Muratbey’in Burgu’su Alman perakende devi Kaufland’a giren ilk Türk peyniri oldu

İnovatif peynirlerini dünya sofralarına ulaştıran Muratbey, dünyanın en büyük beşinci market zinciri Alman Kaufland’a adına tescilli Burgu peyniri ile giriş yaptı. Perakende devi Kaufland’da peynir severlerle buluşan ilk Türkiye üreti

İş Dünyası/Ekonomi 21.11.2019 16:57:49 0
Muratbey’in Burgu’su Alman perakende devi Kaufland’a giren  ilk Türk peyniri oldu
Türkiye’nin milli peynir markası Muratbey Alman perakende devi Kaufland hipermarket zincirine giren ilk Türk peynir markası oldu. Adına tescilli inovatif peyniri Burgu’nun yurtdışındaki ismi Helix Cheese ile Almanya’da yüzlerce Kaufland mağazasında yerini alan Muratbey, Türkiye’nin geleneksel peynirlerinin lezzetini yenilikçi yorumuyla Alman sofralarına taşıyacak. Muratbey ayrıca Avrupa ülkelerinde reklam ve tanıtım çalışmalarına da hız verdi. Helix Cheese’in reklamları Avrupa TV’lerinde yayımlanmaya başladı. Ayrıca dijital reklam yatırımlarına da sosyal medya başta olmak üzere ağırlık verilecek.
Schwarz perakende grubunun bir parçası olan Kaufland, Almanya’da 600’e yakın gıda perakende mağazasında faaliyet gösteriyor. Lidl ve Handelshop Grubu bünyesinde barındıran Kaufland, Almanya’nın yanı sıra Çekya, Slovakya, Polonya, Romanya, Bulgaristan ve Hırvatistan’da da hizmet veriyor.

Burgu Avrupa sofraları için artık daha ulaşılabilir!

Global sağlık trendleriyle uyumlu, yenilikçi peynirleriyle dünya çapında tanınan ve tercih edilen bir marka haline geldiklerini söyleyen Muratbey Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, “2018 yılında Avrupa ülkelerine ihracat izni alan ilk markalardan biri olarak global bir marka olma yolunda büyük ve önemli adımlar attık. Bir yandan inovatif peynirlerimizi yurt dışında stratejik pazarlarda tescilleme ve tanıtma faaliyetlerimizi sürdürürken bir yandan da dünyanın en önemli dev zincir mağazalarında Muratbey olarak yerimizi almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Dünyanın en büyük 5. market zinciri olan Alman Kaufland hipermarket zincirinde Muratbey’in dünyaya armağan ettiği ilk inovatif ürünlerinden Burgu, Helix Cheese adıyla satılmaya başladı. Diğer büyük hipermarket zincirleriyle de görüşmelerimiz devam ediyor” dedi. Muratbey’in tamamen kendi tasarımı, inovasyonu ve icadı olan Burgu/Helix’in “şekil markası”nın birçok ülkede olduğu gibi Almanya’da da alındığını belirten Erol, tüm dünyada olduğu gibi Almanya’da da taklitçilik ve sahtecilikle mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti. Muratbey, Türkiye’de de Migros’un Altın Tedarikçileri arasında yer alıyor.
 
Dünya çapında lezzeti ve şekli belgeli!

Muratbey’in buluşu Burgu, lezzetinin yanı sıra yüksek besin değerleri ile de inovatif peynirlerin arasında ön plana çıkıyor. Dünya çapında lezzeti belgelenen Burgu’nun 100 gramında 16,5 gram protein bulunuyor. Ayrıca Burgu günlük kalsiyum ihtiyacının yüzde 81’ini ve fosfor ihtiyacının yüzde 86’sını karşılıyor. Muratbey Burgu, Dünya Süt Ürünleri İnovasyon Ödülleri 2018’de birincilik alarak “En iyi Peynir” ödülünü kazandı.

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

Bremerhaven’de üç okula “Tüketici Okulu” ödülü

Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda

Hamburg, kruvaziyerde zirveyi bırakmıyor: 1,4 milyon yolcuya ulaştı

Hamburg için olimpiyat hamlesi: “Daha yeşil bir gelecek mümkün”

Hamburg Neustadt’taki “Pik As” yeniden açılıyor

13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!

Lübeck’te Sağlık Alarmı: Bakım İhtiyacı Artıyor

Hamburg’da SAGA Tartışması: Yüksek Gelir, Düşük Hizmet

Hamburg’da Olimpiyat Hamlesi: Tschentscher Halkla Buluşuyor

Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı

Hamburg’da “AfD Yasaklanmalı mı?” Tartışması

Hamburg’da Süleyman Taşköprü İçin Merkezi Anma Töreni Planlanıyor

Wilhelmstift Çocuk Hastanesi’nin Acil Servisi Yeniden Açıldı

Bremen’de Mahkeme Kararlarının Ücretsiz Erişimi Talep Edildi

SPD ve Yeşiller Hamburg’da Doğal Yaşam Ağını Güçlendirmek İstiyor

Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi

Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor

LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında

Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı

Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi

Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor

Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek

Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu

Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek

Yükleniyor

loading

Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması

Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.

Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor

Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın

Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor

Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı

  • Cuma 9.4 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 11.2 ° / 7.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu