Songül Şahin


GEÇÇEK ve V FOR VENDETTA

GEÇÇEK ve V FOR VENDETTA


Tarkan’ın yeni şarkısı 17 Şubat’ta yayımlandı. Yayımlanır yayımlanmaz beklendiği gibi çok büyük ilgi çekti. Hem aşk acısı çekene hitap etti hem iş bulamayana. Hem depresyonda olana hitap etti hem kendini yalnız hissedene. Her hâli ile birçok kişinin kendinden bir parça bulduğu bir şarkı oldu. Şimdiden şarkıya marş gözü ile bakanların sayısı yoğunlukta. Peki ama bu, gerçekten bir marş mı yoksa Tarkan her zamanki gibi sadece şarkı mı yaptı?
Birçok sosyal medya kanalından gördüğüm kadarı ile şarkı bir marş olarak çoktan benimsenmiş. Gerek siyasi liderlerin gerek 17’lik tayfaların sosyal medya hesabında çoktan yerini aldı bile. Her kesimden büyük ilgi gördü. Acaba Tarkan bunun bir marş olarak görüleceğini biliyor muydu veya istiyor muydu? Klibe bakılırsa kesinlikle evet.
GEÇÇEK KLİBİ İLE V FOR VENDETTA FİLMİNDEKİ BENZERLİK
“Hatırla, 5 Kasım’ı hatırla!” sloganı ile beyinlere kazımış bir başkaldırı filmidir V for Vendetta. Filmin başrol oyuncusu V’nin televizyonlara bağlanma sahnesi ile Tarkan’ın klibindeki giriş sahnesi aynı. Her ikisi de bir binanın vericisinden, yayın yapan tüm cihazlara ansızın bağlanıyor ve bir şekilde halk ile iletişim kurmaya çalışıyor. Bundan yola çıkarak Tarkan’ın isteyerek bir mesaj vermeye çalıştığı çok açık. Tarkan’ın şarkısını yayınlama saati yine film ile benzer çağrışımlar yapıyor. “Hatırla, 5 Kasım’ı hatırla!” sloganına karşı “Geççek” ile kendi sloganını yazmışa benziyor.
TARKAN’I BU NOKTAYA GETİREN NEDENLER…
Genelde şarkılarında “Dudu Dudu”, “Kuzu kuzu” gibi tatlı ikilemler ve farklı söylemler kullanarak insanın içini kıpır kıpır eden Tarkan, şimdi toplumsal konuları ele alan bir şarkıyla çıktı karşımıza. Yaptığı paylaşımlar ile yüreğinin her zaman Türkiye’de olduğunu gösterdi. Orman yangınları, kadın cinayetleri, intihar eden gençler, yok edilen tarihi alanlar onu hep üzdü ve o, bu üzgünlüğü hep dile getirdi ve paylaştı. En son ayyuka çıkan ekonomik kriz ve belki de onun değerlisi olan Minik Serçe’yle ilgili olay ona bunu yaptırma gereği duydurdu. Sonuçta hepimiz biliyoruz. Tarkan ne böyle bir klibi yanlışlıkla çeker ne anlamının nereye gittiği belli olmayan şarkı sözü yazar. Böyle bir şarkıdan sonra her şey Tarkan için aynı olur mu? Bilinmez. Yine de bu şarkıyı bu sene her ufak tripte ya da seçim meydanlarında çokça duyacak olmamız bana göre çok açık bir gerçek.
Bir yazar, duygularını nasıl eserine yansıtıyorsa bir şarkıcı da duygularını demek ki şarkılarına yansıtıyormuş. Bir kere daha şahit olmuş olduk. E, tabi kişi alanında çok başarılı ise yankısı da büyük olur! Böylelikle bizlere de bilgileri bir araya getirip sizlere sunma gereği doğdu.
 
 
 
 

 

Adıyaman

02.05.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:23
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:16
  • AKŞAM 19:25
  • YATSI 20:51

"Cinsel İstismar Yardım Hattı 10. Yılını Kutluyor: On Yıl Boyunca Dinlemek ve Yardım Etmek"

"Hamburg-Uhlenhorst'ta Irkçı Saldırı: Tanık Aranıyor!"

"Hamburg'da Seçim Heyecanı Başlıyor: 'Seni Harekete Geçiren Şeyi Seç' Kampanyası Başladı"

O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR: Barbaros Uzunöner'in Tiyatro Dünyasındaki Başarısı

Hamburg'da Yeşiller, İşçi Bayramında Güçlü Taleplerle Ses Getirdi: 14 Euro Asgari Ücret ve İşçi Hakları İçin Çağrı

Bağımlı ve Evsiz Kişilere Yönelik Hizmet Yapıları Güçleniyor: Repsoldstraße 27 Binası Satın Alındı