Prof.Dr Faruk ŞEN


TÜRKİYE GENEL SEÇİMLERDEN SONRA HAK ETTİĞİ AB'NİN ÜYESİ OLMALI

YAZAR


Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile görüşmelere başlamak için karar aldığı zaman karşılıklı olumlu beklentiler oluşmuştu. Aynı dönemde, Hırvatistan için de görüşmelere başlama kararı almışlardı. Hırvatistan kısa süre zarfında AB ülkesi olurken Türkiye’nin önüne birçok engel çıkarıldı. Altı Balkan ülkesinin üyeliğinin yanı sıra, Ukrayna’nın üyeliğinin de eli kulağında. Gürcistan’ın da üyeliği gündeme getirilirken Türkiye’nin, demokrasiden ve Avrupa’dan uzaklaşmasının da etkisiyle Türkiye ile görüşmeler donduruldu.

 

Türkiye, mayıs ayında yapılacak genel seçimlerden sonra büyük bir olasılıkla demokrasiye dönecek. Avrupa Parlamentosunun aldığı karar nezdinde, Türkiye ile ilişkiler hızlandırılıp Türkiye hak ettiği Avrupa Birliği’nin 13. üye ülkesi olmalı. 

 

AB, Türkiye için neden önemli? Maalesef başka bir alternatif yok. Karadeniz Ekonomik İş birliği Örgütü, belirli ülkelerin katılımından sonra tüm ilginçliğini kaybetti. İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı Türkiye’ye pek iyi bakmıyor. ABD, Türkiye’de istediği gibi at koşturuyor, Afganistan’dan özellikle genç yaştaki askerler İran üzerinden geçerek ülkemize geliyor, Suriyeliler de ülkeye yığılmış durumda. ABD, Türkiye’nin hiçbir zaman Suriye ile iyi geçinmesini istemedi. Suriye’de kendi istediği gibi bir güç kurulmasını sağlayan ABD, Suriye ve Irak'ta oluşturacağı müstemleke ile bu ülkeleri İsrail’in korunması için silahlandırmayı tercih ediyor. 

 

TÜRKİYE’NİN ATACAĞI TEK ADIM AB ÜYELİĞİDİR 

 

Türkiye’nin bu kadersizliğini kırmak için atacağı tek adım AB üyeliğidir. Bugünlerde Türkiye'nin gündeminden düşmüş gibi görünen AB üyeliği, yeni dönemde tekrar ivme kazanabilir ve kazanması da şarttır. Böylece Türkiye hak ettiği demokratik ülke konumuna kavuşabilir. İnsanlarımız, özgürlüklerini istedikleri gibi kullanma imkânı bulabilir. 

 

Türkiye’de şu anda kültürel yaşam ağır yara almış durumda. Geçenler kutladığımız Dünya Tiyatrolar Günü’nde insanların bu tür faaliyetlere ne kadar aç olduğunu gördük. Bu süreçte, konserler ve eğlence sektörü de sekteye uğradı.

 

Tüm bu gelişmeler ışığında “Türkiye’de bir kader seçimi olacak.” diyebiliriz. Türkiye'de ya demokrasiye yeniden dönüş olacak ya da HüdaPar, Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar, Ak Parti ile birlikte Türkiye'nin kaderini yeniden tayin edecek. Ak Parti ile birlikte ittifak içinde yer alan bu gibi oluşumların Türkiye'nin kaderinde belirleyici olması durumunda Türkiye, Avrupa Birliğinden de silinecek. Ayrıca demokrat ülkelerin Türkiye’ye bakışı, biraz İran, biraz Afganistan gibi olacak. Arap ülkeleri bile demokratik bir çizgiye yaklaşırken Türkiye'nin bu duruma gelmesini istemeyenlerin rehavete kapılmaması ve her türlü tedbiri alması lazım.

 

Bakalım, 14 Mayıs akşamı nasıl bir Türkiye olarak yola devam edeceğiz.

 

En içten selamlarımla!

Adıyaman

29.04.2024

  • İMSAK 03:55
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:22
  • YATSI 20:47

CHP Hamburg Birliği, 1 Mayıs'ta Dayanışma Yemeği ve Seçim Değerlendirme Etkinliği Düzenliyor

"Hamburg'da Yeni Bir Paralel CHP'ye İzin Vermeyiz"

Yaz Aylarında Göz Sağlığına Dikkat!

Turizmin Geleceği Yapay Zekayla Parlayacak

Türkiye Lezzet Yüzyılının Lezzet Elçileri: Eurotürk Gastroheroların Ödülleri Dağıtıldı

Hamburger Yeşiller, Yerel ve Avrupa Seçim Kampanyasına Başladı