Mevlüde Genç kundaklanan evinin önündeki cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç için Solingen'de cenaze töreni düzenlendi.

Almanya 2.11.2022 01:20:36 0
Mevlüde Genç kundaklanan evinin önündeki cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç için Solingen'de cenaze töreni düzenlendi.

29 yıl önce ırkçılar tarafından kundaklanan evinin önünde kılınan cenaze namazına Mevlüde Genç'in ailesi, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst, Berlin  Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ile çok sayıda Türk ve Alman katıldı.

 

KRV Başbakanı Wüst, Mevlüde Genç'in Almanya için örnek ve özel bir insan olduğunu söyledi.

Genç'in torunlarını ve diğer yakınlarını kaybetmesine rağmen hayal bile edilemeyecek şekilde metanetli davrandığını ve her zaman uzlaşmacı ve barışçıl bir insan olduğunu vurgulayan Wüst, "Kocaman bir kalbi olan Mevlüde Genç'i ve yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Onun adına düzenlediğimiz ödül töreniyle kendisini anmaya devam edeceğiz." dedi.

Çağatay Kılıç ise Mevlüde Genç'in yaşadığı acıya rağmen Almanya'daki Türk toplumu ve Alman komşularına sevgiyi, beraberliği aşılamaya çalışan ve sürekli dile getiren, acısını yüreğine gömen, sevgi tohumu eken, sabrın çok farklı örneğini gösteren çok güzel bir insan olduğunu söyledi.

Genç'in yaşadığı acıların kendisine cennetin kapılarını açmasını dileyen Kılıç, "Cenazesine herkes katıldı, bu ona olan sevginin tezahürüdür." diye konuştu.

Genç'in yaşadığı ülkeden doğduğu topraklara yolculuğa çıktığını ifade eden Kılıç, "Mevlüde anne her iki ülke arasındaki bağın da sonsuz temsilcisi olacak. Kendisi adına verilecek ödüller onun varlığını ve ortaya koyduğu sabrı gösterecek. Cumhurbaşkanı'mızın ve milletimizin duygularını paylaşmak için buraya geldik. Rabbim 29 sene önceki gibi acıları bir daha yaşatmasın. Umalım ki tüm nefret, yabancı düşmanlığı, ötekileştirme sevgiyle yok olsun. Ekilmiş olan sevgi tohumları yeşermeye başladı." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Mevlüde Genç'in naaşı memleketi Amasya'nın Taşova  ilçesine bağlı Mercimek köyünde defnedilmek üzere uçakla Türkiye 'ye gönderildi.

Solingen faciası

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde, 29 Mayıs 1993'te Genç ailesinin Untere Werner Caddesi'ndeki evleri kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüstan Öztürk (12), Hülya Genç (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti.

Yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz, hapis cezalarını çektikten sonra serbest bırakıldı.

Failler, yaşamlarını Almanya'da sürdürüyor.

Hamburg, 2025 Avrupa’nın “Ağaçlar Şehri” Seçildi

Hamburg-Viyana ICE Treninde Balta ve Çekiçli Saldırı: Üç Kişi Yaralandı

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

CDU Hamburg: Elektrik Vergisi Düşürülmeli, Halk ve Ekonomi Rahatlatılmalı

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Moisling’in Kalbi 55 Yaşında: Haus der Mitte’de Büyük Kutlama

Bavyera ile Türkiye Arasında Sağlık Diplomasisi Güçleniyor

Hamburg’a “Herkes İçin Tuvalet” Geliyor

Philipp Treu, Freiburg’a Transfer Oldu: Avrupa Hayaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Dikkat! Düşük Gelirliler için Radyo-TV Vergisinden Muafiyet Mümkün

Hamburg’dan Geleceğe Akıllı Yatırım Hamlesi: Borç Freni Reformu Meclisten Geçiyor

Hannover’de Şehir Spora Açıldı: Bewegungs(t)räume 2025 Başladı

Groß-Sand Hastanesi İçin Umut Işığı: Linke ve CDU’dan Halkın Katılımına Açık Oturum Hamlesi

CHP'nin Kurultay davasında erteleme kararı

Freising'de Uluslararası Kültür Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Almanya'da saatlik asgari ücret 2027'ye kadar 14,60 avroya yükselecek

Almanya'da SPD'nin eş genel başkanları Bas ve Klingbeil oldu

Sezen Aksu’nun “Ey Aşk”ı İlk Geceden Gönülleri Fethetti

KL!CK Kindermuseum Geçici Adresinde Kapılarını Açtı

Çağdaş Suseven ve Ayta Sözeri’den Müzik Dolu Unutulmaz Gece!

Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Rize’de Kadın Projelerine Destek Ziyareti Gerçekleştirdi

FC St. Pauli Bundesliga’ya Derbi Rüzgârıyla Başlıyor

FC St. Pauli Orta Sahasını Güçlendirdi: Joel Chima Fujita Kadroya Katıldı

Elias Saad Bundesliga Yolunda: FC St. Pauli’den FC Augsburg’a Transfer Oldu

Hamburg-Harburg’da Bıçaklı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti, Zanlı Gözaltında

St. Pauli’de Kayıp Alarmı: 65 Yaşındaki Janusz Jan Karpinski Her Yerde Aranıyor

Almanya'da meclis kira freninin 2029 sonuna kadar uzatılmasını onayladı

Almanya'da hastanelerin iflas riski artıyor

Senatodan Onur Gecesi: Yurt Dışı Görevdeki Kahramanlara Teşekkür

Yükleniyor

Hamburg, 2025 Avrupa’nın “Ağaçlar Şehri” Seçildi

Hamburg-Viyana ICE Treninde Balta ve Çekiçli Saldırı: Üç Kişi Yaralandı

Hamburg-Wilhelmsburg’da 12 Yaşındaki Aaliyah İçin Kayıp Alarmı

CDU Hamburg: Elektrik Vergisi Düşürülmeli, Halk ve Ekonomi Rahatlatılmalı

Almanya'nın Saksonya eyaletinde çıkan orman yangınından dolayı bir mahalle tahliye edildi

Hamburg-Lurup’ta 44 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

  • Pazar 35.2 ° / 18.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.5 ° / 22.3 ° Güneşli
  • Salı 38.8 ° / 25.2 ° Güneşli