Emel Demir


Özür dilerim…

Kalbime, ayakkabılarınla girdiğin için hiç kızmadım. Seni bu hayatta kim incittiyse, hepsi için asıl ben özür dilerim… Bazı kalpler kendi incinmişliğinde bile özür dileyebiliyor.


Kalbime, ayakkabılarınla girdiğin için hiç kızmadım. Seni bu hayatta kim incittiyse, hepsi için asıl ben özür dilerim… Bazı kalpler kendi incinmişliğinde bile özür dileyebiliyor.

Bir yerde okumuştum bu yazıyı. Şimdiye kadar ben diyerek ilişkileri değerlendirdiğimi fark ettirdi bana. Aslında o kadar anlamı büyüktü ki bu kelimelerin. Aklım kabul etmek istemedi ve defalarca sesli okudum. Sonunda yüreğimden bir ses öyle bir yükseldi ki aklımın karşı çıkmasını bile susturdu. Hele ki, son kelime tam da yüreğimin anlatımıydı. Herkesin geçmişinden kalan acıları, mühür tutmaya yüz tutmuş ya da mühür bağlamış hala kan revan içinde yaraları var. Bunların sonrasında insan hayatındakilere davranışlarını doğru yada yanlış şekilde yansıtıyor. Yansıtılmalar canınızı da yaksa, bu düşünceyi içselleştirdiğinde kızamıyorsun artık. Öyle ya da böyle yaşadığın ilişkiler şekillendiriyor senin hayatını ve davranışını.

İşte tam bu şekillendirme anında herkesin baktığı pencereden gördüğü görüntüyü algılaması farklılaşıyor. Doğrunun bu hayatta tek olmadığını yaşadıklarıyla herkesin kendi doğrusunun olduğunu kabul ediyorsun.

Haklı yada haksız olmak… Aslında hak kelimesinin anlamındaki gibi haklı da haksız da HAK buluyor…

Kalın sağlıcakla

Adıyaman

02.05.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:25
  • YATSI 20:51

"Cinsel İstismar Yardım Hattı 10. Yılını Kutluyor: On Yıl Boyunca Dinlemek ve Yardım Etmek"

"Hamburg-Uhlenhorst'ta Irkçı Saldırı: Tanık Aranıyor!"

"Hamburg'da Seçim Heyecanı Başlıyor: 'Seni Harekete Geçiren Şeyi Seç' Kampanyası Başladı"

O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR: Barbaros Uzunöner'in Tiyatro Dünyasındaki Başarısı

Hamburg'da Yeşiller, İşçi Bayramında Güçlü Taleplerle Ses Getirdi: 14 Euro Asgari Ücret ve İşçi Hakları İçin Çağrı

Bağımlı ve Evsiz Kişilere Yönelik Hizmet Yapıları Güçleniyor: Repsoldstraße 27 Binası Satın Alındı