Milletvekili Öneş, yurt dışına seyahat kuralları hakkında bilgi verdi

(SPD) Hamburg Eyalet Milletvekili Barış Öneş, yaz tatillerinin yaklaşmasıyla birlikte yurt dışına yapılacak ziyaretlerde geçerli uygulamalar hakkında bilgilendirdi.

Hamburg 16.04.2021 17:41:31 0
Milletvekili Öneş, yurt dışına seyahat kuralları hakkında bilgi verdi
Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Barış Öneş, Almanya'dan Türkiye'ye veya yurt dışına, Türkiye'den Almanya'ya seyahat edecek vatandaşlarla ilgili uygulamalara yönelik bilgilendirmede bulundu.
 
Öneş açıklamasında, 15 Nisan 2021 tarihi itibarıyla insidans değeri 160’lara yükselen Almanya’nın vatandaşlarına önemli bir durum olmadıkça Almanya içinde veya yurt dışına seyahat edilmemesini tavsiye ettiğini belirtti.
Almanya içinde, otellerin şu an sadece iş gibi zaruri durumlarda konaklama imkânı sunduğunu, turistik konaklamaların yasaklandığına dikkat çeken Öneş, salgın nedeniyle gerek Almanya’da gerekse Türkiye’de düzenlemeler, kısıtlama ve yasaklar vaka sayısına göre sürekli değiştiğinin altını çizdi. 
Almanya’dan Türkiye’ye seyahat
Öneş, Türkiye’nin yeniden vaka sayısı yükselen yüksek riskli bölgeler listesine alındığını vurgulayarak Almanya’dan Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşların dikkat etmeleri gereken hususları şöyle sıraladı:
-Türkiye’nin de dâhil olduğu risk ve yüksek risk bölgesi sayılan ülkelere giderken de dönüşte de PCR testi yapılması zorunluluğu var. Almanya’dan Türkiye’ye gidenler, 72 saatten eski olmayan PCR testi ibraz etmek zorunda. Yükümlülük 6 yaş itibarıyla geçerli.
-Her iki ülkenin havalimanlarında ve uçakta, seyahat boyunca tıbbi maske takma zorunluluğu var.
 
-15 Mart’tan itibaren Almanya’dan Türkiye’ye gidenler https://register.health.gov.tr
adresinden uçuştan önce kayıt yaptırmak zorunda. Bu kayıt yapılırken Türkiye’de kalınacak adres adresi de bildirilmeli. Bu otel olabilir; kişinin kendisinin, arkadaşının veya akrabanın evi olabilir. Bu kaydı yaptırdıktan sonra vatandaşlara gelecek bilgilerin tatil dönüşüne kadar mutlaka her an yanlarında olması gerekiyor. Bu belge, kâğıt üzerinde veya dijital ortamda taşınmalı. Zira bu kayıtla birlikte size bir HES Kodu (Hayat Eve Sığar) gönderiliyor. Türkiye’de şu an HES Kodu olmayanlar toplu taşıma kullanamıyor, otellerde konaklayamıyor, resmi dairelere, restoranlara, alışveriş merkezlerine giremiyor, yurt içi otobüs, uçak gibi seyahat imkânlarını kullanamıyor. Her yerde bu kodun ibraz etme zorunluluğu var.
 
-Türkiye genelinde, hafta içi saat 21.00-05.00 arası ve hafta sonları tüm gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor fakat bu uygulama, turistler için geçerli değil. Yani ikamet adresi yurt dışında olan vatandaşlar, ister Alman vatandaşı ister Türk vatandaşı olsun bu kısıtlamalardan muaf tutuluyor. Fakat bu durumu belgeleyen kimlik, pasaport gibi resmi belgelerin ve HES Kodu’nun her zaman vatandaşlarca yanlarında taşınması gerekiyor.
 
-Almanya’dan Türkiye’ye uçanlar için karantina zorunluluğu yok.
 
Türkiye’den Almanya’ya seyahat
Öneş’in Türkiye’den Almanya’ya seyahat ederken dikkat edilmesi gereken hususlar ise şöyle:
-Türkiye’den Almanya’ya dönüşte www.einreiseanmeldung.de sitesinden kayıt yaptırma zorunluluğu var. Bu kayıt yaptırılırken uçulacak uçağın tüm bilgilerine ve Almanya’da kalınacak adres bilgilerine ihtiyaç var. Bu bilgiler, otomatik olarak bağlı bulunulan sağlık dairelerine de ulaştırılıyor. Kayıt yaptırıldıktan sonra bu bilgiler, dijital veya kâğıt üzerinde vatandaşların yanında taşınmalı. Türkiye’den Almanya’ya dönerken bu belgelerin, check-in işlemleri esnasında ve Almanya’ya girerken yapılan pasaport kontrolünde bu belgeyi göstermeniz gerekiyor.
-Almanya’ya dönüşte, 48 saati geçmeyen PCR testinin ibraz edilmesi gerekiyor. Türkiye’den Almanya’ya uçarken 2 yaş itibarıyla herkesin test yaptırması gerekiyor. Hızlı test ve antijen testler kabul edilmiyor. Negatif sonuçlu testiniz olsa dahi risk bölgesinden gelenlerin 10 gün, bazı eyaletlerde 14 gün evde karantinada kalması gerekiyor. Hamburg’da bu uygulama, şu an 14 gün. Karantinadan erken çıkmak isteyenler 5. günden itibaren PCR testi yaptırarak testin sonucunun negatif çıkması durumunda karantinadan erken çıkabilir. Bu bilgiler, bilgi formu şeklinde verileceği için ‘Ben bilmiyordum.’ Demek vatandaşları cezadan kurtarmıyor. Bu nedenle mağdur olmamak için karantina kurallarına dikkat edilmesi gerekiyor. Testlerin sonuçlarının da gerekli durumda ibraz edilebilmesi için bir süre muhafaza edilmemesi, atılmaması ve silinmemesi gerekiyor.
-Vatandaşlar karantina sürecinde evden çıkamadığı gibi eve misafir de alamıyor. Sağlık dairesi kontrol için bazen telefonla arıyor, bazen de eve kadar gelerek kontroller yapabiliyor.
-Karantinadan muaf olanlarla ilgili bilgiye şu siteden ulaşılabiliyor: https://www.hamburg.de/contentblob/14871064/eaad530ebfd636d970ddbe049b2089da/data/2021-04-08-coronaeinreiseverordnung-und-ausnahemregelungen-de.pdf
 

 

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

“Hamburg liest Lenz”: Edebiyat Kenti Mart Ayında Lenz’i Okuyor

Bremen’de 49. Görsel Sanatlar Teşvik Ödülü Sahibini Buluyor

Freenet’e Mahkemeden Bir Darbe Daha: Onaysız Sözleşme Teyitlerine Dur

Hessen Eyaleti Milletvekili Yankı Pürsün’den Topluma Yakın Siyaset Vurgusu

Bremen’de Öğrenci Sayıları Yer Değiştiriyor: İlkokulda Düşüş, Sek-I’de Zirve Bekleniyor

Bergedorf’ta Gençlerin Sanatla Büyüyen Yolculuğu

DEMOKRASİYE KATILMAK GELECEĞE SAHİP ÇIKMAKTIR

Hamburg’da Elbe Üzerine Üç Yeni Demiryolu Köprüsü: Raylı Ulaşımda Tarihi Adım

Millerntor’da Büyük Coşku: St. Pauli’den Hayati 3 Puan!

Hamburg’da Trafikte Ölüm Oranı Yarıya Düştü

Hamburg’da Ramazan Sofrasında Güçlü Mesaj: “Birlikte Daha Güçlüyüz”

Velilere Ramazan Çağrısı: “Çocukların Sağlığı Önceliğimiz”

Hamburg’un İlk Türkçe Öğretmenleri Konuştu: Bir Kuşağın Eğitim Mücadelesi

Berlinale’de Tarihi Gece: Türk Sineması Zirvede

Altona’da Ikea Kararı: Klasik Kahvaltı Artık Yok

Münih ve Augsburg’da İki Kardeşin Azim Hikâyesi

Hanau Katliamının 6. Yılında Acı ve Sorumluluk

Hamburg Limanı 2025’te Büyüdü: 114,6 Milyon Tonluk Yük Elleçleme

Hamburg’un “Grünes Ding”i Belli Oldu: St. Pauli Hafenkante Yeşilleniyor

Vilsbiburg’da Türk Günü: Kültür, Birlik ve Gönül Köprüsü

Hannover’da Ev İçi Şiddete Karşı Güç Birliği

Lübeck’te 6. Sınıf Öğrencileri Arasında 67. Ulusal Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Altona-Nord Gençlik Kafesi Yenilendi: Hamburg’da Enerji Verimli Dönüşüm

“Uçuşlar Ucuzlasın” Kampanyasına Siyasilerden Destek

Yükleniyor

Altona’da “Tüylü” Taşınma

Hamburg, Tam Gün Eğitimde “Örnek Eyalet”

Braunschweig Gümrüğü’nden 2025 Bilançosu

Bremen Okullarında Kalite Atağı

Reeperbahn’daki Trafik Denemesi Başarılı Oldu

Lübeck’te 37 Cadde ve Sokak Bu Yıl Yenilenecek

  • Cumartesi 8 ° / -0.2 ° false
  • Pazar 8.7 ° / 0.2 ° false
  • Pazartesi 10.4 ° / 0.8 ° Güneşli