Kibele’nin Kızları, Stuttgart ve Frankfurt’ta gösterime girecek
Kibele’nin Kızları- Kahraman Kadınlar dans tiyatrosunun uyarlamasından oluşan Kibele’nin Kızları filmi Stuttgart ve Frankfurt’ta sanatseverlerle buluşacak.
Kibele’nin Kızları filmi, Stuttgart ve Frankfurt’ta izleyicilerle bir araya gelecek.
Film, 12 Ocak 2023’te Delphi Arthaus Kino, Stuttgart ve 15 Ocak 2023’te Gallus Theatre, Frankfurt ta saat 18.30’da gösterilecek.
Yazarlığını ve yönetmenliğini Arda Eşberk’in yaptığı filmde, Kibele rolünü Sinem Karademirli Özyavuz üstleniyor. BTMK adına Halime Karademirli de filmde yer alıyor.
Kibelenin Kızları-Kahraman Kadınlar’da Jeanne d'Arc, Frida Kahlo, Coco Channel, Manal Al-Sharif, Rita Levi Montalcini, Maya Angelou, Ruth Bader Gingsburg ve Kara Fatma karakterlerinin hayatlarından kesitler sunuluyor.
Film, Berlin Türk Musikisi Konservatuarı BTMK’nin yapımcılığını üstlendiği ve Arda Eşberk’in yazıp yönettiği, Ana Tanrıça Kibele’nin mitosundan hareketle farklı kültür ve coğrafyalarda dünyaya gelip dünyada iz bırakmış kadın kahramanların hayatından esinlenerek kaleme alınan Kibele’nin Kızları- Kahraman Kadınlar dans tiyatrosunun uyarlamasından oluşuyor.
Filmin Berlin galası, 12 Haziran’da 2022’de UFA Fabrik’de gerçekleşti. Ardından da Bodrum Kültür Festivali kapsamında, 23 Temmuz 2022 de Mor Salkım Üzüm Bağları’nda gösterimi yapıldı. Dans tiyatrosu
Kibelenin Kızları-Kahraman Kadınlar oyunu, ilk kez 8 Mart 2020 tarihinde, Berlin UFA Fabrik’de sahnelenmiş ve büyük ilgi görmüştü. Kitabı Almancaya Erwecke Den Helden In Dir! (İçindeki Kahramanı Uyandır) adıyla çevrilen Kibelenin Kızları-Kahraman Kadınlar oyunu, 20 Mart 2022 tarihinde Berlin’de Ernst Reuter Saal’de bir kez daha seyirciyle buluştu. Oyunda, Berlin Türk Musikisi Konservatuarı çatısı altında eğitim alan kadın oyuncular ve Stuttgart BEM Halk Dansları Topluluğu bünyesindeki dansçılar yer aldı.
Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”
Stade ve Jork’ta Trafik Kazaları: Biri Çocuk İki Kişi Yaralandı
Berat Sahnede Işık Saçtı: Hayranlarıyla Unutulmaz Gece!
Hamburg Caddeleri Daha Yeşil Olacak: 3,25 Milyon Euro Ek Kaynakla 900 Yeni Ağaç Dikilecek
Hamburg’un Girişimleriyle Adalet Konferansında Üç Önemli Karar
Hamburg’da Cinayet Şüphesi: Bir Kadın Gözaltına Alındı
Hamburg’da Verfassungsschutz’un Sol Parti Milletvekiline Müdahalesi: “Baskılara Boyun Eğmeyeceğiz”
Hamburg’da Yeni Gece Otobüs Ağı: Metrobus Hatları 24 Saat Hizmet Verecek
Almanya’da PKK’nın Hamburg Sorumlusuna Operasyon: 54 Yaşındaki Türk Vatandaşı Yakalandı
Köln’de film gibi kovalamaca: Polis, silahlı uyuşturucu zanlısını yakaladı
Hannover’da Yeni Podcast Bölümü: “Barınma Hakkı Bir İnsan Hakkıdır”
Hamburg’da İş Güvenliği Krizi: Bir Denetim İçin 44 Yıl Beklemek Gerekiyor
Hamburg SPD, Helmut Schmidt’in 10. Ölüm Yıl Dönümünde Anma Hazırlığında
Almanya, ‘Muslim Interaktiv’ Derneğini Yasakladı
Hamburg’da Evsizlerin Sağlık Durumu Kötüleşiyor: Şehir Yeni Önlemler Alıyor
Bremen’den Geri Dönüştürülmüş Kağıt Başarısı: Almanya’nın En Çevreci Şehirlerinden Biri Seçildi
Nöbette rahat etmek için 10 hastayı öldüren hemşireye verilen ceza belli oldu
Hamburg’un Vergi Gelirleri Artıyor, Ancak Harcamalar Hızla Yükseliyor
Hamburg Sternbrücke Yeniden Yapımına Mahkeme Onayı
Lübeck’te Kasım Ayı Boyunca Yaşlılar İçin Ek Danışma Günleri
Bahattin Gemici’den Göçün 65. Yılına Anlamlı Bir Kitap: “Evinde ama Yabancı”