Maliye Bakanlığı’ndan ‘Otomatik Bilgi Paylaşımı’nda Avrupalı Türkleri üzen yanıt “2019 verileri paylaşıldı, 2020 verileri yarın paylaşılıyor”

Yurtdışındaki 7 milyon Avrupalı Türkün Türkiye’deki finansal bilgilerinin bulundukları ülkeler ile paylaşılmasını öngören Otomatik Bilgi Paylaşımı’na ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Lüfti Elvan’dan Avrupalı Türkleri üzecek ya

Türkiye 29.09.2021 23:02:54 0
Maliye Bakanlığı’ndan ‘Otomatik Bilgi Paylaşımı’nda Avrupalı Türkleri üzen yanıt “2019 verileri paylaşıldı, 2020 verileri yarın paylaşılıyor”
Yurtdışındaki 7 milyon Avrupalı Türkün Türkiye’deki finansal bilgilerinin bulundukları ülkeler ile paylaşılmasını öngören Otomatik Bilgi Paylaşımı’na ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Lüfti Elvan’dan Avrupalı Türkleri üzecek yanıt geldi. TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in sorularını yanıtlayan Bakan Lütfi Elvan, “Uluslararası yükümlülüklerimize uygun olarak 2019 yılına  ilişkin bilgilerin paylaşımına başlanmış olup, 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin bilgilerin ise bilgi değişimi takvimine uygun olarak sırasıyla 30/09/2021 ve 30/09/2022 tarihlerine kadar paylaşılması öngörülmektedir” cevabını gönderdi.
CHP’li Çakırözer, “Milyonlarca insan Otomatik Bilgi Paylaşımı için erteleme beklerken, Sayın Elvan 2019 yılına ait bilgilerin de paylaşıldığını açıkladı. Almanya, Avusturya, Belçika ve daha birçok ülke artık Avrupalı Türklerin Türkiye’deki finansal bilgilerine sahip. Anlaşmanın ertelenmesinden bahsedenler, milyonlarca insanımızı resmen kandırdı. Tüm uyarılarımıza rağmen, anlaşmayı erteleyin çağrılarımıza rağmen Avrupalı Türkler sahipsiz, yalnız bırakıldı” dedi. 
BAKAN’DAN ÜZEN YANIT
Yurtdışındaki 7 milyon Türk vatandaşının, Türkiye’deki finansal birikim bilgilerinin yaşadıkları ülkelerin yönetimleriyle otomatik paylaşımını öngören uluslararası anlaşmanın uygulamasına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gurbetçileri üzen yanıt geldi.
TBMM Yurtdışı Türkler Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in, anlaşmanın ne zaman yürürlüğe gireceği ve etkilerinin ne olacağına ilişkin TBMM’de verdiği soru önergesini yanıtlayan Bakan Lütfi Elvan, 2019 finansal bilgilerinin paylaşıldığını açıklayarak, 2020 ve 2021 için de tarih verdi.
2019 BİLGİLERİ PAYLAŞILDI, 2020 YARIN PAYLAŞILIYOR!
 Bakan Elvan Çakırözer’e gönderdiği yanıtta, “Söz konusu anlaşma çerçevesinde karşılıklılık sağlanan ülkeler ile otomatik bilgi değişimi gerçekleştirilmekte olup otomatik bilgi değişimi sürecinin zaman içerisinde Anlaşmaya taraf tüm ülkeleri kapsayacak şekilde ilerlemesi amaçlanmaktadır. Bu çerçevede, uluslararası yükümlülüklerimize uygun olarak 2019 yılına  ilişkin bilgilerin paylaşımına başlanmış olup, 2020 ve 2021 yıllarına ilişkin bilgilerin ise bilgi değişimi takvimine uygun olarak sırasıyla 30/09/2021 ve 30/09/2022 tarihlerine kadar paylaşılması öngörülmektedir” denildi.
“ERTELEYECEĞİZ DEDİLER, KANDIRDILAR”
2021 yılının ilk aylarında Dışişleri Bakanlığı’nın Otomatik Bilgi Paylaşımı’nın uygulanmasının pandemi nedeniyle erteleneceğini duyurduğunu hatırlatan Çakırözer, “Daha önce yapılan açıklamalarda hem Bakanlık hem iktidar yetkilileri özellikle 5 ülke için bu anlaşmanın erteleneceğinden bahsetmekteydi. Ama şimdi Sayın Elvan gönderdiği yanıtta değil ertelemek, 2019 verilerinin de paylaşıldığını açıklamakta. İki yıldır hem Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizlerin, hem diğer siyasi partilerin, hem de Avrupalı Türklerin yaptığı çağrıların yanıtsız bırakılması yetmezmiş gibi, Avrupalı Türkler de resmen kandırılmış” dedi.
“AVRUPALI TÜRKLER SAHİPSİZ BIRAKILDI”
Avrupalı Türklerin Otomatik Bilgi Paylaşımı konusunda yalnız bırakıldığını dile getiren Çakırözer şu değerlendirmelerde bulundu:
 “Finansal bilgilerin paylaşımı konusunda Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya ve Belçika istisna tutulmaktaydı. Ama görüyoruz ki bu ülkelerle de paylaşım yapılmış. Ayrıca sadece bir yıl için değil, geriye dönük de sorgulama yapılabilecek.  Artık oradaki bankalar, maliye Avrupadaki Türklerin finansal bilgilerine sahip. Eğer vatandaşlarımız orada bilgilendirme yapmadıysa Alman, Avusturya maliyesi onlardan hesap soracak. Bundan sonra oradaki yurttaşlarımızı üzecek olaylarla karşılaşabiliriz. Bu maalesef çok üzücü bir durum. Tüm uyarılarımıza rağmen bile bile Avrupalı Türklerin sahipsiz, desteksiz bırakılması kabul edilemez.”
 

 

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor

Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor

Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor

Hamburg’un Yeni Devlet Operası: Kültür ve Mimari Bir Arada

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı Münih’te

Hamburg’da Yılbaşı Tartışması: ZDF Şovuna 400 Bin Euro Kamu Desteği

Bremen’de Rekor Katılım: Gençler MINT Günü’ne Akın Etti

55 Milyon Vatandaşa Dijital Kolaylık: Artık Adres Değişikliği Online Yapılabiliyor

Bremen’de Tarihi Dönüm Noktası: 800 Yıl Önce Kurulan Belediye Meclisi Kutlanıyor

Wilhelmsburg’da Yeni Dönem Başlıyor: Elbinsel’in Kalbinde 1.900 Konutluk Büyük Dönüşüm

Mustafa Akay Avrupa’yı Sallamaya Devam Ediyor

Hamburg’da Cinsel Şiddetle Mücadelede Büyük Açık: Sol Parti’den Sert Eleştiri

Dortmund’da Amatör Maç Sonrası Kavga: Beş Kişi Yaralandı, Bir Kadın Şok Geçirdi

Michael Börgerding’e Bremen’den Anlamlı Veda: Sanat ve Bilim Senato Madalyası Ölümünden Sonra Verildi

Almanya’da Politikacılara Saldırı Çağrısı Yapan Kişi Tutuklandı

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı

Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!

Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek

Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar

Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”

Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek

Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı

Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı

Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”

Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor

Yükleniyor

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor

Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor

Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor

  • Cumartesi 17.6 ° / 12.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11 ° / 5.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 13.8 ° / 7 ° Güneşli