Nürnberg Havaalanı’ndaki yolcuların birinci tercihi Antalya
Nürnberg Albrecht Dürer Havaalanı Genel Müdürü Dr. Michael Hupe, 2022 yılında, 860 bin yolcuyla en çok tercih edilen destinasyonun Antalya olduğunu söyledi.
Albrecht Dürer Havaalanı Genel Müdürü Dr. Michael Hupe, faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Dr. Hupe, 2022 yılında, 860 bin yolcuyla en çok tercih edilen destinasyonun (varılacak olan yer) Nürnberg’in kardeş şehri Antalya olduğunu söyledi.
Dr. Hupe, koronavirüs nedeniyle Nürnberg’den farklı destinasyonlara seyahat eden yolcu sayısındaki büyük düşüş yaşanmasıyla nedeniyle Nürnberg Havaalanı’nın 40 milyon euro gibi zararı olduğunu fakat bu zararın, 2022 yılında yaklaşık 4 milyon kişinin farklı ülkelere seyahat etmesiyle giderildiğini belirtti. Dr. Hupe “2023 yılının yaz aylarında Milas-Bodrum ve Trabzon gibi yeni destinasyonlar da açılacak. Bir önceki yıla göre yolcuların tatil için uçmak istediği destinasyonlardan birinin Antalya, diğerinin Palma olacağı görülüyor. 2023 yılında 5 milyon üzerinde yolcunun, herhangi bir kaos yaşamadan güven içinde rahat uçmasını sağlamak hedefimiz olacaktır. Sadece yaz ayları için değil, kış mevsiminde sayısız tatil destinasyonları içinde yoğunluk bekliyoruz.” vurgusu yaptı.
“Yolcular check-in işlemini kendisi yapabilir”
Dr. Hupe, Nürnberg havaalanında valiz, bagaj kuyruğuna girmek istemeyen yolcuların, alanın bazı bölümlerinde yeni kurulan check-in sistemiyle işlemlerini yapabileceğini kaydetti.
Nürnberg Albrecht Dürer Havaalanı’ndan seyahat edecek yolcuların, check-in yaparken 24.99 euroluk bir Lounge giriş kartını satın alması durumunda havaalanın lounge salonundaki yiyecek, içecek, bilgisayar gibi tüm olanaklardan yararlanabileceğini aktaran Dr. Hupe “Havaalanındaki Duty Free mağazalarına verilen olanaklar da artırılarak en yüksek satış yapılabilmeleri konusunda gereken kolaylıkları göstermekteyiz. Yoğun sezonda, Türk Hava Yolları, Sun Express, Corendon Airlines, Pegasus Airlines, Frebird ve Tailwind havayollarının uçmasıyla birlikte havaalanımızda polis kontrol yerlerini çoğaltılacağız.” şeklinde konuştu.
Dr. Hupe Nürnberg Havaalanı’nın gece uçuşlarına müsait olduğunu ancak Nürnberg yakınlarındaki bazı kasaba ve köylerden gelen baskı nedeniyle Airbus gibi büyük gövdeli uçakların inişlerin gece olmamasına dikkat etiklerini bildirdi.
“Personel alımı devam edecek”
Diğer havaalanların aksine Nürnberg Havaalanındaki uçuşlarında büyük gecikme veya iptal yaşanmadığı belirten Dr. Hupe, havalimanlarındaki bavul yığılmalarının, uçak iptallerinin azalacağının planlandığına değindi. Her sene yüksek sezondaki iş sıkıntısının hafifletilmesi, özellikle bagaj taşıma ve check-in işlemlerinde oluşan personel eksikliğinin tamamlanması için çalıştıklarını kaydeden Hupe bu doğrultuda işçi alımının süreceğine değindi. Dr. Hupe “Bagaj, chek-in ve temizlik bölümünde çalıştırılmak üzere Türkiye’den kadın, erkek ve genç 19 kişi başvurusu kabul edilerek işe başlatılmıştı fakat sözleşmelere göre dokuz kişi memleketlerine geri döndü. Havalimanımızda her sene ekim sonuna kadar devam eden yüksek sezonda herhangi bir kaos yaşanmaması için Avrupa Birliği ülkesi olmayan Türkiye başta olmak üzere çok farklı ülkelerden personel alımı devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
70 farklı ülkeye uçuşu bulunan ve Airbus gibi büyük gövdeli uçaklarının iniş yaptığı Nürnberg havaalanının Fiji’den Tunus’a kadar 28 farklı uyruklu bine yakın personel olmak üzere toplam dört bin çalışanın bulunduğunu belirten Dr. Hupe “Nürnberg Albrecht Dürer Havaalanı bünyesinde çalışanlara en iyi şekilde motive etmek için bazı projelerimizi uygulamaya koymaktayız. Bu projelerimiz arasında özellikle yaz ayında çalışanlara dondurmalar ikram ediliyor, yüzlerce kilo meyve ve meşrubat dağıtılıyor, onlar, havaalanın bazı olanaklarından yararlandırılıyor.” sözlerini sarf etti.
Frankfurt’ta 8 Yaşındaki Noah Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor
Anadolu Açık Öğretim Fakültesi Batı Avrupa Güz Yarıyıl Arasınavları Münih’te Gerçekleştirildi
Almanya’dan Tarihe Saygı: Konrad Adenauer İçin Özel 2 Euroluk Para
Avrupa İçin Fırsat: Alman Halkından Çocukları Koruyacak Güçlü Yasalara Destek
Hamburg’da Bisiklet Devrimi: 2026’ya Kadar Daha Güvenli ve Daha Konforlu Yollar
Hamburg Limanı’nda Otonom Dönem: iPORTUS Projesi Resmen Başladı
ZOLL deckt vier Fälle illegalen Aufenthalts in Südniedersachsen auf
Bovenschulte’den Gençlere Teşekkür: “Siyaseti Gelecek İçin Yapıyorsunuz”
Almanya’da SCHUFA Kararı: Ödenmiş Borç Kayıtları 3 Yıl Daha Saklanabilecek
Wandsbek’te Banka Skandalı: Banka Çalışanları Müşterileri Milyonlarca Euro Dolandırdı
Oldenburg Tren Garı’nda Şiddet: Eski Eşini Darp Eden Adam Hakkında Soruşturma
KRV Seçim Hakkı Girişimi’nden Yetkililere Çağrı: “Avrupa–Türkiye Uçuşları Ucuzlatılsın!”
Bremen Neustadt’ta “Mahallelerde Park” Diyaloğuna Yoğun İlgi
Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor
Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor
İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor
Hamburg Bürgerschaftı’nda AfD Tartışması: “Yasak Süreci Daha Fazla Geciktirilmemeli”
Hamburg’da Cezaevi Personeline Sağlık Güvencesi: Heilfürsorge Geliyor
Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu
Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi
Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın
Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme