Uluslararası Öğrenci Ödülleri Sahiplerini Buldu

'Uluslararası Öğrenci Ödülleri 2021’ programında konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, Türkiye Bursları programına dünyanın dört bir yanından ilginin artmasının tesadüf olmadığına dikkat çekerek, “Türkiye Bursları felsefesi olan

Türkiye 25.12.2021 17:07:48 0
Uluslararası Öğrenci Ödülleri Sahiplerini Buldu
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından Türkiye'de yükseköğrenim gören uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel alanlarda sahip olduğu bilgi ve birikimlerini aktarması, bu bağlamda çeşitli eserler ortaya koyması ve değerli fikirlerin desteklenmesi amacıyla "Uluslararası Öğrenci Ödülleri 2021" programı düzenlendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konferans Salonunda düzenlenen törende; Proje, Rapor, Kültür-Sanat, Medya ve İletişim ve Edebiyat kategorinde verilen ödüller sahiplerini buldu.
 
TÜRKİYE BURSLARINDAKİ ARTIŞ TESADÜF DEĞİL
 
Törende konuşan YTB Başkanı Abdullah Eren, YTB’nin çalışmalarıyla 2012’de markalaşan Türkiye Bursları programı ile Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısının artış gösterdiğine dikkat çekti.

Bu artışın bir tesadüf olmadığını söyleyen Eren şunları kaydetti: “Türkiye nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan, aynı zamanda 200 yıldır modernleşme çabası içinde olan bu anlamda Batı ile ilişkisi Müslüman ülkeler içinde en kavi olan bir ülke. Diğer taraftan güçlü yapısı, ekonomisi, askeri yapısı ve savunma sanayisi ile de farklı bir noktada. Böyle bir ülke son 20 yılda dış politikasında bir paradigma değişikliği gösteriyor. Yakın çevresindeki soydaş akraba topluluklarla ilişkileri yeniden kurmaya çalışıyor. Eğitim ve kültür bu yollardan bir tanesi. İşte tüm bu paradigma değişiminin ortasında yükseköğrenim bursları yatıyor. Türkiye Burslarına gelen öğrencilerin 2012’den 2020’ye artması bu noktada tesadüf değil”
 
TÜRKİYE İKİNCİ VATANINIZ
 
Türkiye’nin uluslararası öğrenciler için ikinci vatan konumunda olduğunu belirten Abdullah Eren, “Sizler bizlere sadece ailelerinizin emaneti olarak gelmiyorsunuz. Sizler genç yetişkinlersiniz. Bizler sizi sadece ailelerinizin değil ülkelerinizin, ülkelerinizin geleceğinin emaneti olarak görüyoruz" dedi.
 

DÜNYADA BİR ADALETSİZLİK VAR
 
Türkiye Bursları programının sadece sıradan bir burs programı olmadığını anlatan YTB Başkanı Eren, Türkiye Burslarının felsefesi olan bir program olduğunu söyledi. Burs programını ortak bir ideal ortak bir gelecek tasavvuru için yürüttüklerini ifade eden Eren, “Bizim ülke olarak inandığımız bir şey var. Dünyada bir adaletsizlik var. Dünyanın zenginliği belli bölgelerde toplanmış. Sadece iktisadi anlamda değil bilgi üretimi açısından da bu böyle. Burada dengeyi sağlamamız lazım. Türkiye Burslarının felsefesi budur” şeklinde konuştu.
 
Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısını artırırken kaliteyi artırmanın da önemine vurgu yapan Eren, "Türkiye Bursları vesilesiyle biz kaliteli gençleri Türkiye'ye getiriyoruz. 170 ülkeden 15 bin öğrencimiz var” diye konuştu. Abdullah Eren, Türkiye'de okuyup mezun olan öğrencilerle de iletişimi koparmayacaklarını ve uçtan uca iletişimi devam ettireceklerinin altını çizdi.
 
YTB'nin Uluslararası Öğrenci Akademisi, Mezun Buluşmaları ve diğer faaliyetlerinden de bahseden YTB Başkanı Abdullah Eren, Uluslararası Öğrenci Akademisi çerçevesinde 5 bin öğrencinin farklı alanlarda eğitim aldığını dile getirirken; akademiler çerçevesinde iyi ürünler, çalışmalar ortaya koyan öğrencileri ise “Uluslararası Öğrenci Ödülleri” kapsamında ödüllendirdiklerini dile getirdi.
 
YTB'nin Uluslararası Öğrenci Ödülleri'ne bu yıl Proje, Rapor, Kongre, Kültür-Sanat, Medya ve İletişim ile Edebiyat kategorilerinde toplam 892 başvuru alındı. Ön incelemeye tabi tutulan 892 başvurudan 505’i alanında uzman jüri üyeleri tarafından değerlendirilmeye alınarak dereceye girenler belirlendi. Her kategorideki en iyi 5 eser, birincilik, ikincilik, üçüncülük ve iki mansiyon ödülü olmak üzere ödüllendirildi.

 

Hamburg’da Entegrasyon Başarısı: Eğitim, Dil, İş ve Vatandaşlıkta Güçlü Artış

Almanya Genelinde Güvenlik Sektörüne Büyük Zoll Operasyonu

Levent Çukur, CSU listesinden Pasing-Obermenzing İlçe Meclisi’ne aday

Bremen’de Mietpreisbremse 2029’a Kadar Uzatıldı

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor

Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor

Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor

Hamburg’un Yeni Devlet Operası: Kültür ve Mimari Bir Arada

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı Münih’te

Hamburg’da Yılbaşı Tartışması: ZDF Şovuna 400 Bin Euro Kamu Desteği

Bremen’de Rekor Katılım: Gençler MINT Günü’ne Akın Etti

55 Milyon Vatandaşa Dijital Kolaylık: Artık Adres Değişikliği Online Yapılabiliyor

Bremen’de Tarihi Dönüm Noktası: 800 Yıl Önce Kurulan Belediye Meclisi Kutlanıyor

Wilhelmsburg’da Yeni Dönem Başlıyor: Elbinsel’in Kalbinde 1.900 Konutluk Büyük Dönüşüm

Yükleniyor

Hamburg’da Entegrasyon Başarısı: Eğitim, Dil, İş ve Vatandaşlıkta Güçlü Artış

Almanya Genelinde Güvenlik Sektörüne Büyük Zoll Operasyonu

Levent Çukur, CSU listesinden Pasing-Obermenzing İlçe Meclisi’ne aday

Bremen’de Mietpreisbremse 2029’a Kadar Uzatıldı

Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite

AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor

  • Salı 15 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.8 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Perşembe 18.4 ° / 9.4 ° Güneşli