Modern kent yaşamının değişmez mekânlarından biri olan çocuk parklarının akşamları aydınlatılması, çocukların parklarda aileleri ve arkadaşlarıyla daha çok zaman geçirmesi için önem taşıyor.
Hamburg Eyalet Hükümeti Ortakları Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Yeşiller verdikleri önergeyle çocuk oyun parklarının ışıklandırılmasını talep etti.
Önerge, öncelikle sonbahar ve kış aylarında akşamlarında, çocukların oyun parklarını daha fazla kullanabilmelerini amaçlıyor. Pilot proje kapsamında bir park belirlenecek
Bu kapsamda, saat 16.00-20.00 arası uygulanacak ışıklandırmaya uygun parklar tespit edilmesi için ilk etapta ekolojik ve ekonomik fizibilite çalışmaları yapılacak.
Sonuçların değerlendirilmesiyle pilot proje kapsamında, önce bir oyun parkında ışıklandırma sistemi kurulacak.
Daha sonra ise aydınlatılmadan hangi ölçüde faydalanıldığı belirlenerek proje genişletilecek.
Ali Paşa Akbaş, ATİB’in Yeni Genel Başkanı Seçildi: “Birlik, Sevgi ve Eğitimle Geleceğe Yürüyeceğiz”
Bremen’de Fotoğraflı Fahndung: Polis Hesap Dolandırıcısını Arıyor
27 Ocak’ta Uyarı: “Nie wieder” Geçmişe Değil, Bugüne Ait
Bremen’de 5 Binden Fazla Gence Ulaşılan “Be oK” Projesi Sona Erdi
Hamburg’da Sosyal Konutta Rekor: 2025’te 6 Bin 300’den Fazla Daireye Yeni Sosyal Bağ
Selda Bağcan Hamburg Sahnesinde: Anadolu Rock Rüzgarı Esecek
Hamburg’da Enerjiyi Kesmeler Artıyor: Sol Parti Notfallfonds Talep Ediyor