Pınar HOLT


HAYALLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ALTIN KURAL

HAYALLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİ İÇİN ALTIN KURAL


Değerli Dostlar,
 
Miki Fare (Mickey Mouse) Mini Fare (Mini Mouse), Donald Duck, Külkedisi, Pamuk Prenses gibi çizgi film kahramanlarını hatırlarsınız. Bunlar, çocukluğumuzdan kalma Disney karakteridir. Bu karakterlerin yaratıcısı Walter Elias "Walt" Disney’in biyografisini okuduğumda bu başarı öyküsünün, hepimize bir ders niteliğinde olabileceğini düşünerek sizlerle de paylaşmak istedim.
 
Walter Elias Disney, çocukluktan itibaren karikatürist olma hayali kurmuş ancak bu alanda çok da başarılı olamamış. Denemelerine rağmen karikatür alanında başarılı olamadığını gören Disney, pes etmemiş ama o yıllarda işsiz kalmamak adına orduya yazılarak savaşa katılmış. Savaş bitip, evine geri döndüğünde ise aklında hâlâ karikatürist olma hayali varmış. Ümitsiz bir şekilde iş ararken bir gün tesadüfen bir rahip ile tanışmış ve rahibin yaptığı iş teklifini kabul etmiş. Walter Elias Disney, kilisenin animasyon çizimlerini yapmayı ve bunun karşılığında da kilisenin küçük bir odasında kira ödemeden yaşamayı kabul etmiş.
 
Walter Elias Disney, yerleştiği küçük odada, bir yandan kilisenin animasyon işlerini yaparken bir yandan da kalmakta olduğu bu eski, havasız, rutubetli ve sıkıcı odaya alışmaya çalışıyormuş. Bir gün yatağında uzanıp hayaller kurarken odanın köşesinde bulunan delikten minik bir fare çıktığını görmüş. Fareden çok korkmasına rağmen kiliseden kovulma, işinden olma endişesi ile onu öldürmemiş. Fareye “Miki”’ adını takarak onu kabullenmeye çalışmış. Miki Fare de zaman içinde Walter Elias Disney’e alışmış ve her gün odaya ziyarete gelmeye başlamış. Aralarında oluşan bu arkadaşlık sayesinde Walter Elias Disney boş zamanlarında Miki’nin resimlerini kendi zihninde canlandırdığı şekilde çizerek ona yeni ve daha sevimli bir kimlik yaratmış. Böylece televizyonlarda tüm çocukluğumuz boyunca izlediğimiz Miki Fare karakteri bu eski, köhne, rutubetli küçük kilise odasından bu şekilde çıkmış.
 
Walter Elias Disney’in Miki Fare karakteri, gösterdiği ilk prodüksiyon şirketi tarafından hemen beğenilmiş ve kabul edilmiş. Walter Elias Disney, ardından Miki Fare’nin kız arkadaşı karakteri olan Mini Fare’yi yaratmış. Yavaş yavaş diğer Walt Disney kahramanları oluşmaya başlamış. Bir süre sonra Walt Disney, kendi prodüksiyon şirketini kurarak filmler çekmeye başlamış. Bununla da yetinmeyip dünyada altı adet bulunan, bütün çocukların hatta yetişkinlerin bile bir gün görme hayalini süsleyen Disneyland’ları kurmuş.
 
Değerli Dostlar, tam bir yaratıcılık harikası olan Disney karakterlerini geliştiren, film ve prodüksiyon şirketleri ve Disneyland’lar ile bugün milyonlarca dolarlık eğlence sektörünü yöneten Disney Şirketler Grubu’nun kurucusu Walter Elias Disney’in sadece şans ve tesadüf ile bu başarı ve servete sahip olmadığının farkına varmamız gerekir.
 
ZİHİNDE CANLANDIRMA TEKNİĞİ
 
Peki, neydi Walter Elias Disney’i ve oluşturduğu markayı başarılı kılan? Şöyle cevap verebiliriz: Walter Elias Disney’in her bir Disney karakterini oluştururken hayal kurması, Zihinde Canlandırma Tekniği’ni kullanması ve sonra da tabii ki her bir karakter üzerinde bıkmadan ve yılmadan çok çalışması.
 
Zihinde Canlandırma Tekniği, NLP çalışmalarında kullanılan bir imgeleme tekniğidir. Hayatımıza istediğimiz şeyleri sokmak ya da sorunlarımızın üstesinden gelmek için uzmanlar tarafından kullanılan bir tekniktir. Aramızda bazılarımızın doğal olarak farkında olmadan kullandığı bir beceri de diyebiliriz. Örneğin size “Hayalinizde almak istediğiniz o arabayı zihninizde canlandırın.” desem bazılarımız arabanın rengini, markasını, koltuk deseni ve hatta araba aynasına taktığı süsüne kadar tüm ayrıntıları net bir şekilde canlandırabilir. Bazılarımız ise hiçbir şey canlandırmayabilir.
 
İşte o görme, işitme, koklama, dokunma duygularımızı zihnimizde harekete geçirebilenlerin hayallerine ve hedeflerine yaklaşmaları bir adım daha yakındır çünkü evren, aynı Google arama motoru  gibi sorduğumuz, aradığımız ve istediğimiz her şeyi tüm alternatifleri ile önümüze sunar. 
 
Ne kadar yoğunlaşıp isteğimiz üzerine çalışırsak dışarıya yaydığımız enerji de o kadar yoğun ve kalıcı olacaktır.
 
Hadi şimdi hayallerinizin gerçekleşmesi için altın kuralı uygulayın!
 
Kapatın gözlerinizi ve canlandırın hayalinizi!
 

 

Adıyaman

03.05.2024

  • İMSAK 03:49
  • GÜNEŞ 05:22
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:52

Öffentlichkeitsfahndung nach 15-Jährigem aus Hamburg-Rahlstedt

CHP Hamburg Birliği, Dayanışma Yemeği ve Seçim Değerlendirmesi Etkinliğiyle Başarıyı Kutladı

Franken'de Avcılık Gezisinde 18 Yaşındaki Genç Babasını Vurdu

Schura Hamburg, Hilafet Çağrılı Yürüyüşe Sert Tepki Verdi: "Demokratik Sürece Zarar Veriyor"

"Cinsel İstismar Yardım Hattı 10. Yılını Kutluyor: On Yıl Boyunca Dinlemek ve Yardım Etmek"

"Hamburg-Uhlenhorst'ta Irkçı Saldırı: Tanık Aranıyor!"