Tarih: 18.01.2023 19:16

YASAV, BURSA’DA BİR GEZEK AKŞAMI DÜZENLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Bursa'da sağlık, eğitim ve spor alanlarında ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmek amacıyla kurulan Yarına Şans Ver Kulübü (YASAV), 1. yıl kutlaması kapsamında, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde “Bursa’da Bir Gezek Akşamı” isimli gece düzenledi.  

Bursa İpekyolu Dostluk Gezeği, Yeşil Bursa Sevgi Gezeği ve Bursa Dostluk Gezeği Dernekleri’nin iş birliği ve Elif Neslihan Hanoğlu’nun üstlendiği konsere sanatseverlerin bilet yerine ellerinde kitaplarla gelmesi uygulaması büyük ilgi gördü.

Gecede toplanan yüzlerce kaynak ve eser, Yıldırım Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun kütüphanesine bağışlandı. Ayrıca ‘Bir Kitap Biletin Olsun’ kampanyası boyunca toplanan diğer kitaplar da Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara gönderilecek

“Gecenin geliri burs fonuna aktarılacak”

YASAV Başkanı Emire Cantürk Eren etkinlikte yaptığı konuşmada “Cumhuriyet’in 100. yılında, 650 yıllık kültürel mirasımıza sahip çıkmak üzere bu gece de YASAV olarak sizlere ev sahipliği yapmaktayız. Bu gecenin geliri de yine burs fonumuza aktarılacak.” ifadelerini kullandı.

Bursa'nın Türk müziği şefleri ve TRT sanatçısı Nusret Yılmaz’ın da sahneye çıktığı gecede Türk sanat müziğinin en sevilen eserleri seslendirildi. Konserde ayrıca YASAV üyesi Hülya Korgavuş ta eşi Ayhan Korgavuş’la romantik bir düete imza attı. Uşak makamındaki Bursa türküleri seslendirildi ve bir gezek geleneği olan oyun havaları sunuldu.  

YASAV Başkanı Eren, sanatçılara ve emeği geçenlere teşekkür plaketleriyle hediyelerini takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —