VE KARŞINIZDA GÖLGE RAYAN

'11 yıl oldu. Seninle bu yola başladığım zaman bir ütücüydüm. Gecekonduda zor şartlarda yaşayıp bugüne geldik.

Magazin 10.01.2022 21:32:57 0
VE KARŞINIZDA GÖLGE RAYAN
Haber:Korcan YİĞİT

"11 yıl oldu. Seninle bu yola başladığım zaman bir ütücüydüm. Gecekonduda zor şartlarda yaşayıp bugüne geldik. İki mükemmel evlat verdin bana; oğlum ve sonra kızım. Ne olursa olsun hiçbir zaman hayatıma karışmadın, "Yaşa, bu dünya senin!" demesini hep bildin. Ben zor bir adamım ama sen hep arkamda oldun. Benim en güzel, gizli silahım sendin. Son nefesimi verirken yanında olayım. O kadar güzelsin ki her şeyimsin."
İşte bu kadar romantik, aşık, geçmişi ile barışık bir insan olan Gölge Rayan’ın sosyal medya hesabında paylaştığı bir postun altında yazıyordu bu güzel, içten sözler.
Bir insanın özünü özel hayatından bilirsiniz. Eşine bu kadar bağlı, bu kadar saygılı ve kıymet bilen bir insan nasıl megaloman olsun? Elbette sahnede izleyenler onu sevecek, elbette onu ailelerinden biri olarak görecek. O kadar içten ve o kadar doğal bir sanatçı çünkü Gölge Rayan; yardımsever, dürüst ve gerçek.
Sanatına aşık, işine saygılı, marjinal ve öz güveni yüksek bir sahne sanatçısı.
ZOR BİR HAYAT
Zor bir hayatı olmuş. Kütahya'da dünyaya gelen Gölge, hayatın acı yüzünü çok küçük yaşlarda görmüş bir çocuk. İstanbul'da yetiştirme yurdunda, devletin koruması altında büyümüş. Ege Üniversitesi'nde eğitimini sürdürürken aynı zamanda bir tekstil firmasında ütücü olarak çalışıp bir şekilde ayakta kalmış tek başına.
Müzik ile buluşması ise bambaşka bir hikâye, Yeşilçam senaryosu gibi bir şey. Çalıştığı firmada bir çekiliş yapılıyor, Gölge, talihli dört kişiden biri oluyor ve hafta sonu tatili kazanıyor. Otelde ünlü bir sanatçının konseri var, Gölge ve arkadaşları oturmuş eğleniyor. Sanatçı masaları dolaşırken mikrofonu ona uzatıyor. Kendisi her ne kadar "Çok iyi bir sesim yok." dese de o an alkış kıyamet kopuyor ve Gölge sahne teklifi alıyor. Talihi dönüyor.
GERÇEK HAYATININ GÖLGESİ
Gölge bir nickname (takma ad) aslında. Asıl ismi Gökhan G. Bu ismi alması geçmişi ile bir çatışmadan kaynaklanıyor. Geçmişini saklamayan, eziklik hissetmeyen, kendi ile barışık birisi ama insanlar maalesef kötü ve başarı her zaman kıskanılır.
24 yaşına kadar asıl ismi olan Gökhan G.'yi kullanan sanatçı, yetimhane geçmişi ile ilgili ısrarlı sorularla rencide edilmeye çalışılması üzerine hayatına, gerçek hayatının gölgesi olarak devam etmeye karar veriyor ve Gölge Rayan ismini seçiyor.
Tesadüfen tanıştığı Nesrin Topkapı'dan dans dersleri almaya başlıyor. O dönemde, Huysuz Virjin lakaplı Seyfi Dursunoğlu ile yolları kesişiyor. Gölge Rayan, sahnedeki zarafetini ve enerjisinin kaynağını bu dostluğa bağlıyor.
Sayısız ödül alan Gölge Rayan kendisini "Sadece bir ses sanatçısı değilim, abartılı kostümlerim ve danslarımla bir şovmenim." diye tanımlıyor. Şu an Bursa'da yaşayan sanatçı, haftanın altı günü altı ayrı mekânda sahne alarak farkını ortaya koyuyor.
İşte Gölge Rayan, işte bir aile babası. Gerçek bir yaşam ve başarı öyküsü.

 

SPD’li Milletvekili Ali Kazancı, “Mekke’nin Fethi” Etkinliğine Katılımı Nedeniyle Özür Diledi

Wilhelmsburg’da Korku Dolu Anlar: Balkondan Çocuklara Kurusıkı Tabancayla Ateş Açtı

Hamburg’da Microsoft Tartışması: Dijital Bağımlılık Güvenlik Riski mi?

AVRUPA’NIN KALBİNDE "TÜRKÇE" ZİRVESİ: 5. ULUSLARARASI GENÇ YAZARLAR KURULTAYI STRAZBURG’DA TAMAMLANDI

Kültür, Turizm, Köpek ve İkinci Konut Vergileri Artıyor

Hamburg Adaletinde Dijital Dönüşüm: Elektronik Dosya Sistemi Zamanında Hayata Geçti

HSV’de Sürpriz Ayrılık: Sportif Direktör Stefan Kuntz Görevinden Ayrıldı

St. Pauli, Japon savunmacı Tomoya Andō’yu kadrosuna kattı

2026’da Vergide Büyük Değişiklikler

Hamburg-Wandsbek’te 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Bützfleth’te Korkunç Kaza: Yük Treni Otomobile Çarptı, Sürücü Ağır Yaralı

Hamburg Billstedt’te Alışveriş Merkezinde Kanlı Kavga: 3 Kişi Ağır Yaralı

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

Hannover Polisi Görüntülerle Arıyor: Çalıntı EC Kartıyla Binlerce Euro Çekti

Hamburg’da AfD’ye Karşı Net Mesaj: Rot-Yeşil’den Olası Parti Yasağı Adımı

Almanya’da Doktora Gitmek Ücretli mi Oluyor?

Silvester Feuerwerkinde Uyarı: Yeni Yıla Güvenli Girin

Kemal Ceyhan: Adana’da Sanat Zor Ama İmkânsız Değil

Kartal’dan Almanya’ya uzanan örnek dayanışma modeli

Müzisyen Hüner Rojman: “Dokuz Yaşımda Müzikle Tanıştım, Hayatım Müziğin İçinde Geçti”

Hamburg-Rahlstedt’te Kapıda Bıçaklı Saldırı: 68 Yaşındaki Salih Çelik Hayatını Kaybetti

SAĞLIKLI SEÇİMLERLE YILBAŞI SOFRASINDA DENGE MÜMKÜN

2026’da Emeklilikte Yeni Dönem: Maaşlar Artıyor, Yük Büyüyor

Mustafa Akay’dan 2025’e Veda: Yılın Son Konseri Köln’de

Saksonya’da Kayıp Alarmı: Yaklaşık 340 Kişiden Haber Alınamıyor

Bezahlkarte Değişti, Bürokrasi Kaldı: Mülteciler İçin Yeni Kart Yeni Sorunlar Getirdi

Ev İçi ve İlişki Şiddetine Karşı Yeni Adım: Bremen’de İki Yeni Danışma ve Müdahale Merkezi

Hamburg’da Ramazan Avcı Anması: “Irkçılığa Karşı Sessiz Kalmayın”

Hamburg’da Dış Reklamlar Yenileniyor: Daha Yeşil, Daha Sessiz, Daha Kent Dostu Bir Dönem Geliyor

Yükleniyor

SPD’li Milletvekili Ali Kazancı, “Mekke’nin Fethi” Etkinliğine Katılımı Nedeniyle Özür Diledi

Wilhelmsburg’da Korku Dolu Anlar: Balkondan Çocuklara Kurusıkı Tabancayla Ateş Açtı

Hamburg’da Microsoft Tartışması: Dijital Bağımlılık Güvenlik Riski mi?

AVRUPA’NIN KALBİNDE "TÜRKÇE" ZİRVESİ: 5. ULUSLARARASI GENÇ YAZARLAR KURULTAYI STRAZBURG’DA TAMAMLANDI

Kültür, Turizm, Köpek ve İkinci Konut Vergileri Artıyor

Hamburg Adaletinde Dijital Dönüşüm: Elektronik Dosya Sistemi Zamanında Hayata Geçti

  • Pazartesi 5.6 ° / -1.1 ° Güneşli
  • Salı 7.1 ° / 1.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 9.2 ° / 2.3 ° Güneşli