İngiltere, Almanya ve Fransa'da yeni sezon heyecanı başlıyor

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi arasında yer alan İngiltere (Premier Lig), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'da (Ligue 1) 2022-23 sezonu, yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

Spor 5.08.2022 00:30:09 0
İngiltere, Almanya ve Fransa

Avrupa'nın en büyük 5 futbol ligi arasında yer alan İngiltere (Premier Lig), Almanya (Bundesliga) ve Fransa'da (Ligue 1) 2022-23 sezonu, yarın oynanacak maçlarla başlayacak.

İngiltere Premier Lig'in açılış maçında, Crystal Palace sezonun iddialı takımlarından Arsenal'i TSİ 22.00'de konuk edecek.

Bundesliga'da son 10 sezondur şampiyonluk kupasını kaldıran Bayern Münih ise ilk maçında deplasmanda Eintracht Frankfurt ile TSİ 21.30'da kozlarını paylaşacak.

Ligue 1'in açılış karşılaşması ise Olimpik Lyon ile Ajaccio arasında TSİ 22.00'de başlayacak.

Üç ligin ilk hafta programları ise şöyle:

İngiltere Premier Lig:

Yarın: Crystal Palace-Arsenal.

6 Ağustos Cumartesi: Fulham- Liverpool, Bournemouth-Aston Villa, Leeds United-Wolverhampton, Newcastle United- Nottingham Forest, Tottenham-Southampton, Everton-Chelsea.

7 Ağustos Pazar: Leicester City-Brentford, Manchester United-Brighton&Hove Albion, West Ham United-Manchester City.

Bundesliga:

Yarın: Eintracht Frankfurt-Bayern Münih.

6 Ağustos Cumartesi: Bochum-Mainz, Augsburg- Freiburg, Wolfsburg- Werder Bremen, Union Berlin-Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach-Hoffenheim, Borussia Dortmund-Bayer Leverkusen.

7 Ağustos Pazar: Stuttgart-Leipzig, Köln-Schalke 04.

Ligue 1:

Yarın: Olimpik Lyon-Ajaccio.

6 Ağustos Cumartesi: Clermont- PSG, Strasbourg-Monaco.

7 Ağustos Pazar: Toulouse-Nice, Lille- Auxerre, Lens-Brest, Montpellier-Troyes, Angers- Nantes, Rennes- Lorient, Olimpik Marsilya-Reims.

City ve Liverpool, hücum hattını güçlendirdi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzun bir süre gelirlerinde önemli bir gerileme yaşayan Avrupa kulüpleri, geçen sezon tribünlerin yeniden dolmasıyla bütçelerini artırarak bu sezon için önemli transferlere imza attı.

Alman sitesi Transfermakt'ın verilerine göre, İngiltere Premier Lig'de son şampiyon Manchester City, Norveçli yıldız santrfor Erling Haaland için Borussia Dortmund'a 60 milyon avro bonservis bedeli ödeyerek hücum hattına önemli bir katkı sağladı.

Manchester City, orta saha bölgesi için ise Leeds United'ta forma giyen İngiliz oyuncu Kalvin Phillips'e 48,75 milyon avro bonservis bedeli verdi. Kaleye de takviye yapan Manchester City, Bielefeld ile sözleşmesi sona eren Alman Stefan Ortega'yı bonservissiz renklerine bağladı.

Şampiyonluğun favori adaylarından Liverpool ise Uruguaylı santrfor Darwin Nunez için Benfica'yla 75 milyon avroya anlaşma sağladı ve yaz transfer sezonunun en pahalı ikinci transferine imza attı.

Liverpool, diğer transferlerinde ise genç oyunculara ağırlık verdi ve Fulham'dan Fabio Carvalho (19) ve Aberdeen'den Calvin Ramsay (18) için toplam 11 milyon avroya yakın bonservis ödedi.

Chelsea eksiklerini giderdi

Rus iş insanı Roman Abramovich'in 19 yıldır sahipliğini üstlenmesinin ardından Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Los Angeles Dodgers'ın ortağı Todd Boehly'nin yanı sıra Clearlake Capital, Mark Walter ve Hansjoerg Wyss'in aralarında bulunduğu konsorsiyum tarafından bu yaz satın alınan Chelsea, transferde hız kesmedi.

Antonio Rüdiger ve Andreas Christensen gibi önemli savunma oyuncularıyla yollarını ayıran ve Belçikalı santrfor Romelu Lukaku'yu Inter'e kiralayan Londra temsilcisi, Manchester City'nin önemli oyuncularından İngiliz Raheem Sterling için 56,2, Napoli'de forma giyen Senegalli stoper Kalidou Koulibaly için 38 milyon avro ödeme yaptı. İngiliz Carney Chukwuemeka ve ABD'li kaleci Gabriel Slonina gibi genç yetenekler de kadroya dahil edildi.

İtalyan teknik direktör Antonio Conte yönetiminde sezona zirve parolasıyla başlamayı hedefleyen Tottenham ise önemli transferlere imza attı. Everton'ın Brezilyalı forveti Richarlison (58 milyon avro), Brighton'ın Malili orta saha oyuncusu Yves Bissouma (29,2 milyon avro), Middlesbrough'un İngiliz oyuncusu Djed Spence'i (14,7 milyon avro) renklerine bağlayan Tottenham, Barcelona'dan İspanyol stoper Clement Lenglet'i kiralık, Inter'den Ivan Perisic'i ise bedelsiz olarak kadrosuna kattı.

Hollandalı teknik direktörü Erik ten Hag yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden Manchester United'ın en dikkat çekici transferi ise 57,37 milyon avro bonservis bedeliyle Ajax'tan transfer edilen Arjantinli stoper Lisandro Martinez oldu.

Danimarkalı orta saha oyuncusu Christian Eriksen'i bedelsiz kadrosuna katan United, PSV Eindhoven'ın Hollandalı beki Tyrell Malacia için de 15 milyon avro ödedi.

Arsenal de kadrosuna takviye yaptı

İngiltere Premier Lig'de yaz transfer döneminin en öne çıkan takımlarından biri de Arsenal oldu.

Manchester City'nin Brezilyalı forveti Gabriel Jesus ile Ukraynalı sol beki Oleksandr Zinchenko için toplam 87,2 milyon avro bonservis bedeli ödeyen Arsenal, Porto'dan Fabio Vieira, Sao Paulo'dan Marquinhos ve ABD'li kaleci Matt Turner'la kadrosuna derinlik kattı.

Bayern Münih kadroda köklü değişikliğe gitti

Transfer sezonlarını son yıllarda suskun geçirmeyi tercih eden Bundesliga ekibi Bayern Münih, bu stratejisini değiştirerek harekete geçti.

Art arda 11. şampiyonluğunu hedefleyen Bavyera temsilcisi, Liverpool'un yıldızlarından Senegalli Sadio Mane, Juventus'un Hollandalı stoperi Matthijs de Ligt, Ajax'ın orta saha oyuncusu Ryan Gravenberch ve Rennes'in genç yeteneği Fransız santrfor Mathys Tel'in bonservisleri için toplam 137,5 milyon avro kasasından çıkardı.

Polonyalı yıldız oyuncusu Robert Lewandowski'nin Barcelona gitmesiyle en önemli oyuncularından birini yitiren Alman ekibi, ile anlaştığı Alman ekibin ile anlaşmasının ardından Alman ekibi, Ajax ile sözleşmesi biten Faslı bek oyuncusu Noussair Mazraoui'yi ise bedelsiz transfer etti.

Dortmund, Haller'de kötü huylu tümör tespit edilmesiyle sarsıldı

Manchester City'ye transfer olan Haaland'ın boşluğunu Ajax'ın Hollandalı golcüsü Sebastien Haller ile dolduran Borussia Dortmund, sezon öncesi İsviçre'deki kampta oyuncuda kötü huylu testis tümörü tespit edilmesiyle büyük şok yaşadı. Kemoterapiye giren ve sezonu büyük ihtimalle kapatan Haller'in yokluğunda Borussia Dortmund'un hücum hattına takviye yapması bekleniyor.

Dortmund ekibi, Salzburg'un Alman santrforu Karim Adeyemi, Freiburg'un Alman stoperi Nico Schlotterbeck, Köln'de forma giyen milli orta saha oyuncusu Salih Özcan ve Bayern Münih'ten ayrılan savunma oyuncusu Niklas Süle'yi de renklerine bağladı.

Ligde zirve hedefleyen diğer takım Leipzig'in en dikkat çekici transferleri ise Hoffenheim'dan 26 milyon avroya kadroya katılan Alman sol bek David Raum ile Wolfsburg'tan 12 milyon avroya transfer edilen Avusturyalı orta saha oyuncusu Xaver Schlager oldu.

PSG kadrosunu güçlendirdi

Ligue 1'de son yıllara damga vuran şampiyonluğun favori adayı Paris Saint-Germain (PSG), önemli transferlerini Portekiz liginden yaptı.

Porto'nun orta saha oyuncusu Vitinha için 41,5 milyon avro, Sporting Lizbon'un sol beki Nuno Mendes için 38 milyon avro bonservis bedeli ödeyen PSG, Leipzig'in Fransız sağ beki Nordi Mukiele'yi ise 12 milyon avroya renklerine bağladı. Fransa temsilcisi, 20 yaşındaki santrfor Hugo Ekitike'yi de Stade Reims'ten kiraladı.

Olimpik Marsilya kadroyu yeniledi

Kadrosuna yapılanmaya giren Olimpik Marsilya, 10 oyuncuyla sözleşme imzaladı. Geçen sezon kiralık olarak kadrosuna kattığı milli oyuncu Cengiz Ünder'in bonservisini 8,4 milyon avroya Roma'dan alan Fransa temsilcisi, İspanyol kaleci Pau Lopez, Fransız orta saha Matteo Guendouzi, Kolombiyalı ve Polonyalı santrforlar Luis Suarez ile Arkadiusz Milik, Fransız orta saha Jonathan Clauss, 19 yaşındaki stoper Isaak Toure, Demokratik Kongolu savunmacı Chancel Mbemba'yı transfer ederken, İspanyol kaleci Ruben Blanco ile Portekizli sol bek Nuno Tavares'i ise kiralık olarak kadroya dahil etti.

Ligin öne çıkan diğer transferini ise Liverpool'un Japon oyuncusu Takumi Minamino'yu 15 milyon avro bonservis bedeliyle renklerine katan Monaco gerçekleştirdi.


Bakan Yerlikaya: Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez

Alman İstihbaratından Dikkat Çeken İş İlanı: "Terörist Arıyoruz"

Hamburg'da 2022/23 Okul Yılında Şiddet Vakalarında Kayda Değer Artış Gözlendi

Hamburger Steuerfahndung, 2023 Yılında Yaklaşık 100 Milyon Avro Fazla Gelir Elde Etti

HSV Yeniden Kazanıyor - Bir Geri Dönüş Başlangıcı mı?

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında üç puanı 3 golle aldı

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından ortalık karıştı

St. Pauli'deki Feldstraßenbunker'da İnşaat İşçisi Düştü

Sanat ve Aşkın Buluştuğu Görkemli Düğün: Şirin ve Deniz'in Muhteşem Günü

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Aşk Sarhoşu! Feyza Civelek ve Alican Kurt'un Uludağ'da Aşk Dolu Anları!

Almanya'da İflaslar Yüzde 22,1 Arttı! İstatistikler Alarm Veriyor!

Münih'te Türk Hekimleri Bir Araya Geldi! Tıp Haftası Coşkusu Abant Lokantasında Yaşandı

EYT sonrası yeni bir erken emeklilik geliyor! Erken emeklilik kimleri kapsıyor?

St. Pauli, Nürnberg'de 2-0 Kazanarak Bundesliga'ya Doğru Hızla İlerliyor!

Ottensen'de Trafik Planları Gözden Geçirildi: Yeni Değişiklikler Yayımlandı

Hamburg'da Bu Kış 24 Evsiz Kişi Hayatını Kaybetti: Üzücü Bilanço

Bergedorf'ta Hemşirelik Eğitimi İçin Yeni Merkez Açılıyor

Hamburger Hafen'deki Kurtarma Operasyonları İçin Yeni Eğitim Programı Devreye Alındı: "OSC River"

Alerjide Doğru Tanı ve Tedavi Önem Taşıyor: Uzmanlar Uyarıyor

Kolon Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavi Hayat Kurtarıyor

Berlin'de 17 Klavye, 17 Hedef: Global Goals Projesi Başlıyor!

Duygu dostu okul Egeberk

Türk Anneler Derneği’nde ‘Mutlu’ dönem

Ekstrem Yelkenci Boris Herrmann Federal Liyakat Nişanı ile Onurlandırıldı

Hamburg'da Öğrenci Sayıları Rekor Seviyeye Ulaştı: Hiçbir Eyalet Bu Kadar Hızlı Büyümedi!

Hamburg'da Artan Antimüslüman İrkçılığa Karşı Mücadele Çağrısı

THY'nin Leipzig ve Hannover seferleri iptal edildi

4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu gerçekleştirildi

Taciz Sahnesi Psikolojimi Bozdu: Başarılı Oyuncu Semanur Beren Aydemır'dan Açıklamalar!

Çeşme, Sporda 'Barselona' Modeliyle Yepyeni Bir Boyuta Geçiyor!

Yükleniyor

Bakan Yerlikaya: Futbol sahalarında şiddet olaylarının yaşanması asla kabul edilemez

Alman İstihbaratından Dikkat Çeken İş İlanı: "Terörist Arıyoruz"

Hamburg'da 2022/23 Okul Yılında Şiddet Vakalarında Kayda Değer Artış Gözlendi

Hamburger Steuerfahndung, 2023 Yılında Yaklaşık 100 Milyon Avro Fazla Gelir Elde Etti

HSV Yeniden Kazanıyor - Bir Geri Dönüş Başlangıcı mı?

Fenerbahçe, Trabzonspor deplasmanında üç puanı 3 golle aldı

  • Salı 10.9 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 14.5 ° / 6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 10 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu