Tevfik ŞENDÖL - Aynur ÜNAL / MÜNİH
Münih’in Goethestraße 19 adresinde bulunan YEK Akademi Eğitim Kurumu ve Türk Yemek Kültürü Derneği, çocuklar için "Turşu Yapım Atölyesi" düzenledi. Etkinlikte, çocuklar hem eğlenceli vakit geçirdi hem de turşu yapımının tarihini öğrendi.
Etkinliğe katılan Chef Özden Kılıç, Mezopotamya'daki ilk uygarlıkların tarımın gelişmesiyle birlikte fazla ürünlerini uzun süre saklama ihtiyacı duyduğunu ve bu noktada turşu yapımının devreye girdiğini anlattı. O dönemde, sebze ve meyvelerin uzun süre saklanabilmesi için tuzlu su ve sirke kullanılarak muhafaza edildiğini belirtti. Çocuklar, etkinlikte lahana, havuç, salatalık ve sarımsak gibi malzemeleri hep birlikte kesip, kendi kavanozlarına turşu kurdular.
Etkinliğe, Chef Özden Kılıç’ın yanı sıra Türk Yemek Kültürü Derneği'nin sekreteri Serpil Uğurlu ve kurucu üyesi Adalet Günel de destek verdi. Etkinlik sonunda, YEK Akademi Eğitim Kurumu’ndan Levent Karadağ, çocuklara sertifikalarını takdim ederek hatıra fotoğrafı çekildi.
Chef Özden Kılıç, etkinlikte sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yaptı ve çocuklara yoğurt ve sirke yapımı gibi kursların da ilerleyen günlerde düzenleneceğini müjdeledi. YEK Akademi Eğitim Kurumu ve Türk Yemek Kültürü Derneği’nin etkinliklerini sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.
www.gazetehamburg.com