Tarih: 10.10.2022 19:07

Yurt dışındaki Türkler için CHP’den kanun teklifi

Facebook Twitter Linked-in


“Avrupalı Türklerin tüm sorunlarının çözümü için CHP hazır!”

TBMM Yurtdışı Türkler Alt Komisyonu Üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Avrupalı Türklerin Türkiye’ye gelirken beraberinde getirdiği araçların Türkiye’de kalma sürelerinin iki yıldan en az beş yıla çıkartılması için TBMM’de kanun teklifi verdi.
Çakırözer’in teklifi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de araç alımında vergi indirimi vaadinin ardından geldi.
Çakırözer yaptığı açıklamada, yaz aylarında aileleriyle hasret gidermek ve tatillerini geçirmek için Türkiye’ye gelen yüz binlerce Avrupalı Türk araç sıkıntısı yaşadığını belirterek “Kendi araçlarını Türkiye’de gönül rahatlığıyla kullanamıyor çünkü sadece iki yıl Türkiye’de bulundurma ve bu iki yıl içerisinde en az 185 gün yurt dışında kalmış olma zorunluluğu var. Bu sınırlamalar nedeniyle vatandaşlarımız çok sıkıntı çekiyor. On binlerce lira ceza ödemeye zorlanıyor. Avrupalı Türkler bizim ayrılmaz parçamız. Onların her türlü taleplerinin karşılanması için CHP olarak biz hazırız. Avrupalı Türklerin araçlarını Türkiye’de beş yıl bulundurabilmeleri için kanun teklifi verdik.” vurgusu yaptık.  



“Mağduriyetleri ortadan kaldıracak”


Çakırözer TBMM’de verdiği kanun teklifinde şu ifadelere yer verdi:
“Bizim ayrılmaz parçamız milyonlarca gurbetçi, Türkiye'ye getirdiği arabaları, kendileri uçakla ya da bir başka taşıtla geri dönseler bile sadece iki yıla kadar ülkede tutabilirken mevzuatın gerekliliklerini yerine getirmeyen birçok yurttaşımız da ağır para cezalarına mahkûm edilmekte. Avrupalı Türkler, birçok farklı nedenle yılın altı ayını Türkiye’de geçirirken Türkiye’de geçirdiği dönemlerde kullandığı araçların en az beş yıl boyunca ülkede bulunmasını istemektedir. Kanun teklifimizle yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın Türkiye'de bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarının sadece bir araç ile sınırlandırılması koşuluyla yurtta kalma süresinin beş yıla çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu durum, Avrupalı Türklerin Türkiye’de kaldıkları süre boyunca hayatlarını kolaylaştıracak ve yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır.”

 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —