Remzi UYSAL


"Sokaklarımızda Geceleyin Güvende Değil miyiz?

Almanya’nın ciddi haber veren ve yorum yapan “Lübecker Nachrichten / Lübeckli’nin Haberleri” gazetesinin lokal sayfasından 24.02.2024 günü verilen haber, bizleri dehşete düşürdü.


Almanya’nın ciddi haber veren ve yorum yapan “Lübecker Nachrichten / Lübeckli’nin Haberleri” gazetesinin lokal sayfasından 24.02.2024 günü verilen haber, bizleri dehşete düşürdü. 

Tüylerimiz ürperdi, söz yerinde ise! 

21 Şubat Çarşamba günü gecesinin geç saatlerinde, Lübeck’in Wackenitz nehrinin üzerindeki köprüde, 62 yaşında bir vatandaşa, ihtimal ilk akla gelen, soygun amacıyla saldırmış olabileceği düşünülen üç kişi, 62 yaşındaki vatandaşı, birbuçuk metre yüksekliğindeki demir korkulukların üzerinden 13 metre aşağıdaki nehir suyuna atmışlar.

Saldırıya uğrayan 62 yaşındaki kişinin, yerli mi, yabancı mı olduğu henüz açıklanmış değil. 

Son yıllarda yabancı kökenli insanlarımıza yapılan saldırılar ve ayrıca sağcı / ırkçı AdD partisinin yükselmesi - her ne kadar son haftalarda oyları %4 gerilemiş olsa da - ve %20 civarında oy potansiyeline sahip olması, halen demokrasi açısından kaygı verici durumunu koruyor.



Almanya’da öncelikle mültecilere ve yabancılara yönelik 2023 yılında 2 bin 378 saldırının düzenlendiğini ve 219 yaralamanın yaşandığını, resmiyete yansıyan kayıtlardan biliyoruz.

Resmî kayıtlara girmemiş olan saldırılardan, dolayısıyla yaralamalardan, bilgi sahibi olamıyoruz. 

Almanya'nın farklı kentlerinde AfD aleyhinde ve seçmenlerini uyarmak için miting ve yürüyüşler zinciri devam ediyor.

Bugün Lübeck kentinde "Lübeck’te Demokrasi Yaşıyor" şiarıyla düzenlenen ve içinde TÜRGEM’in de bulunduğu 75 sivil toplum örgütü tarafından desteklenen miting ve gerçekleşen yürüyüş, yaklaşık 5 bin kişinin katılımı ile büyük ilgi görmüştür.

Bu haber, öncelikle Lübecker Nachrichten gazetesi okurları ve kulaktan kulağa anlatımlar üzerine, Lübeck kentinde büyük bir infial yaratmıştır.

62 yaşındaki Lübeckli vatandaşa soygun amaçlı bir saldırıda bulunulmuş olup, 13 metre aşağıdaki nehrin soğuk suyuna atılması olayına, Lübeckli ceza davası avukatlarından Frank-Eckard Brand, bu olayı “öldürme amaçlı” bir eylem olarak değerlendirilmesi gerektiği konusunda polisi uyarıp, olaya bir hukukçu olarak müdahil olmuştur. 

Lübeck Polis Teşkilatı bu öldürme amaçlı saldırıda bulunan mechül üç kişi hakkında büyük bir araştırma başlatmıştır.

Bizleri de dehşete düşüren bu olay; geceleri akşam iş vardiyasından, akşam saatlerinde film seyrettiğimiz sinemadan, bir aile ziyaretinden veya akşam saatlerinde katıldığımız bir toplantıdan evimize tek başımıza dönüşümüzde, sokaklarımızın güvende olmadığı hissine kapılmamamız, elimizde değildir.

Lübeck kenti; Almanya’nın kuzeyinde, Baltık denizi kıyısına yakın bir coğrafyada olup, tarihi ticaret geleneği içinde dünyaya açık, yerli ve yabancı sakinlerinin huzur ve barış içinde yaşadığı tarihi eski bir tüccar kenti olarak bilinir. 

Aslında, Avrupa’nın kuzeyine doğru gidildikçe, güvenliğin yüksek derecede hissedildiği ve kabul edildiğini biliyoruz. 

Umuyor ve diliyoruz bu cani ruhlu üç saldırganın Lübeckli olmamasıdır. 

Bu menfur saldırıya uğrayan hemşerimize büyük geçmiş olsun der, Polis teşkilatımızın en kısa zamanda bu cinayet amaçlı suç işlemiş olan mechül üç suçluya ulaşıp, yargıç önüne çıkarılması, tüm dostlarımızın ve Lübeckli hemşerilerimizin sağlıklı ve güvende kalmaları dileklerimizle, içten saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Adıyaman

27.04.2024

  • İMSAK 03:59
  • GÜNEŞ 05:29
  • ÖĞLE 12:30
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:20
  • YATSI 20:44

St. Pauli Hamburg Derbisi Öncesi Rostock Engelini de Aştı: 1-0

Mehmet Yıldız'ın Danışmanlık Kahvaltısı Büyük İlgi Gördü!

Berlin'de Global Goals için Bir Adım: "17 Klavye, 17 Yer, 17 Hedef" Projesi Devam Ediyor

Yenilenen Meiendorf Bürgerhaus hizmete açıldı.

Polizeieinsatz anlässlich des Fußballspiels FC St. Pauli - F.C. Hansa Rostock

Çağdaş Suseven'in Yeni Klibinde Zeki Müren İzleri!