Tarih: 27.04.2024 01:12

Yenilenen Meiendorf Bürgerhaus hizmete açıldı.

Facebook Twitter Linked-in

Hamburg'un en köklü kültür merkezlerinden biri olan Bürgerhaus, modernizasyon çalışmaları tamamlanarak yeniden halkın hizmetine sunuldu.

Meiendorf'daki Bürgerhaus'un geniş kapsamlı restorasyonu için toplamda 5 milyon Euro'nun üzerinde bir maliyet harcandı. Finansman, Hamburg 2020 Restorasyon Fonu ve Ekonomi İstikrar Programı (HWSP) gibi kaynaklarla sağlandı.

Finans Senatörü Dr. Andreas Dressel, "Meiendorf'taki Bürgerhaus, yarım yüzyıldan uzun bir süredir mahalle sakinlerinin buluşma noktası olmuştur. Şimdi, tamamlanan kapsamlı restorasyon çalışmalarıyla BiM'i geleceğe hazır hale getirdik. Mahalle kültürüne yapılan bu yatırımlar, şehir genelinde toplumsal dayanışmayı ve sosyal bütünleşmeyi güçlendiriyor." dedi.

Bezirksamtsleiter Thomas Ritzenhoff, "Yenilenen Bürgerhaus, mahallede kültürel çeşitliliği ve toplumsal birlikteliği deneyimlemek için davetkar bir mekan haline geldi. Güçlü bir restorasyon ihtiyacı olan eski binalardan modern ve rahat bir yaşam alanı haline geldi. Uzun bir inşaat sürecinin ardından artık tekrar hayat gelebilir ve BiM, mahalle genelinde herkes için sosyal ve kültürel bir buluşma noktası olabilir." şeklinde konuştu.

Sprinkenhof GmbH Genel Müdürü Jan Zunke ise "Meiendorf'taki Bürgerhaus'un restorasyonunu başarıyla gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyoruz. Kültür merkezleri, mahallelerin kalbi olup, birlikte yaşamayı teşvik eder. Bu restorasyonla canlı ve kapsayıcı bir mahalle hayatına katkıda bulunmaktan özellikle memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Restorasyon sürecinde, enerji tasarrufu ve engelsiz erişim gibi önemli unsurlara odaklanıldı. Yenilenen Bürgerhaus, mahalle için modern ve kullanıcı dostu bir mekan haline gelerek kültürel etkinliklere ve toplumsal buluşmalara ev sahipliği yapmaya hazır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —