Songül Şahin


ÖLDÜRÜLEN HER KADIN BİRER ŞEHİTTİR

ÖLDÜRÜLEN HER KADIN BİRER ŞEHİTTİR



“Peygamber cennettedir, bebeklik çağında ölen çocuk cennettedir, gömülerek öldürülen kız çocuğu cennettedir.” şeklinde cevap verir Hz. Muhammed (SAV) bir soruya. Bu hadis, öldürülen kadınların yerinin cennet olduğunu belirtmek, dolayısı ile onları öldürenlere boşuna sevindiğini göstermek için tarafımdan buraya yazılmıştır. Hz. Peygamber’in sözleri üzerinden yüzlerce yıl geçse de anlamını olduğu gibi korur. Aksini iddia eden, içinde bulunduğumuz zamana kanıp kendini kaybeden zavallılardır ama “Kadınlar hâlâ yakılarak, parçalanarak, gömülerek öldürülüyor Ya Resullallah.” desek ne olur? Demeye yüzümüz var mıdır? Utanarak söylemeliyim ki vardır. O kadar vurdum duymaz olduk ki. Her şeye yüzümüz var.
Çok şükür ki az da olsa henüz körelmemiş kalbi olan bazı kişiler var. Benim yazımın muhatabı bu sağlam kişilerdir.

ŞEHİTLİK MERTEBESİ VE KADIN KATLİ

Bilindiği gibi şehitliğin bazı mertebeleri vardır. Bunlardan biri de ateşte yanarak ölen ya da boğularak ölendir. Bu durumda, ateşte canlı canlı yakılan Pınar Gültekin şehittir. Ayrıca Türkiye’de kadınların çoğu bir erkeğe hayır dediği için yani namuslarını korumak istediği için öldürülmektedir. Ülkesini, anasının, bacısının ırzına geçilmesin diye düşmanlardan korumaya çalışırken can veren şehit olduğuna göre namusu uğruna öldürülen kadın da tüm bu bilgiler doğrultusunda şehittir.
“Erkeklerin namus uğruna öldürdük.” yalanını, bahanesini tersine çevirmek gerçeklerle yüz yüze getirmek için bu gerçeği yaymalıyız. Namusu uğruna öldürülen, katledilen her kadın bir şehittir.

TÜRKİYE’DE KADIN DERNEKLERİ

Kadın derneklerine teşekkür etmeden olmaz. Her kadının arkasında dimdik duran kadın dernekleri bizi çok umutlandırıyor.
Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Sayın Canan Güllü Hanım’a Almanya’dan kocaman sevgi ve saygılarımı yolluyorum. Dik duruşunu kendi adıma naçizane tebrik ediyorum. Allah daha da yardımcınız olur inşallah. Türkiye’de kadın derneklerinin ne kadar güçlü olduğunu Almanya’da, eğitimli kişiler tarafından duymak mümkün. “İyi ki varsınız.” diyorum bir kere daha. Almanya bu konuda sizi kıskanabilir. Zira buranın kadın dernekleri sizler kadar güçlü değil. Almanya’da yasalar hemen her şeyi koruma altına almış, bundan dolayı kadın derneklerine çok sorumluluk bırakılmamış fakat yine de Türkiye’de takdire şayan bir duruş var. (Bu arada tebrik edilir bir şey keşfetmek, güzel duygu.) Görmezden gelmemeli.
 

 

Adıyaman

02.05.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:25
  • YATSI 20:51

O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR: Barbaros Uzunöner'in Tiyatro Dünyasındaki Başarısı

Hamburg'da Yeşiller, İşçi Bayramında Güçlü Taleplerle Ses Getirdi: 14 Euro Asgari Ücret ve İşçi Hakları İçin Çağrı

Bağımlı ve Evsiz Kişilere Yönelik Hizmet Yapıları Güçleniyor: Repsoldstraße 27 Binası Satın Alındı

"Kedi ve Köpek Mamaları Sektöründe Bir İlk: PETFA Derneği Kuruldu!"

"Hamburg Bezirks Yönetiminden Yeni İş Kampanyası: İnsanlara Yakın İşler!"

Zeugenaufruf nach Aussetzung eines Säuglings in Hamburg-Langenhorn