandaşlardan herhangi bir test sonucu talep edilmiyor.

 


Öffentlichkeitsfahndung nach Verdacht des räuberischen Diebstahls

Basketbol Dünya Şampiyonları Hamburg'da Olimpiyatlar İçin Isınıyor

Dr. Hans-Jochen Waitz, 80. Yaşını Senato Kahvaltısıyla Kutladı

Hamburg Polisi, Pastor Patrick Klein'i Onursal Komiser Olarak Atadı

Hamburg Limanı'nda Kruvaziyer Gemileri Emisyonlarına Sıkı Düzenleme Geliyor!

Bavyera Eyalet Meclisi, Çocuk ve Gençlerin Taciz İçerikli Görüntü Soruşturmacılarına Ek Ücret Vermeme Kararı Aldı

Özlem Değirmen, Fashion Week Türkiye’de Görkemli Defileyle Göz Doldurdu

Yalçın Çoban ve Hasan Arslan, Türk ve Azerbaycan Sinemasını Birleştirecek Büyük Anlaşmayı Duyurdu

Hamburg'da Dijital Matematik Eğitimiyle Öğrenci Başarısı Artıyor

Uni Mannheim'da Silahlı Saldırgan Polis Müdahalesiyle Hayatını Kaybetti

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Erdoğan ile Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara’da buluştu

Hamburg Bağımsız Milletvekili Mehmet Yıldız: "Hamburg'da Barış ve Uluslararası Hukuk Kürsüsü Kurulmalı!"

SPD-Altona, Altona'nın Ekonomik Geleceği İçin İş Dünyasını Bir Araya Getiriyor!

10 Euro'luk "Polis" Temalı Hatıra Parası Yakında Dolaşıma Girecek!

Arne Jacobsen Evi, Hamburg-Nord Belediye Başkanlığı'nın Yeni Yerleşim Yeri Olacak!

Münih Başkonsolosluğunda 23 Nisan Coşkusu! Çocuklarımızın Şiir ve Şarkılarıyla Renklendi

(Alman Dans Ödülü) explore dance – Netzwerk Tanz für Junges Publikum projesine verildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul ziyaretinde döner kesti

Hamburg, Tarihi ve Önemli Şahsiyetleriyle Yeniden Adlandırılıyor: Hammaburg-Platz ve Karl-Lagerfeld-Promenade Geliyor

UN Üyesi Ülkeler, Plastik Kirliliği İçin Kanada'da Toplandı: OceanCare Uyarıyor

Avusturya'da Hitler'in Doğum Evinde Beyaz Güller Bırakan Dört Alman Yakalandı

Hamburg 2023'te Kreuzfahrtta Lider: 1,2 Milyondan Fazla Yolcuyla Rekor Kırdı

Hamburg, Spitzensport İçin 8 Milyon Euro Yatırımla Ruder Federal Destek Noktasının Genişletilmesine Başladı

Vermisstenfahndung nach 41-jährigem Mann

Türk Öğrencileri "alle für EINE WELT für alle" Gelişim Politikası Okul Yarışmasında Ödüle Layık Görüldü

CERRAHPAŞA’DA 23 NİSAN COŞKUSU!

İbrahim Dizlek, "Gibi" Dizisiyle Exxen'de Oyunculukta Tam Not Aldı

Karnaval tadında şenlik

Quickborn - Unbekannte entwenden Gedenkstein zum Stadtjubiläum - Polizei sucht Zeugen

Yükleniyor

Öffentlichkeitsfahndung nach Verdacht des räuberischen Diebstahls

Basketbol Dünya Şampiyonları Hamburg'da Olimpiyatlar İçin Isınıyor

Dr. Hans-Jochen Waitz, 80. Yaşını Senato Kahvaltısıyla Kutladı

Hamburg Polisi, Pastor Patrick Klein'i Onursal Komiser Olarak Atadı

Hamburg Limanı'nda Kruvaziyer Gemileri Emisyonlarına Sıkı Düzenleme Geliyor!

Bavyera Eyalet Meclisi, Çocuk ve Gençlerin Taciz İçerikli Görüntü Soruşturmacılarına Ek Ücret Vermeme Kararı Aldı

  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false