Hamburg’da koronavirüs pandemisi kapsamında iş yerleri için birçok destek paketi gündeme geldi. Bununla birlikte yardımlardan yararlanamayan ve mağduriyet yaşayan esnaflar için de yeni bir destek paketi açıklandı.
Almanya Sosyal Demokrat Partisi SPD Hamburg Eyalet Milletvekili Ali Şimşek bir açıklama yaparak koronavirüs pandemisi yardımlarından yararlanamayan esnaflara yönelik Zorluk, Mağduriyet Fonu (Härtefallfonds) adı altında yeni bir destek paketinin sunulacağını söyledi.
Şimşek, destek paketinin esnafların iş yeri giderlerinin dışında hayatlarını sürdürebilmeleri için aile giderlerini de kapsayacağını belirterek “Yardım paketinin ana noktaları ve yardım şartları hazırlanıyor. Dünkü parlamento toplantısında, Hükümet Ortağı Almanya sosyal Demokrat Sosyal Demokrat Partisi ve Yeşiller tarafından hazırlanan önerge onaylandı. Pek yakında, yardım başvuruları için gerekli başvuru şartları belirlenecek.” şeklinde konuştu. “Ek destek talebinde bulunmuştuk”
Şimşek, koronavirüs yardımları ile ilgili yaptıkları çalışmalarda ve etkinliklerde, şu ana kadar yapılan yardımlarından yararlanamayan birçok tek kişilik iş yerinin zor durumda olduğunu dile getirdiklerini ve bu konuda ek destek istediklerini hatırlattı. Şimşek, çalışmaları sonucunda sosyal demokratlarca yönetilen eyaletlerin, Federal Ekonomi Bakanlığı’ndan bu konuda yeni bir yardım paketine ihtiyaç olduğunu dile getirdiğini de sözlerine ekledi.
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
St. Pauli Frankfurt’a Geçit Vermedi: Millerntor’da Golsüz Beraberlik 0-0
Hamburg’da Nefret Suçları Alarm Veriyor: Faillerin Büyük Bölümü Aşırı Sağcı
Almanya tarihinde bir ilk: Cem Özdemir eyalet başbakanı oldu
Lübeck’te Irkçılığa Karşı Şiir ve Edebiyat Buluşması
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Çifte Vatandaşlar Dikkat: Alman Vatandaşlığının Kaybına İlişkin Yeni Mahkeme Kararı
Hamburg’da Sosyal Medya Tartışması: “Yasak Çözüm Değil”
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı