Hamburg’un tarihi, rehber eşliğinde anlatıldı

Milletvekili Güngör Yılmaz tarafından “Alster'den Elbe'ye-Şehrimizi Tanıyalım” başlıklı şehir turunda Rehber Gerd Schmidt-Mildner, katılımcılara Hamburg’un tarihiyle ilgili bilgileri paylaştı.

Hamburg 24.09.2022 20:22:54 0
Hamburg’un tarihi, rehber eşliğinde anlatıldı

Hamburg Eyalet Parlamentosu Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Milletvekili Güngör Yılmaz tarafından “Alster'den Elbe'ye-Şehrimizi Tanıyalım” başlıklı şehir turu düzenlendi.
 
Turda Rehber Gerd Schmidt-Mildner, Fransız İşgali yıllarından Nazi Dönemi’ne uzanan yelpazede, şehir merkezinin tarihçesi hakkında geniş bilgi verdi.
 
Hamburg şehir merkezinde yer alan eyalet parlamentosu binasını da içinde barındıran Hamburg Belediye Sarayı önünde başlayan turda, Schmidt-Mildner, meydanda bulunan şehir maketi önünde şehrin tarihiyle ilgili bilgiler aktardı. Schmidt-Mildner, 1842’de yaşanan büyük yangında şehirdeki binaların üçte birinin kül olduğunu ifade ederek “Söz konusu tarihte şehir nüfusunun neredeyse hepsi merkezde yaşıyordu. Bugün bildiğimiz ilçeler ve semtler nüfusun çok az olduğu kırsal alandı. Yangında o zaman Trostbrücke’de olan belediye sarayı da yandı. Onun yerine bugünkü belediye sarayı Mimar Martin Haller’in tasarımına göre yapıldı.” diye konuştu.  

 
Fransız İşgali Dönemi
 
Grup, 18. yüzyıla kadar kentin surlarının bulunduğu bugün ise lüks alışveriş mekânları bulunan Alter Wall ve Neuer Wall caddeleri üzerinden Stadthausbrücke’ye geçti. Schmidt-Mildner konuşmasını “30 Yıllık Savaş olarak tarihe geçen, 1618-1648 tüm Avrupa’da yaşanan Büyük Din Savaşı’na Hamburg taraf olmadığı için hasar görmedi. Ticaretini de geliştirerek zenginleşti. Şehir, Hamburglular arasında bile günümüzde pek bilinmeyen Fransız İşgali Dönemi yaşadı. Napolyon Dönemi’nde, 1806-1814 yılları arasında Hamburg, Napolyon’un ordularının işgali altındaydı. Fransız asker kışlarının bir bölümü ve komuta merkezi Stadthausbrücke bölgesindeydi.” şeklinde sürdürdü.

 
Gestapo zindanları
 
Alman ve Hamburg tarihinin en karanlık ve kanlı dönemi olan Nazi Dönemi’nde, Stadthausbrücke’deki polis binasının, muhaliflerin korkulu rüyası, Gizli Polis Teşkilatı Gestapo (Geheime Staatspolizei) merkezi olarak kullanıldığını söyleyen Schmidt-Mildner, binanın alt katlarının zindanlarda insanlara akıl almayacak işkenceler yapıldığını kaydetti. Yüzlerce insanın işkenceyle öldürüldüğü söyleyen Schmidt-Mildner, İkinci Dünya Savaş sonrası binanın, 2013’e kadar şehir planlama senatörlüğü olarak kullanıldığını belirtti. Rehber, binanın geçiş holüne kanlı tarih hakkında bilgi veren panolar konulduğunu ve ayrıca dışarıdaki kaldırıma sanatçılar tarafından yapılan ve kan gölünü simgeleyen “Stigma” (Leke) adlı sanat çalışmasının da Nazi kurbanlarının anısını hafızalara çağırdığını sözlerine ekledi.
 
1647-1750 yıllarında yapılan Hamburg’un dünyaca ünlü St. Michaelis Kilise ve Eski Gruner&Jahr Yayınevi binasının önünden geçilmesiyle liman mevkinde son buldu.
 
“Turlarımız katılmak isteyen herkese açıktır”
 
Tur bitiminde Milletvekili Yılmaz ve grup katılımcıları gönüllü Schmidt-Mildner’e teşekkür etti. Milletvekili Yılmaz, ilkini 2017’de düzenlediği rehber eşliğinde ücretsiz şehir turlarına pandemi nedeniyle verilen zorunlu aradan sonra tekrar başlamaktan sevinç duyduğunu kaydederek “Yer yer yoğun yağmur ve nispeten soğuk havaya rağmen, katılımın yoğun olması, insanların yaşadıkları şehri tanıma isteğini ortaya koyuyor. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Turlarımız katılmak isteyen herkese açıktır. Bundan sonraki turlarımıza katılmak isteyenler guengoer.yilmaz@hamburg.de e-posta adresime veya da 0177 735 34 83 numaralı telefonuma mesaj yazabilir.” ifadelerini kullandı.
 
 
 

 

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

TÜRK BALLARI TESCİLLENMİŞ KALİTELERİYLE ULUSLARARASI ARENADA ADLARINDAN SÖZ ETTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Hamburg Senatosu, Mülteci Konaklama Tesisleri İçin Yeni Yasa Tasarısını Onayladı

Çorumlu Amir olarak tanınan internet fenomeni Amir Zakaria Karabük üniversitesi olaylarını konu aldığı son videosunda Türk kadınlarına ağır hakarette bulundu.

Landshut Ditib Yunus Emre Camii'nde Ramazan Ayı Boyunca Her Gün 350 Kişiye İftar Veriliyor: Başkonsolos ve Dernek Başkanları Bir Araya Geldi

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası Kabul Edildi

Almanya'da vatandaşlık testinde 'İsrail' soruları sorulacak

BOŞANMA TEKLİFİ Adlı Komedi Oyunu Gişe Rekorları Kırıyor: İzleyiciler Mizahla Toplumsal Terapi Buluyor

Schwerer Verkehrsunfall auf Bundesstraße 73 in Stade - Straße voll gesperrt - hoher Sachschaden

Bargstedt'te Bir Anaokuluna Gece Yarısı Hırsızlık!

Almanya'da "ZEN Dental Healthcare" Münih'te Hizmete Başlıyor: Türk Hekimlerin İmzasıyla Estetik ve Profesyonel Diş Bakımı

Ottensen'de Yepyeni Bir Soluk: "Urban Alcove" Şehre Yeşil Dokunuş Getiriyor!

Schule in den Märzferien - Hamburger Lernferien werden fortgesetzt Seit 2020 bereits über 100.000 Unterrichtsstunden mehr durch Lernferien

Bremer Bürgerweide'deki Osterwiese Festivali İçin Güvenlik Kontrolleri Yoğunlaştırıldı

Kıvanç Vatansever'den Müzikte Yenilik: "Gidiyorum" İle Farklı Bir Tarz

YABİSAK’IN YENİ YÖNETİMİ ULUSLARARASI BAĞLANTILARI GÜÇLENDİRECEK

Dağhan Güler Türkiye şampiyonu

Alman Demiryolları, Makinistler Sendikası ile 35 Saatlik Hafta Konusunda Anlaştı: Daha Fazla Grev Önlendi

Tan Medya'dan Yepyeni Bir Komedi Dizisi: "Evlilik Müessesesi" Başlıyor!

Canan Çal'dan Yenilikçi Yaklaşım: "2024 Model Ayağında Kundura" Müzik Severleri Büyüledi

Hamburg Mut Tiyatrosu, İzmir'de düzenlenen tiyatro festivalinde ödüle layık görüldü!

BAHATTİN GEMİCİ’NİN YENİ KİTABI: “BANA SENİ GEREK SENİ - Yunus Emre Destanı”

OBEZİTEDEN KURTULMANIN YENİ YÖNTEMİ: MİDE BALONU TEDAVİSİ

Elmshorn - 163 Camper nutzten die alljährliche Wiegeaktion der Polizei in Elmshorn

Yerel seçimlerde 1 milyon genç ilk defa oy kullanacak

Yükleniyor

Almanya’da Türk Başkonsolosluğu'na Saldırı

"Hamburg Anti-Mobbing Programı Okullarda Yaygınlaşıyor: 'Gemeinsam Klasse sein'"

U-Bahnhöfe bleiben weiterhin Kontrollbereich

Bursa’da 3.5 büyüklüğünde deprem oldu

Şirin Payzın Almanya'da düşerek yaralandı

Almanya'da Yangın: 4 Türk hayatını kaybetti

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli