Tarih: 08.03.2023 16:13

Victor Faust, boks karşılaşmasında ağır darbe aldı

Facebook Twitter Linked-in

 EC Boxing'in Ukraynalı Ağır Sıklet Dövüşçüsü Victor Faust, Kübalı Boksör Lenier Pero'yla yaptığı karşılaşmada hayati tehlike yaşadı.  

Faust’un üç kaburgası birden kırılırken kaburganın akciğer ile kalbine battığı belirlendi. 

Faust, karşılaşmayı önde götürmesine rağmen sekizinci rauntta aldığı güçlü yumrukla soluğu kesildi. Sakatlığın ciddiyetini fark eden 30 yıllık Ring Hakemi Rafael Ramos karşılaşmayı bitirme kararı aldı. Ringin köşesinde bulunan EC Boxing Doktoru Tum Kuchenbuch, yaralanmaya ringde tanı koyarak hemen müdahaleye başladı. Sporcunun üç kaburgasında kırık olduğu ve bunların akciğerin yanı sıra kalbe hasar verdiğini tespit etti. Doktor, erken müdahale edilmemesi durumunda hayati tehlike oluşturabileceğini vurguladı ve Faust'un tedavisine anında başladı.

“Dünya şampiyonluk kemerini alacaktır” 

Menajer ve Ec Boxing Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan yaptığı açıklamada “Öncelikle sporcumun sağlığı her şeyden önemlidir. Bu maç için Almanya'dan ABD'ye kendi kulüp doktorumuzu götürmüştük zaten. Puan olarak önde olduğumuz maçı bu şekilde kaybetmek de ayrıca üzdü bizi fakat sporcuma güvenim tamdır. En kısa zamanda kendisini toparlayacak, yeniden ringlere dönüp hayallerimizi süsleyen dünya şampiyonluk kemerini alacaktır. İyileşmenin ardından dövüş stili üzerinde çeşitli çalışmalar da yapacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Sporcumuz koruma altında” 

Antrenör Bülent Başer de güçlü rakipler karşısında bu tür olaylara ender olarak ta olsa rastlandığını ifade ederek “Önemli olan, sporcumuzun hayati tehlike yaşamadan koruma altına alınmasıdır ve bunu de ekip olarak çok iyi gerçekleştirdik.” diye konuştu. 

“Bu iki boksörü takip edin” 

Basın Danışmanı Vedat Alyaz ise “İki yenilgisiz boksör ringe çıktı, ikisi de birbirinden yiğit. Bu karşılaşmada, ilk yenilgisini alan ise şanssız bir sakatlanmayla Viktor Faust oldu. Bu iki boksörü de iyi takip edin çünkü birkaç yıl sonra dünyanın zirvesi bu isimlerden bahsedecek.” diye konuştu. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —