Almanya Sosyal Demokrat Partisi Hamburg Milletvekili Ali Şimşek, Hamburg Eyalet Parlamentosu’nun 28 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni 2G-Opsiyon modeliyle ilgili bilgi verdi.
2G-Opsiyon Modeli aşı olmuş veya koronavirüs hastalığını geçirmiş kişileri kapsıyor.
Hamburgluların yüzde 60’ının aşılandığını ve 80 bin kişinin ise koronavirüs hastalığını geçirdiğini aktaran Şimşek, “Özellikle yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde durduğumuz ve birçok kez yetkililerle görüşerek düğünler ve düğüm salonlarıyla ilgili üç hafta önce yaptığımız öneri olumlu bir şekilde karşılandı ve yeni kurallarda uygulandı.” ifadelerini kullandı.
Katılım 150 kişiye çıkarıldı
Milletvekili Şimşek’in verdiği bilgilere göre düğünlerde geçerli olacak kurallar şöyle:
- Düğünlerde şu ana kadar 50 kişi ile olan sınırlama 150 kişiye çıkarılıyor.
- Düğüne katılanların tümünün ya aşılanmış ya da koronayirüs hastalığını son altı ay içerisinde atlatmış olması gerekiyor.
- Ziyaretçiler, düğün girişlerinde kimlikleri ile beraber aşı kartlarını veya koronavirüs geçirdikleri ile ilgili belgeleri göstermek zorunda (Belgeler dijital olabilir.).
- Mesafe kuralı ortadan kalkıyor.
- Masa düzeni serbest biçimde ayarlanabiliyor.
- Dans etmek serbest ama dans ederken maske takılmak zorunluluğu bulunuyor.
- Açık alanlarda yapılan düğünlere 750 kişi katılabilir.
- 18 yaş altı çocuklar ve gençlere aşı zorunluluğu bulunmuyor.
Dışarıda yapılan konserlere de düzenleme
Düzenleme dışarıda yapılan konser ve müzikli etkinliklerle ilgili de yeni kurallar getiriyor. Buna göre, dışarıda yapılan konser veya müzikli etkinliklerde danssız 2 bin kişi, kapalı alanlarda ise oturma alanlarında bin 300 kişi olabilecek.
Hamburg’dan Şiddet Mağdurlarına Destek: Ortak Kira Sözleşmesinden Kolay Çıkış Talebi
“Groß-Sand Kapanmasın!”: Wilhelmsburg ve Veddel Halkı Sokağa Çıkıyor
Hamburg’da İki Kız Çocuğu İçin Kayıp Alarmı
Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı
Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı