Prof.Dr Faruk ŞEN


ALMANYA'DA TÜRK KÖKENLİ GÖÇMENLER HAYATINDAN MEMNUN

ALMANYA'DA TÜRK KÖKENLİ GÖÇMENLER HAYATINDAN MEMNUN



Almanya'daki 3 milyon 300 bin Türk, artık yabancı düşmanlığından fazla etkilenmiyor. Suriyeli geçici göçmenlerin Almanya’ya gelmesinden sonra Türkler yabancı düşmanlığına hedef olmaktan büyük ölçüde çıktı. Almanya Üçlü Koalisyon Hükümeti göçmenlere yönelik bazı uygulamaları yürürlüğe koyuyor. Bu uygulamalar ile işler normalleşebilecek gibi görünüyor. Almanya'da işsizliğin azalması, Türkler için olumlu bir gelişme olsa da Türklerin kayda değer bir bölümü artık işveren olarak Almanya’da yaşıyor. Berlin’de yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenim, burada yaşayan İşveren Türklerin hayatından memnun olduğu yönünde. Essen’de de durum farklı değil. Essen’in en iyi caddelerinden biri olan Rüttenscheid’de birçok lokalin sahibi Türk. Türkler Almanya’da hem çalışıyor hem çalıştırıyor. Almanya'da yaşayan insanlarımız, artık yaşam standartlarını daha üst noktalara taşımış durumda. Almanya'daki Türklerin büyük çoğunluğu tatillerini bu yıl da Türkiye’de geçirdi.1 euronun 19 liraya yaklaştığı ülkemizde, Almanya'dan gelen insanlarımız para harcama konusunda sorun yaşamıyor.
 
Almanya’da yaşayan Türkler, önemli bir sorun olarak artık yazılı medyanın neredeyse yok olmasından şikayetçi. Hürriyet üç dört bin adet satarken Sözcü ve Aydınlık gazetelerinin de satışı dört binin üzerine çıkamıyor. Buna karşılık Almanya'daki Türklerin güncel olayları takip edebildiği tek televizyon kanalı olan Kanal Avrupa her geçen gün daha fazla izleyiciye ulaşarak yükselişini sürdürüyor.
 
ALMANYA, SECHENGEN VİZESİYLE GİTMEK NEREDEYSE İMKÂNSIZ 
 
Şimdilerde Türkiye'den Almanya’ya öğrenci ve öğrencilere eşlik eden annelerin bir kitle hareketi başlattığını söyleyebiliriz. Bununla beraber Almanya’da hayatını sürdürmek isteyenler için istek ve davet üzerine Almanya’ya gitme olanağı da var. Almanya endirekt olarak Türklere yönelik serbest dolaşım hakkını veriyor fakat bunun dışında Türklerin iş bulmadan Schengen vizesi ile Almanya’ya gitmesi neredeyse imkânsız.
İstanbul Almanya Başkonsolosu, Türklere yüzde 14 oranında vize verdiğini belirtti. Bunun en önemli nedeninin ise Türkiye'deki ekonomik durum ve son zamanlarda birçok Suriyelinin Türk vatandaşlığını alması olduğunu belirtti.
 
Bakalım, dışişleri bakanlığı bu durum için nasıl bir çare üretecek? 
 
Son günlerde sıkça gündem olan ev adreslerimizde bilmediğimiz insanların kayıtlı çıkması, konuların çehresi hakkında insanları sorgulamaya sevk ediyor.
 

 

Adıyaman

28.04.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:29
  • İKİNDİ 16:15
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:46

CHP Hamburg Birliği, 1 Mayıs'ta Dayanışma Yemeği ve Seçim Değerlendirme Etkinliği Düzenliyor

"Hamburg'da Yeni Bir Paralel CHP'ye İzin Vermeyiz"

Yaz Aylarında Göz Sağlığına Dikkat!

Turizmin Geleceği Yapay Zekayla Parlayacak

Türkiye Lezzet Yüzyılının Lezzet Elçileri: Eurotürk Gastroheroların Ödülleri Dağıtıldı

Hamburger Yeşiller, Yerel ve Avrupa Seçim Kampanyasına Başladı