Hamburg’da Ağustos 2012’de yürürlüğe giren Diploma Denklik Yasaları ile 7926 göçmen, yurt dışında edindikleri yüksekokul ve meslek diplomalarının tanınması için başvuruda bulundu.
Yurt dışında edinilen yüksekokul ve meslek diplomalarının tanınmasını düzenleyen Diploma Denklik Yasaları kapsamında gerçekleştirilen başvurularda birinci sırada, 2205 başvuru ile öğretmenlik mesleği yer aldı. İkinci sırada 966 başvuru ile sağlık branşı bulunurken üçüncü olarak 825 başvuru hekimlik mesleği için yapıldı.
Hamburg Eyalet Parlamentosu’na, hükümet koalisyonunu oluşturan Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) ve Yeşiller partileri tarafından verilen soru önergesine Senato’nun verdiği yanıta göre başvuru sahiplerinin büyük çoğunluğu AB üyesi ülkelerinden geliyor.
AB ülkelerini Suriye, İran, Polonya ve Rusya kökenli göçmenlerin başvuruları takip ediyor.
Hamburg iş dünyası memnun
Hamburg iş dünyası, Hamburg’da yaşayan göçmenlerin diplomalarının geçerli olmasından oldukça memnun. Farklı eğitim modelleri ve farklı kültürlerin iş dünyasına olumlu yansımalarının olduğu düşünülüyor.
Lübeck’te Tarihi Karstadt Binası Eğitim Merkezi Oluyor
Hamburg-Eppendorf’ta 53 Yaşındaki Kadın Kayıp: Polis Fotoğrafla Arıyor
İhsan Tarakçı’nın Yeni Romanı “Kül” Okurla Buluşmaya Hazırlanıyor
Hamburg Bürgerschaftı’nda AfD Tartışması: “Yasak Süreci Daha Fazla Geciktirilmemeli”
Hamburg’da Cezaevi Personeline Sağlık Güvencesi: Heilfürsorge Geliyor
Hamburg’da Kar Alarmı: Cenazeler ve Definler Geçici Olarak Durduruldu
Hamburg’da Kar Engeli: St. Pauli – Leipzig Maçı İptal Edildi
Hamburg Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Kar Uyarısı: Zorunlu Olmadıkça Dışarı Çıkmayın
Hamburg’da Mülteciler Aylarca Bekliyor: Temel Yardımlar İçin 3,6 Ay Gecikme