Tarih: 09.11.2021 15:44

Vefatından 5 ay sonra kitabı çıktı

Facebook Twitter Linked-in

Tevfik KARA / DUİSBURG (TR Haber)
 
GEÇEN Ocak ayında korona'dan hayatını kaybeden Balıkesirli gazeteci İbrahim Ergül'ün en büyük hayali, ölümünden 5  ay sonra gerçekleşti. Yaşanmış göç hikayelerini kaleme alan İbrahim Ergül'ün ömrü hayalini gerçekleştirmeye yetmemişti. Ancak eşi Pelin Ergül ve Balıkesir Altıeylül Belediyesinin çabaları sonucu yaşanmış göç hikayeleri „El Kapıları Vatan Oldu“ adı altında kitaplaştırıldı.
Kitapla ilgili olarak merhum İbrahim Ergül'ün eşi Pelin Ergül: „İbrahim çok aktif ve üretken bir insandı. Uzun yıllar gazetecilik yaptı. Koronaya yakalanmadan önce yaşanmış göç hikayalerini kaleme aldı. Tam kitabı baskıya verecekti ki korona yüzünden hayatını kaybetti. Bu hikayeler dinlenip, kaleme alırken ben de İbrahim'in yanındaydım. O süreci birebir yaşadım. Bu yüzden kitabın baskısını yaptırmak bizim için farz olmuştu“ dedi.
 
İLK BASKI İKİBİN ADET VE 190 SAYFA
Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve Pelin Ergül'ün çabaları sonucu piyasaya sürülen „El Kapıları Vatan Oldu“ isimli kitabın ilk baskısı ikibin adet. 190 sayfalık kitabın içinde 22 göç hikayesi var. Pelin Ergül duruma göre ileri de baskı sayısının artırılabileceğini ifade etti.
 
ALTIEYLÜL BELEDİYESİNE TEŞEKKÜRLER
Pelin Ergül, kitabın baskısı için Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı'nın da çok büyük bir destek verdiğini ifade ederken sözlerini söyle noktaladı: „Bu kitap kesinlikle ticari amaç için bastırılmadı. Öncelikle eşimin hayalini gerçekleştirmeyi istedik. Kitabın satışından elde edilecek gelir, Türkiye'nin çeşitli yerlerinin ağaçlandırılması için kullanılacak“ dedi. Kitaba ulaşmak isteyenler 0176- 707 91 772 ve 0176- 201 13 585 numaralı WhatsApp hatlarından bilgi edinebilirler.
 

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —