Toroslardan çıkan marka; Eveara

Eveara markası Torosların bir dağ köyünde üretilerek kendin-yap seçeneği ile sanatçılara kendi müziklerini diledikleri şekilde dijital müzik dinleme platformlarına yükleyebilme imkânı sunuyor.

Magazin 29.04.2022 00:59:03 0
Toroslardan çıkan marka; Eveara
Hızla gelişen teknoloji ve pandemi süreciyle birlikte müzik dinleme alışkanlıklarımız da değişti. Müzik dinleme ve sanatçıya müziğini yayınlama imkânı sunan dijital platformların sayısı her geçen gün artıyor. Bugün Amazon, Apple, Avid, Digicel, Dolby, Jio, Line, Meta, Sony, SoundCloud, Spotify, Tencent, Yandex gibi dünyanın en büyük müzik yayın markalarının altyapısını ise Torosların bir dağ köyü olan Beycik’te yaşayan girişimci Levent Karahan’ın kurduğu Eveara markası yapıyor.
Karahan, 1999 yılında, dijital müzik dağıtımının yeni başladığı ve Apple iTunes ve Spotify’ın henüz var olmadığı dönemde şirketlerin kendi markaları altında müziklerini indirebilip işlemlerini sağlayan ilk arayüz çözümünü sunan dijital müzik dağıtım şirketi YOOM’un da kurucusu.
Eveara sistemini bugün dünyada 100 bin kişinin kullandığına dikkat çeken Karahan “Dünyada şu anda Kuzey ve Güney Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya dahil 70 şirket ile B2B (işletmeden işletmeye) iş birliğimiz var. Hedefimiz, 2026 yılında, binden fazla B2B partner iş birliği ile 5 milyon kullanıcıya ulaşmak. Bağımsız müzik dağıtımını tercih edip kariyerini kendi eline alan sanatçıların sayısı her geçen gün arttıkça müzik endüstrisindeki bu baskın trende bir çözüm sunduk.” ifadelerini kullandı.  
Küresel White Label ortak ağı aracılığıyla şirketlerin vizyonlarına ulaşmalarında görünmez ve sessiz bir ortak olduklarının altını çizen Karahan “Şirketlere kendi markalarını kullanarak müzik dağıtım sistemlerini kurmalarını sağlayan arayüzü satan bir şirketiz. White Label çözümüyle kendin-yap (do-it-yourself) dijital müzik dağıtımı söz konusu olduğunda EVEARA artık küresel çaptaki markalardan biri hâline geldi.” diye konuştu.
Sanatçının telif haklarını güvence altına alıyor
Eveara’nın sunduğu B2B sistemini kullanarak doğrudan anlaşma sağladıkları 100’den fazla müzik platformuna sanatçıların, plak şirketlerinin, yapım şirketlerinin ve ajansların eser dağıtımlarını üstlendiklerini bildiren Karahan “Uygulamamız dört adımda sanatçının eserlerini dünyaya tanıtıyor. Eser bilgilerini, ses dosyasını ve albüm kapak resmini yükleyerek dağıtım tarihini seçip dakikalar içerisinde dünyadaki en büyük müzik platformlarına dağıtıyor. Eser dağıtımı tamamlanıp müzik platformlarında dinlenmeye başladığında sanatçıların telif hak edişleri Eveara B2B sistemimiz tarafından toplanıyor. Bu sayede, sanatçılar eserlerini tüm dünyada paylaştıklarından ötürü yeni hayran kitlesi elde ediyor ve marka bilinirliklerini arttırıyor. Şirketimiz, sanatçıların kazandığı telif haklarına kesinlikle dokunmuyor yani sanatçının kazandığı para hiçbir şekilde kesintiye uğramadan yine sanatçıya gidiyor. Ayrıca detaylı analitik bilgiler ve direkt olarak kazanılan telif hakkını sanatçı kendisi görebiliyor ve Eveara teknolojisini arka planda çalıştırarak kendi kişisel banka hesabına transfer edebiliyor.” vurgusu yaptı.
“NFT ve Metaverse dünyasına giriş çalışmalarına başladık”
Karahan, dijital müzik dağıtım sektörünün şu an dünyada 28 milyar dolar büyüklüğünde bir hacme sahip olduğunu belirtiyor. 2026'da, bu oranın 38 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini dile getiren Karahan, Türkiye'nin dünya müzik sektörü içerisinde 37. sırada olduğunu, pazar büyüklüğünün ise 55,4 milyon dolar olarak açıklandığını söyledi. Karahan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Türkiye olarak dünya müzik endüstrisi içerisindeki büyüme hızımız yüzde 52,1 olarak açıklanmıştır. Bu da gelecekte müzik yazılımı alanında da önemli adımların atılması için umut vericidir. Kendin yap dijital müzik dağıtım sektörü senede yüzde 40 büyüyor. Buna karşın Türkiye olarak müzik yazılımı piyasasında henüz istenilen seviyelere ulaşamadık. Genç yazılımcılar desteklenerek Türkiye’den de global markaların çıkması teşvik edilebilir. Eveara olarak NFT ve Metaverse dünyasına giriş için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz.” ifadelerini sarf etti.
Karahan, Eveara’nın ileride blockchain, audiobook, video ve postcast dağıtımı yapabilmesi üzerine de çalıştıklarını sözlerine ekledi.
Levent Karahan kimdir?
Henüz küçük bir çocukken Artvin’den Almanya'nın Münih şehrine göç eden ve Almanya’da müzikle iç içe bir hayat süren Levent Karahan, 2002 yılında hayranı olduğu Bob Marley, Grace Jones, U2 ve diğer pek çok kişinin kariyerine rehberlik eden Chris Blackwell'in yaşadığı yer olan Jamaika'nın Oracabessa kentine taşındı. Burada müzik sektörüne yön veren ve önemli bağlantıları olan isimlerle tanıştıktan sonra Jamaika müzik endüstrisi için bir birlik kuruluşu olan UMIJam’ de yönetim kurulu üyesi ve başkanı olarak da görev yaptı.
2010 yılında Türkiye'ye dönen Karahan, Antalya’nın küçük bir dağ köyü olan Beycik’e yerleşti ve burada Eveara’yı kurdu.
 

 

Sun Express, Hamburg'daki Acentalarına Geleneksel İftar Yemeği Verdi

"Hamburg'daki İki İlkokul, 'Almanya'nın En İyi 20 Okulu' Arasında Seçildi"

Tödliche Auseinandersetzung in Stade - Mordkommission hat Arbeit aufgenommen - Polizei verstärkt Streifentätigkeit

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

"Hamburg'da Sturmflutschutz İyileştirmesi: Wilhelmsburg ve Harburg'da Set Yüksekliklerinin Arttırılmasına Başlandı"

"Film-San Vakfı 2023-2024 Sinema ve Dizi Ödülleri İçin Start Verdi: Sanat Dünyasının Değerli İsimleri Bir Araya Geliyor!"

"Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarıyla Yurt Dışındaki Türk Gençler Ana Vatanla Buluşuyor!"

"BUSADER Ailesi İftarda Buluştu: Bir Araya Gelen Yardımseverler Hatay Samandağ’daki İlkokul İçin Desteklerini Sürdürdü"

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

Yükleniyor

Sun Express, Hamburg'daki Acentalarına Geleneksel İftar Yemeği Verdi

"Hamburg'daki İki İlkokul, 'Almanya'nın En İyi 20 Okulu' Arasında Seçildi"

Tödliche Auseinandersetzung in Stade - Mordkommission hat Arbeit aufgenommen - Polizei verstärkt Streifentätigkeit

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false