Prof.Dr Faruk ŞEN


TÜRKİYE İLGİNÇ BİR ÜLKE

Türkiye, şimdi yeni bir Kurtuluş Savaşı verecek gibi görünüyor.


Türkiye, şimdi yeni bir Kurtuluş Savaşı verecek gibi görünüyor. Bunu niçin söylüyorum? Millet İttifakı oldukça olaylı bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday olarak seçti. Kemal Kılıçdaroğlu Avrupalı Türklerden de büyük oy beklentisi içinde. Bugüne kadar Avrupalı Türkler özellikle AKP’nin kalesi olmuştu. Bu sefer Avrupalı Türkler gerek bedelli askerlik olsun gerek farklı birçok konuda, AKP’nin sergilediği tutumlar nedeniyle yavaş yavaş CHP’ye ve muhalefete yöneliyor. Muhalefet bu avantajdan yararlanacak mı? Yararlanmasını herkes bekliyor. Niçin herkes bekliyor? Çünkü bu şans, bir daha kolay kolay ele geçmez. 

Türkiye’de herkesin beklentisi, AKP-MHP döneminde haksız zenginlik elde edenlerin, büyük paraları bulduktan sonra ülkeyi terk edeceklerine yönelik. Türkiye için önümüzdeki dönemin yeni bir başlangıç dönemi olacağı düşünülüyor. Bakalım bu olacak mı? Olursa Türkiye’nin önü açılır. Görünen o ki bu, bu sefer gerçekleşecek zira Kemal Kılıçdaroğlu, geçen üç dönemde kendi adaylığını koymamasına rağmen bu dönem Millet Cephesi’nin adayı oldu. Millet cephesinden kastımız, CHP ve İyi Parti’nin birlikte hareket etme kararı ile başlamıştı fakat maalesef Meral Akşener her zaman yan çizebileceği yönündeki düşünceleri boşa çıkarmadı ve geçtiğimiz günlerde bu düşüncelerin yersiz olmadığını gösterdi. Sonrasında partisinin Millet İttifakı’ndan kopması durumunda hiçbir şansının kalmayacağını fark edince geri adım attı ve Kılıçdaroğlu’nu desteklemek zorunda kaldı. 

BEKLENTİLER

Şimdi herkesin beklentisi, bu seçimlerin ülkeye neler getireceğine yönelik. Bu seçimler, ülke için yeni bir milat olacak mı? AB’ye üyelik konusunda Türkiye’nin önünü açacak mı? Birçok Avrupa Birliği ülkesi Türkiye’de demokrasinin güçlenmesini bekliyor ancak Türkiye’de demokrasinin güçlenmesi, Millet İttifakı’nın hem cumhurbaşkanlığını hem de parlamentodaki 360 milletvekili sayısına ulaşmasına bağlı. Şu andaki görüntü, bu iki durumun da gerçekleşebileceği yönünde. 

Avrupalı Türkler bu seçimlerden ne bekliyor? Avrupalı Türklerin de AKP hayranlığı eskiye nazaran oldukça kan kaybetti. Onların da beklentisi Türkiye’de değişim olması. Bu beklenti karşılığını bulacak gibi. 

Hepimizin isteği şu: Gelecek, Türkiye’nin iyiliğine olsun.

En içten selamlarımla.

 

Adıyaman

29.03.2024

  • İMSAK 04:48
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 12:37
  • İKİNDİ 16:08
  • AKŞAM 18:54
  • YATSI 20:10

‘Kutu’ kimsesiz çocuklar için açıldı

"Pop Müziğin Başarılı İsmi Hakan Adanur'dan Renkli Klip: 'Kaç Vesait' İçin İstanbul Sokaklarında Kamera Karşısına Geçti"

Öffentlichkeitsfahndung mit einem Lichtbild nach versuchtem Tötungsdelikt in Hamburg-Harburg - Altfallermittlung aus 2015

"Hamburg'da Sturmflutschutz İyileştirmesi: Wilhelmsburg ve Harburg'da Set Yüksekliklerinin Arttırılmasına Başlandı"

"Film-San Vakfı 2023-2024 Sinema ve Dizi Ödülleri İçin Start Verdi: Sanat Dünyasının Değerli İsimleri Bir Araya Geliyor!"

"Evliya Çelebi Hareketlilik Programlarıyla Yurt Dışındaki Türk Gençler Ana Vatanla Buluşuyor!"