TGH: “Açıklamalar karalama niteliğinde”

TGH, Hamburg Demokrat Çorumlular Platformu ve Hamburg Anadolu Alevileri Kooperatifi (HAAK-KOOP)’un istifa açıklamalarındaki gerekçeler için “Bu açıklamanız, samimi bir açıklamadan ziyade bir karalama çabası niteliğindedir.” vurgusu yap

Hamburg 27.11.2021 18:41:49 0
TGH: “Açıklamalar karalama niteliğinde”
Hamburg Türk Toplumu (TGH) bünyesinden Hamburg Demokrat Çorumlular Platformu ve Hamburg Anadolu Alevileri Kooperatifi (HAAK-KOOP)’un istifa etmesinin ardından bugün TGH’den açıklama geldi.
İki gün üst üste yaşanan istifalarla sarsılan TGH Yönetimi yaptığı açıklamada, Hamburg Demokrat Çorumlular Platformu ve HAAK-KOOP’un, Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu’nda kalıp sorunlarla birlikte mücadele etmek yerine ayrılma kararı almış olmalarından dolayı üzüntü duyduklarını ve kararı saygıyla karşıladıklarını belirterek “Lakin ayrılma kararınıza gerekçe olarak gösterdiğiniz soyut, hamasetin ötesine geçmeyen ve hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan ithamlarınızı kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Bu açıklamanız, yapılan çalışmalara katkı sunmak niyetiyle yapılan samimi bir açıklamadan ziyade bir karalama çabası niteliğindedir. Bunun takdirini üye derneklerimize ve Hamburg'da yaşayan vatandaşlarımıza bırakıyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
Çoğulcu, katılımcı ve kurumsallaşmış demokrasiye sahip bir Türkiye’nin herkesin özlemi ve arzusu olduğu kaydedilen açıklamada “Bu doğrultuda, TGH Yöneticileri olarak Türkiye’deki siyasi gelişmeleri yakından izlemekte ve gerekli durumlarda demokrasiden yana olan tavrımızı açıkça ifade etmekteyiz. Bununla birlikte buradaki çalışmalarımıza zarar verecek ve göçmenlerin aleyhine olabilecek gereksiz polemiklerden uzak durmakta ve bu türden polemiklerin sorunların çözümüne yönelik bir katkı sunmadığını düşünmekteyiz. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerine karşı faaliyette bulunan örgütlenmelere TGH çatısı altında bugüne kadar hiçbir şekilde yer verilmemiştir ve bundan sonra da verilmeyecektir.” denildi.
“TGH, bütün kurumlara eşit uzaklıktadır”
Kısa süre öncesine kadar her iki kuruluşun yer aldığı TGH'nin gizli bir ajandası olmadığının, çalışmalarının şeffaf olduğunun, her üye derneğin aynı eşit koşullarda temsil edildiğinin ve çok renkliliğin bu kurumun önemli bir değeri olduğunun altının çizildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilmenizi isteriz ki TGH başta Hamburg olmak üzere Almanya genelinde göçmenlerin yaşadıkları sorunları ve yaşanan sorunlara ilişkin çözüm yolları arayan ve bu amaçla Hamburg’ta yaşayan siyasilerle ve diğer sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapmaktadır. Bu iş birliğinin amacı, ideolojik bir yaklaşımdan ziyade yaşanan sorunların çözüm yollarına yöneliktir. Bu bağlamda, TGH bütün bu sivil toplum kuruluşlarına aynı yakınlıkta ve uzaklıktadır. Burada amaç, göçmenlerin sosyal koşullarını iyileştirmek, yasal hakları konusunda onlara destek olmak ve demokratik katılımlarını artırarak toplumsal bilincin gelişimine katkı sunmaktır. Eleştiriler buradaki göçmenlerin toplumsal yaşamına katkı sağladığı ölçüde bizim için elbette çok kıymetlidir ve saygıyla karşılarız ancak hiçbir somut gerçeği ortaya koymadan sadece karalamaya yönelik eleştiriler ne bu eleştiriyi yapanlara ne bize ne de buradaki göçmenlerin sorunlarına yönelik bir yarar sağlamamakta ve bizleri küçük hesaplarla birbirleriyle didişen durumuna sokarak buradaki mücadelemizi zayıflatmaktadır.”

 

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Lübeck’te 39 Yaşındaki Krzysztof K. Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Schleswig-Holstein Türk Toplumundan Samet Yılmaz’a Tebrik: “Kiel İçin Yeni Bir Dönem”

Kiel’in Yeni Belediye Başkanı Samet Yilmaz Oldu

Hamburg’da Unutulmaz Nordderby: HSV, Werder Bremen’i 3–2 Mağlup Etti

Kiel’de Kritik Gün: Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı İçin Oylar Sayılıyor

YTB Başkanı Turus, Köln’de Irkçılık ve İslam Düşmanlığına Karşı Yürütülen Çok Boyutlu Mücadeleyi Anlattı

CHP’de Kritik Atama: Nurhayat Altaca Kayışoğlu Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oldu

St. Pauli’den Köln’de Son Nefeste Gelen Puan: Jones Uzatmada Kahraman Oldu 1-1

Zwei junge Autoinsassen bei schwerem Unfall in Stade-Haddorf lebensgefährlich verletzt

Selina Çukur, 2025 U17 Avrupa Şampiyonası Milli Takım Kadrosunda

66 Karar: İçişleri Bakanları Konferansı Bremen’de Önemli Adımlar Attı

A2’de Dönersipişi Kontrolü: Braunschweig Gümrüğü Soğuk Zincir İhlalini Ortaya Çıkardı

Hamburg’un Girişimi Sonuç Verdi: Kadınlara Yönelik Cinsel Şiddetle Mücadelede Yeni Dönem

AVRUPA’DAN GÜÇLÜ ÇAĞRI: “TÜRKİYE UÇUŞLARI MAKUL FİYATA İNSİN!”

TÜMKİAD'A OXFORD'DAN PRESTİJLİ ÖDÜL

Hamburg’da Örnek Dayanışma: Demokrat Çorumlular’dan Engelsiz Yarınlar İçin Buluşma

TGD 30. Yılını Kutladı

Hamburg’da Büyük Şok: HSV, DFB-Pokal’da Holstein Kiel’e Penaltılarla Veda Etti

El Ele Alman–Türk Engellilere Yardım Federasyonu’ndan Anlamlı Dayanışma Gecesi

Hamburg’da Öğrenci Konut Hamlesi: Rot-Grün 3.000 Yeni Yurt Odası Planlıyor

Hamburg’da Yılbaşı Sofraları İçin Uyarı: “Guter Fisch” Listesi Yenilendi – Sürdürülebilir Balık Bulmak Zorlaşıyor

Hamburg’da Önemli Atama: Kathrin Hiersemenzel Staatsanwaltschaft’ın Yeni Başkanı Oldu

Kaars ve Oppie’den Kritik Goller: St. Pauli Kupada Çeyrek Finale Yükseldi

Yükleniyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

  • Çarşamba 11.8 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.5 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Cuma 8.4 ° / 6.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu