Prof.Dr Faruk ŞEN


ÜZÜNTÜM ÇOK BÜYÜK

ÜZÜNTÜM ÇOK BÜYÜK


Mevlide Genç vefat etmiş, Allah rahmet eylesin.

Almanya'nın Solingen kentinde, 29 Mayıs 1993'te ırkçılar tarafından kundaklanan evlerinde çıkan yangında ailesinin beş ferdini yitiren Mevlüde Genç ve eşi Durmuş Genç yaşanan faciadan sonra tavırlarıyla Almanya’da Türkler için örnek olmuştu. Solingen’de evlerini kundaklayarak, en küçüğü dört yaşında, beş cana kıyan Alman Neonaziler Essen Üniversitesi’nde görevli Alman psikiyatri profesörünün yazdığı rapor sayesinde çok az ceza alarak beş yıl sonra serbest kaldı. Sonrasında Alman makamlarınca Türklerin intikam alma ihtimaline karşılık, adresleri gizlenerek Mevlide Genç’in çocuklardan yasal talepte bulunma hakkı da elinden alınmış oldu. 

HAFIZALARA KAZINDI

Ailesinin beş ferdini kaybeden Mevlide Genç, yaşanan olaylardan sonra verdiği ılımlı, yapıcı mesajlarla halklar arasında herhangi bir husumet çıkmaması için verdiği çabadan dolayı Bilge Ana olarak hafızalara kazındı. Ölen Cumhurbaşkanı Johannes Rau yaşanan olaydan sonra Genç ailesine taziye ziyaretine gitmiş ve ölene kadar da her 29 Mayıs'ta aileye ziyaretini sürdürmüştü. Sonrasında göreve gelen belediye, Solingen’in bu olayla anılmasından rahatsızlık duyarak bu anma törenlerine son verdi. O dönemde yönettiğim Türkiye Araştırmalar Merkezi yaşanan bu elim olayı protesto ederek Mevlide Genç ve ailesinin yanında olmuştu. Her yıl, 29 Mayıs’ta Essen’ de anma töreni yapardık. Almanya’da yaşayan Türkler için bir dönüm noktasıydı. O zamanlar Düsseldorf Başkonsolosu başta olmak üzere bu anma törenlerine üst düzey katılım olurdu.

Kundaklama ve cinayetlerin suçlusu olanlar, zengin, akıllı ve statü sahibi ailelerin çocuklarıydı, buna rağmen bu Nazi usulü saldırıyı gerçekleştirmişti.

Bugün Mevlide Genç’in vefat ettiğini öğrendim. Üzüntüm çok büyük. Bilge Ana Mevlide Genç’e Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

En içten selamlarımla!

Adıyaman

28.04.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:46

CHP Hamburg Birliği, 1 Mayıs'ta Dayanışma Yemeği ve Seçim Değerlendirme Etkinliği Düzenliyor

"Hamburg'da Yeni Bir Paralel CHP'ye İzin Vermeyiz"

Yaz Aylarında Göz Sağlığına Dikkat!

Turizmin Geleceği Yapay Zekayla Parlayacak

Türkiye Lezzet Yüzyılının Lezzet Elçileri: Eurotürk Gastroheroların Ödülleri Dağıtıldı

Hamburger Yeşiller, Yerel ve Avrupa Seçim Kampanyasına Başladı