Mevlüde Genç kundaklanan evinin önündeki cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç için Solingen'de cenaze töreni düzenlendi.

Almanya 2.11.2022 01:20:36 0
Mevlüde Genç kundaklanan evinin önündeki cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı

Almanya'nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin 5 ferdini yitiren Mevlüde Genç için Solingen'de cenaze töreni düzenlendi.

29 yıl önce ırkçılar tarafından kundaklanan evinin önünde kılınan cenaze namazına Mevlüde Genç'in ailesi, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst, Berlin  Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren ile çok sayıda Türk ve Alman katıldı.

 

KRV Başbakanı Wüst, Mevlüde Genç'in Almanya için örnek ve özel bir insan olduğunu söyledi.

Genç'in torunlarını ve diğer yakınlarını kaybetmesine rağmen hayal bile edilemeyecek şekilde metanetli davrandığını ve her zaman uzlaşmacı ve barışçıl bir insan olduğunu vurgulayan Wüst, "Kocaman bir kalbi olan Mevlüde Genç'i ve yaptıklarını hiçbir zaman unutmayacağız. Onun adına düzenlediğimiz ödül töreniyle kendisini anmaya devam edeceğiz." dedi.

Çağatay Kılıç ise Mevlüde Genç'in yaşadığı acıya rağmen Almanya'daki Türk toplumu ve Alman komşularına sevgiyi, beraberliği aşılamaya çalışan ve sürekli dile getiren, acısını yüreğine gömen, sevgi tohumu eken, sabrın çok farklı örneğini gösteren çok güzel bir insan olduğunu söyledi.

Genç'in yaşadığı acıların kendisine cennetin kapılarını açmasını dileyen Kılıç, "Cenazesine herkes katıldı, bu ona olan sevginin tezahürüdür." diye konuştu.

Genç'in yaşadığı ülkeden doğduğu topraklara yolculuğa çıktığını ifade eden Kılıç, "Mevlüde anne her iki ülke arasındaki bağın da sonsuz temsilcisi olacak. Kendisi adına verilecek ödüller onun varlığını ve ortaya koyduğu sabrı gösterecek. Cumhurbaşkanı'mızın ve milletimizin duygularını paylaşmak için buraya geldik. Rabbim 29 sene önceki gibi acıları bir daha yaşatmasın. Umalım ki tüm nefret, yabancı düşmanlığı, ötekileştirme sevgiyle yok olsun. Ekilmiş olan sevgi tohumları yeşermeye başladı." ifadelerini kullandı.

Törenin ardından Mevlüde Genç'in naaşı memleketi Amasya'nın Taşova  ilçesine bağlı Mercimek köyünde defnedilmek üzere uçakla Türkiye 'ye gönderildi.

Solingen faciası

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde, 29 Mayıs 1993'te Genç ailesinin Untere Werner Caddesi'ndeki evleri kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülüstan Öztürk (12), Hülya Genç (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti.

Yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz, hapis cezalarını çektikten sonra serbest bırakıldı.

Failler, yaşamlarını Almanya'da sürdürüyor.

2026’da Vergide Büyük Değişiklikler

Hamburg-Wandsbek’te 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Bützfleth’te Korkunç Kaza: Yük Treni Otomobile Çarptı, Sürücü Ağır Yaralı

Hamburg Billstedt’te Alışveriş Merkezinde Kanlı Kavga: 3 Kişi Ağır Yaralı

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

Hannover Polisi Görüntülerle Arıyor: Çalıntı EC Kartıyla Binlerce Euro Çekti

Hamburg’da AfD’ye Karşı Net Mesaj: Rot-Yeşil’den Olası Parti Yasağı Adımı

Almanya’da Doktora Gitmek Ücretli mi Oluyor?

Silvester Feuerwerkinde Uyarı: Yeni Yıla Güvenli Girin

Kemal Ceyhan: Adana’da Sanat Zor Ama İmkânsız Değil

Kartal’dan Almanya’ya uzanan örnek dayanışma modeli

Müzisyen Hüner Rojman: “Dokuz Yaşımda Müzikle Tanıştım, Hayatım Müziğin İçinde Geçti”

Hamburg-Rahlstedt’te Kapıda Bıçaklı Saldırı: 68 Yaşındaki Salih Çelik Hayatını Kaybetti

SAĞLIKLI SEÇİMLERLE YILBAŞI SOFRASINDA DENGE MÜMKÜN

2026’da Emeklilikte Yeni Dönem: Maaşlar Artıyor, Yük Büyüyor

Mustafa Akay’dan 2025’e Veda: Yılın Son Konseri Köln’de

Saksonya’da Kayıp Alarmı: Yaklaşık 340 Kişiden Haber Alınamıyor

Bezahlkarte Değişti, Bürokrasi Kaldı: Mülteciler İçin Yeni Kart Yeni Sorunlar Getirdi

Ev İçi ve İlişki Şiddetine Karşı Yeni Adım: Bremen’de İki Yeni Danışma ve Müdahale Merkezi

Hamburg’da Ramazan Avcı Anması: “Irkçılığa Karşı Sessiz Kalmayın”

Hamburg’da Dış Reklamlar Yenileniyor: Daha Yeşil, Daha Sessiz, Daha Kent Dostu Bir Dönem Geliyor

Hamburg Jenfelder Au’da Büyük Final: 44 Şehir Evi Daha Satışa Çıkıyor

Hamburg’da Kanser İlaçları Skandalı: Milyonlarca Euroluk Dolandırıcılık Davası Açılıyor

Hamburg Sokaklarında Acı Tablo: 20’den Fazla Evsiz Hayatını Kaybetti

E-Scooter’lara Sıkı Düzenleme Geliyor: Kurallar Sertleşiyor, Cezalar Artıyor

Bakım Yasası Onaylandı: Klinik Ödemelerinde Uzlaşma Sağlandı

Fenerbahçe Sevdası Hamburg’da Aynı Sofrada

Temel Nal’dan Viktualienmarkt’ta çarpıcı foto-sanat enstalasyonu

Federal Konsey’den Ebeveyn Parası Çağrısı: Elterngeld Artırılsın, Koruyucu Aileler Kapsama Alınsın

Yükleniyor

2026’da Vergide Büyük Değişiklikler

Hamburg-Wandsbek’te 13 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp: Polis Halktan Yardım İstiyor

Bützfleth’te Korkunç Kaza: Yük Treni Otomobile Çarptı, Sürücü Ağır Yaralı

Hamburg Billstedt’te Alışveriş Merkezinde Kanlı Kavga: 3 Kişi Ağır Yaralı

Harburg Phoenix Semti Alarmda: Silahlı Tehdit İddiası, Şüpheli Firarda

Curslack’ta İki Genç Kızdan Saatlerdir Haber Alınamıyor: Uyuşturucu Şüphesiyle Büyük Arama Operasyonu

  • Çarşamba -0.5 ° / -2.8 ° Yoğun kar yağışlı
  • Perşembe 0.4 ° / -9.5 ° Yoğun kar yağışlı
  • Cuma -0.8 ° / -11.9 ° Güneşli