Rektör Yılmaz'ın Mektubu Macaristan'da

NULL

Türkiye 22.05.2021 22:10:54 0
Rektör Yılmaz
Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın kardeş üniversite ve iş birliği protokolü mektubu Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz tarafından Macaristan'ın Başkenti, Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (Budapesti Műszaki és Gazdaság Tudományi Egyetem - BME) Rektör Prof. Dr. Józsa János'u üniversite rektörlük makamında ziyaret edilerek teslim edildi.
1782 Yılında József Nádor Teknik Üniversite (Műszaki és Gazdaság Tudományi Egyetemet) olarak kurulan, Avrupa’da ve dünyada önemli bir yere sahip, 1949 yılında ismi değiştirilen Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) ile İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğine destek Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'dan geldi. 
Rektör Prof. Dr. Józsa János Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) ile ilgili detaylı bilgi sundu. 
Türkiye’nin hızlı ve istikrarlı gelişmesini yakından takip ediyorum
Türkiye hayranı olan Rektör Prof. Dr. Józsa János görüşmede, '' Bu ziyaretten ziyadesi ile memnun oldum. Altı yıldır Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi rektörüyüm ve Türkiye’nin hızlı ve istikrarlı gelişmesini yakından takip ediyorum. Bir ay sonra görevi yeni rektörümüze devredecek olsam da üniversitelerimiz arasında çalışmaların bir an önce başlaması için resmî girişimleri hemen başlatacağım. Konuyu yeni atanacak olan makina fakültesi dekanımız ve yeni rektörümüz Prof. Dr. Czigány Tibor ile konuşacağım. Gerekli onayları alır almaz sizleri bilgilendireceğim. Su projesi ile de meşgulüm (Török - Magyar Vizesek Projekt) Türk - Macar Sucular Projesi olarak adlandırdığımız çalışmayı bir Türk partner ile birlikte yürütüyoruz. Meslektaşım Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ı Budapeşte'de üniversitemizde misafir etmekten onur duyacağız.
Macaristan’daki mühendislik diplomalarının büyük çoğunluğu üniversitemizden alınıyor, Fizikçi Gábor Dénes, Kimyacı Oláh György, Fizikçi Wigner Jenő üç Nobel ödüllü bilim adamı yanında on sekiz Olimpiyat ana spor dalında altın madalyalarımız bulunuyor'' dedi.
Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da şunları söyledi;
“Sayın rektör bu imkânı bize verdiğiniz için size teşekkür ederim. 
Size Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Tamer Yılmaz'ın selamlarını ve ayrıca kardeş üniversite, iş birliği ön protokolü mektubu getirdim. 1911 Yılında kurulan Yıldız Teknik Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu László Keller karşılıklı ziyarette bulunarak YTÜ ve BME ile iş birliği önerisinde bulunulmuştur. İki kıymetli üniversite güçlü iş birliği yaparak karşılıklı mevcut potansiyellerini çok yararlı projeler ortaya koyacağını inanıyorum. Ben de YTÜ mezunu makina mühendis olarak karşılıklı iş birliği çalışmalarına her türlü katkı sağlamaktan gurur duyacağım'' dedi.
Fahri Konsolos Şahbaz, iş birliği çalışmalarının start alması için Prof. Dr. Józsa János'u ve çalışma arkadaşlarını İstanbul’a davet etti. 
Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette kahvenin yanında Türk baklavası ikramından sonra karşılıklı hediyeleşme ve günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının akabinde Fahri Konsolos Şahbaz üniversiteden ayrıldı.


 

Sağlık Bakanı Nina Warken, expopharm’da PROKAS ve cashManager’i İnceledi

Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher’den Kanada ve ABD Ziyareti

Stefan Kuntz’tan HSV Taraftarlarına Sabır Çağrısı

Almanya'da "16. Marl Yağlı Güreşleri" düzenlenecek

Almanya'da bazı milletvekillerinin çalışanlarına parlamento binasına giriş kartı verilmedi

Almanya'da aşırı sağcı silahlı grup kurdukları şüphesiyle 8 kişiye yönelik operasyon

Reeperbahn Festivali 20. Yılında Hamburg’da Müzik Dünyasını Buluşturuyor

Eski Klinik Yeni Okula Dönüştü: St.-Jürgen Caddesi’nde Modern Bir İlkokul

Dortmund Polisi İki Kadın Zanlıyı Fotoğraflarla Arıyor

80-jährige Frau aus Hamburg-St. Pauli vermisst – Polizei bittet um Hinweise

St. Pauli Augsburg’u Devirdi: Tarihî Başlangıç! 2-1

T.C. Mainz Başkonsolosu Mehmet Akif İnam: “Türkiye, 2024’te 62 milyon turistle rekor kırdı”

Verfassungsschutz’un 75. Yılı: Sol Parti’den Sert Eleştiri

50 Yaş Üstü Erkekler İçin Büyük Tehdit: Prostat Kanseri

Almanya'da iç istihbaratın başına bir Türk atandı

A Milli Basketbol Takımı, Avrupa ikincisi oldu

Berlin'de "Gazze'de soykırımı durdurun" çağrısıyla barış gösterisi yapıldı

Bayern Münih sahasında Hamburg'a karşı rahat kazandı

Meta’ya Almanya’da Toplu Dava: Kullanıcı Verileri Tehlikede mi?

Almanya'da Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına atanan Jaeger göreve başladı

Almanya’da AfD’li milletvekili Maximilian Krah'ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü İçin Başvurular Başladı

Cumhurbaşkanı Steinmeier’den Menekşe Korosuna Ziyaret

Almanya’da Öldürülen Gülay U.’nun Baş Şüphelisi Gökan Eryener Her Yerde Aranıyor

Steilshoop’ta Sağlık Hizmetleri Çöküşün Eşiğinde: Sol Parti’den MVZ Talebi

Kasayı Çalamadılar, 35 Bin Euro’luk Hasar Bıraktılar

Ulrike Kloiber Yeniden Senato Koordinatörü Seçildi

Eşit Haklar, Eşit Fırsatlar: Hamburg’da Yatay Antidiskriminasyon Bürosu Açıldı

Hamburg Parlamentosu 10. Kez Toplanıyor

Hamburg’da Tekstilde Döngüsel Ekonomi İçin Yeni Adım: “A-Gain Guide” Başladı

Yükleniyor

Sağlık Bakanı Nina Warken, expopharm’da PROKAS ve cashManager’i İnceledi

Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher’den Kanada ve ABD Ziyareti

Stefan Kuntz’tan HSV Taraftarlarına Sabır Çağrısı

Almanya'da "16. Marl Yağlı Güreşleri" düzenlenecek

Almanya'da bazı milletvekillerinin çalışanlarına parlamento binasına giriş kartı verilmedi

Almanya'da aşırı sağcı silahlı grup kurdukları şüphesiyle 8 kişiye yönelik operasyon

  • Perşembe 32.6 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Cuma 24.7 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.4 ° / 14.7 ° Güneşli