Havalimanlarında yıllık yolcu sayısında yüzde 74'lük düşüş
Almanya havalimanlarında gelen ve giden yolcu sayısı 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 74,5'lik düşüş kaydedildi. Koronavirüs salgınının etkisiyle geçen yıl yolcu sayısı 1991 istatistiklerinin altına geriledi.
İki Almanya'nın birleşmesinden bu yana ilk kez yolcu sayısının bu denli düşük olduğu belirtiliyor. 1991 yılında Federal İstatistik Dairesi 63 milyon yolcu kaydetmişti.
Nisan-Haziran arasında neredeyse durdu
Yolcu sayısındaki çarpıcı düşüşte koronavirüs pandemisi nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamaları belirleyici oldu. Ocak ve Şubat 2020'de dış hatlarda bir önceki yıla benzer rakamlar kaydedilirken, Çin ile hava trafiği şubat ayından itibaren belirgin bir biçimde düşmeye başladı. Mart ayından itibaren ise hava trafiği genel olarak çarpıcı bir biçimde eksi kaydetmeye başladı. Mart ayında yolcu sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 62 düştü. Yolcu sayısında Nisan'da yüzde 99, Mayıs'ta yüzde 98, Haziran'da yüzde 94 oranında düşüş kaydeden hava trafiği neredeyse durma noktasına geldi.
Yıl geneline bakıldığında kıtalar arası trafiğin yüzde 77, iç hatların yüzde 75, Avrupa içi hatlarınsa yüzde 74'lük düşüş kaydettiği belirtiliyor.
Yolcu taşımacılığı kadar olmasa da, hava yolu ile mal taşımacılığında da düşüş var. Wiesbaden'daki Federal İstatistik Dairesi'nin sayılarına göre 2020 yılında Alman havalimanlarından yaklaşık 4,5 milyon ton mal taşındı. Bu sayının bir önceki yıla göre yüzde 4,1 oranında az olduğu belirtiliyor. Mal taşımacılığının özellikle 2020 yılının ikinci yarısında toparlanma gösterdiği ve yılın son dört ayında taşınan mal miktarının bir önceki yılın üzerinde olduğu öğrenildi.
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Yükleniyor
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
Hamburg’da çalışanlara ucuz ulaşım: Deutschlandticket’e destek geliyor
Hamburg Balesi’nde yönetim uzatıldı
- Pazar 10.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazartesi 7.6 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Salı 13.1 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





