Hamburg'da devam etmekte olan 5. Tiyatro Köprüsü Festivalinin üçüncü gününde Tiyatro İstasyon İletişim’in “Dış Ses” adlı yeni oyunu sahnelendi.
Zeynep Kaçar’ın yazdığı eser, yönetmen Serap Sadak’ın yorumu, Fatma Kurt’un ve Nazmiye Acar’ın oyunuyla tiyatroseverlere sunuldu.
Festivali düzenleyen Mut Tiyatrosunda sahnelenen oyun öncesi konuşan festival organizatörü ve Mut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay, “1989 yılında kurulan Tiyatro İstasyon İletişim, Hamburg’un sadece en köklü değil aynı zamanda en istikrarlı göçmen tiyatro ekibi. Küçük tiyatro ekipleri, ancak mükemmel yönetimle ve oyunculukla ayakta kalabilir. Hepinizin huzurunda bu başarı için yönetmen Serap Sadak ve Tiyatro İstasyon İletişim ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Kadınlar üzerindeki norm baskısı Biri ev, diğeri iş kadını olan iki kadının, sorgulamadan sürdürdükleri yaşamlarından, gizemli bir dış sesin etkisiyle, kendilerini bir anda farklı bir boyutta bularak, şimdiye kadarki yaşamlarıyla yüzleşmelerini konu olan oyunda Fatma Kurt ve Nazmiye Acar üstün performans sergilediler. Konu olarak Fransız varoluşçu yazar Jean Paul Sartre’nin ünlü eseri “Gizli Oturum”a, paralelliği bulunan Kaçar’ın eserinde, iki kadın, toplumun kendilerine biçtiği rol normlarını tepkisiz üstlenerek, farkında olmadan, her günün bir diğerine benzediği, boğucu bir rutine dönen bir yaşam sürdürüyor. Kadınlar, kaynağı meçhul olan, bir dış ses tarafından, adeta hapsedildikleri boyutta, erkek egemen toplumun kadınlara dayattığı sıkıştırılmış yaşamlarıyla yüzleşip, hayatlarını sorgulamaya başlıyor.
Oyunun son sahnesinde, aslında sosyal konumları ve statüleri ne kadar farklı olsa da, tüm kadınların aynı dayatma baskısı altında olduğu sonucuna varan iki kadın, ‘yaşadığımız hayattan, başka bir hayat mümkün’ düşüncesiyle, esaretten kurtulmanın tek yolunun bu olduğuna inanarak, güçlerini birleştiriyorlar.
Tek perdelik oyun sonunda oyuncular ve tiyatro ekibi beğeniyle alkışlandı. ,
Hamburg’da 5. Kültür Zirvesi “Birlikte!” Temasıyla Başlıyor
Bremerhavenli Jizhe Ma “Baltic Way” Matematik Yarışmasında Avrupa Birincisi
Robot OTTO, IERA 2025 Ödülünü Kazandı
Kiracılara Güneş Enerjisi Desteği: Hamburg’da Yeni Dönem
Mozarteum ve LMU Öğrencisi Naz İrem Türkmen’e Uluslararası Arenada Büyük Başarı
Hamburg’da Entegrasyon Başarısı: Eğitim, Dil, İş ve Vatandaşlıkta Güçlü Artış
Almanya Genelinde Güvenlik Sektörüne Büyük Zoll Operasyonu
Levent Çukur, CSU listesinden Pasing-Obermenzing İlçe Meclisi’ne aday
Bremen’de Mietpreisbremse 2029’a Kadar Uzatıldı
Kaya Lahmacun Hamburg’da Yeni Adresinde: Aynı Lezzet, Aynı Kalite
AB’den Çinli Ucuz Alışveriş Devlerine Fren: Shein ve Temu’nun Ayrıcalıkları Sona Eriyor
Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak
Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”
Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu
St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi
St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor
Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor
MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu
Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı
AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”
Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi
“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”
Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı
Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım
Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti
Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor
Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor
Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor
Hamburg’un Yeni Devlet Operası: Kültür ve Mimari Bir Arada