Medya Akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğinde gerçekleştirilen Medya Akademisi tamamlandı. Akademiye katılan öğrenciler, bugün düzenlenen törenle sertifikaları

Türkiye 19.03.2022 18:22:09 0
Medya Akademisi öğrencileri sertifikalarını aldı
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğinde gerçekleştirilen Medya Akademisi tamamlandı. Akademiye katılan öğrenciler, bugün düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) iş birliğinde Türkiye'de iletişim alanında eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik düzenlenen Medya Akademisi Programı'nın sertifika töreni gerçekleştirildi. YTB'nin Hamamönü Ofisi'nde yapılan törene, YTB Başkanı Abdullah Eren, UMED Başkanı Aslan Değirmenci ve sertifikayı almaya hak kazanan öğrenciler katıldı.

“YTB, 12 YILLIK ÖMRÜNDE ÇOK BÜYÜK İŞLER YAPTI”
Törende konuşan Eren, YTB'nin Hamamönü Ofisi'nde çok farklı etkinlikler yapıldığını ve Ankara'da 2 bin 200'den fazla öğrencinin bulunduğunu söyledi. 7 gün 24 saat ofislerinin açık olduğunu dile getiren Eren, YTB'nin Türkiye'nin diasporası olduğunu ifade etti. Eren, "YTB, 12 yıllık ömründe çok büyük işler yaptı" diyerek, Türkiye sınırları dışında olup kalbi Türkiye ile atan birçok topluluğun ve halkların yer aldığını aktardı. Filipinler'den Moro'ya birçok farklı coğrafyada akraba topluluğunun olduğunu aktaran Eren, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) kalkınma yardımlarının bu coğrafyalara kadar yapıldığını söyledi. Eren, Türkiye'nin farklı kurumlarla dünyanın farklı coğrafyalarında bulunduğunu ve farklı projelerle çalışmalar yaptığını vurgulayarak, YTB'nin Türkiye burslarıyla 16 bin öğrencinin Türkiye'de eğitim aldığını ve bu öğrencilerle gönül birlikteliği kurduğunu kaydetti.

“PROFESYONEL GAZETECİLER ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE TECRÜBELERİNİ AKTARDI”
UMED Eğitim Koordinatörü Sümeyra Şimşek Değirmenci, 5 hafta süren akademide alanında profesyonel gazetecilerin uluslararası öğrencilere medya sektörüne yönelik tecrübelerini aktardığını belirtti. Eğitimler sürecinde uluslararası öğrencilerin; haber yazım teknikleri, televizyon gazeteciliği, muhabirlik, internet medyası ve editörlüğü, diploması muhabirliği ve medya etiği alanlarında dersler aldığını kaydeden Değirmenci, YTB ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
DEĞİRMENCİ, EREN’E KUBBET'ÜS-SAHRA TABLOSU HEDİYE ETTİ
Konuşmaların ardından Medya Akademisi kapsamında 5 hafta süren eğitimleri tamamlayan 53 uluslararası öğrenci sertifikalarını aldı. Törenin sonunda UMED Başkanı Aslan Değirmenci, YTB Başkanı Abdullah Eren’e Kubbet'üs-Sahra tablosu hediye etti.

 

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ

Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek

Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor

Berlin’de #WeRemember Işığıyla Anma: NS Kurbanları Unutulmuyor

Hamburg’da Kırmızı-Yeşil Koalisyon Isınmada Jeotermal Enerjiye Yöneliyor

Hamburg’da Türk Kültür Derneğine Silahlı Saldırı: İki Kişi Yaralandı

FC St. Pauli, Mathias Rasmussen’i Transfer Etti

Hannover Belediye Başkanı Onay: “Mercosur Anlaşmasının Avrupa Mahkemesi İncelemesi Umutları Gölgeliyor”

Hamburg’da 2025’te 21.867 Bebek Dünyaya Geldi

Bremen’de Gençler İçin Yeni Yaşam Modeli: “Am Gummibahnhof” Açıldı

Bützfleth’te Zincirleme Kaza: İki Sürücü Yaralandı

Tiyatroname’den Tuğba Özay’lı Kahkaha Dolu Komedi

Hamburg Derbisinde Büyük Mücadele, Gol Yok: Millerntor’da Sessiz Gece 0-0

Bremen Belediye Başkanı Bovenschulte: "Siber Zorbalık Küçümsenecek Bir Konu Değil"

Hamburg Havalimanı’nda Gece Uçuşlarında Düşüş: Gürültü Rahatsızlığı Azaldı

Karagöz Landshut’ta Çocuklarla Buluşuyor

A23 Otoyolunda Tehlikeli Nötigung: Sahte Mavi Çakarla Sürücüleri Korkuttu

Çocuk Haklarında Öncü Şehir: Hamburg Almanya Genelinde Zirveye Yerleşti

“Boşver be Doktor” Hamburg Sahnesine Geri Dönüyor

Hamburg Billstedt’te U2 Metrosu Raydan Çıktı: 172 Yolcu Tahliye Edildi

53 Yıllık Cinayette Yeni Gelişme: Marion Baier Dosyasında DNA İzi Bulundu

Bremen Tenever’de Yeni Ortaokul Açılıyor: Eğitimde İsviçre Modeli

Harburg’un Kalbi Yeniden Atacak: Lüneburger Straße’nin Gelecek Tasarımı Tanıtıldı

Altona-Altstadt’ta 19 Yıllık Dönüşüm Tamamlandı: RISE Programı Başarıyla Sona Erdi

Yükleniyor

Hamburg’da Otonom Taksi Dönemi Başlıyor

Bremen Okullarında İstikrar Güçleniyor: 200’e Yakın Yeni Öğretmen Göreve Başlıyor

Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”

Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor

27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait

Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi

  • Perşembe 7.2 ° / 0.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 4.1 ° / 3.6 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cumartesi 5.4 ° / 3.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu