Uzmanlar Almanya'da okulların kademeli olarak açılmasını önerdi

Almanya’da hükümete tavsiyelerde bulunan Ulusal Bilim Akademisi Leopoldina, toplu taşımada maske takılmasını ve okulların kademeli olarak açılmasını önerdi.

Almanya 15.04.2020 19:40:24 0
Uzmanlar Almanya

Almanya Başbakanı Angela Merkel, bu Çarşamba günü eyalet başbakanları ile koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerin etkilerini değerlendireceği bir toplantı yapacak. Bu toplantı öncesinde Almanya'nın önemli Ulusal Bilim Akademisi Leopoldina salgınla mücadelede normale dönülmesi konusundaki tavsiyelerini yazılı olarak açıkladı.

Leopoldina belirli koşullar altında ilkokullar ile bazı eyaletlerde 9, bazılarında ise 10'uncu sınıfa kadar devam eden orta dereceli okulların kademeli olarak açılmasını önerdi. Uzmanlara göre küçük yaştaki öğrenciler eğitim sisteminde destek ve yönlendirmeye daha fazla ihtiyaç duyuyor. Daha büyük yaştaki, örneğin 11 ve 12'inci sınıftaki öğrenciler ise uzaktan eğitimi daha iyi kullanma şansına sahip. Ancak akademi ilk ve orte dereceli okullarda bütün sınavların mümkün olduğu kadar yapılması gerektiği görüşünü bildirdi.

Çocuk yuvaları konusunda çekince

Çocuk yuvalarıyla ilgili olarak ise "Küçük çocuklar hijyen kuralları ve korunma önlemlerine uyamayabileceği için salgın yayılabilir bu nedenle çocuk yuvaları çok kısıtlı bir biçimde yeniden açılabilir" ifadesine yer verildi.

Toplu taşımada maske önerisi

Leopoldina salgının mümkün olduğunca düşük seviyede kalması için şimdiye dek açıklanan bilindik hijyen kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayarak buna ek olarak otobüs ve tramvay gibi toplu taşımada maske zorunluluğu getirilmesi tavsiyesinde bulundu.

Leopoldina'dan uzmanlar birçok alanda belirli koşullarda kademeli olarak yeniden normale dönülebileceği açıklamasını da yaptı. Bunun için öncelikle perakende satış yapan dükkanlarla oteller ve resmi dairelerin açılması tavsiye edildi. Bunun yanı sıra özel ya da iş seyahatleri ile kültürel ve spor etkinliklerinin mesafe kuralları gözetilmek suretiyle kademeli olarak yeniden hayata geçirilebileceği de belirtildi.

Ancak bilim insanları klinik ve hastanelerde gerekli ek kapasitenin inşa edilmesi gerektiğini ve COVID-19 dışındaki hastaların da yeniden alınabilecek hale getirilmesinin zorunlu olduğuna vurgu yaptı.

Enfeksiyona ve bağışıklığa dair veri toplamanın iyileştirilmesi için temsili ve bölgesel araştırmaların önemine dikkat çeken Leopoldina verilerin daha güvenilir olacak, kısa vadeli tahminler yapılmasını mümkün kılacağını kaydetti. Bilim insanları, cep telefonlarında gönüllü olarak kullanılacak  koronavirüs aplikasyonlarının yararlı olabileceği görüşünde.

"Sağlık sektörüne yatırım"

Bilim akademisi tavsiyelerinde devletin kamu ortaklığının şirketlerin ayakta tutulması için çok acil durumlarda gündeme gelmesi gerektiğini belirtti. Halihazırda salgın nedeniyle alınan önlemlerin sona ermesi sonrasında da orta vadede sağlık alanında kapsamlı mali teşviğin gerekli olduğuna işaret edildi. 

Vatandaşlara vergi kolaylıkları getirilmesi de tavsiyeler arasında yer aldı. Ayrıca, devletin sağlık sektörü, dijital altyapı ya da iklimin korunmasına ek yatırımlar yapması da tavsiye edildi. Açıklamada bu krizin "Avrupa'nın en üst düzeyde dayanışma içinde hareket etmesini" zaruri kıldığı belirtildi.

Leopoldina'dan uzmanlar devletin borçlanması konusunda şu an geçerli olan kuralların korunmasını, koronavirüs krizi gibi dönemlerde yüksek borçlanmanın mümkün olabileceğini ancak normale dönülmesiyle eski kuralların da uygulanmasını önerdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel Leopoldina'nın koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı araştırmayı, hükümetin bundan sonra atacağı adımlar açısından "çok önemli" diye nitelendirmişti.

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

MÜYORBİR’de Reform Rüzgârı: Haluk Özkan ve Ekibinden “Birlik ve Şeffaflık” Vizyonu

Hamburg Alevi Kültür Merkezi 35. Yılını Coşkuyla Kutladı

AABF Başkanı Hüseyin Mat: “Terörsüz Türkiye’yi Destekliyoruz”

Billie Jean King Cup’ta Millilerden Almanya Zaferi

“Biz de Varız Derneği Kurumsal Yapısını Güçlendirdi: Karadeniz’de Mükemmeliyet Merkezi”

Hamburg Boberg’de Yeni Dönem: CLIPPO Gençlik Merkezi Yeniden Açıldı

Bremerhaven Limanlarına Tarihi Destek: Berlin’den 1,35 Milyar Euro’luk Dev Yatırım

Misburg’da Spor Hattı Yeniden Kuruldu: Şehir, Yanan Spor Salonunun Yerine Eğitim ve Kulüpler İçin Çözüm Üretti

Bremen’de “Zukunftsquartier Piek 17” Yarışması Sonuçlandı: Eski Liman Bölgesi Yenilikçi Bir Ekonomik Merkeze Dönüşüyor

Hamburg MK&G’de Yeni Dönem: Raphaela Weeke 2026’da Göreve Başlıyor

Avrupa Limanları Drogenle Mücadelede Güç Birliği Kuruyor

Hamburg’un Yeni Devlet Operası: Kültür ve Mimari Bir Arada

Türkiye Kadın Milli Tenis Takımı Münih’te

Hamburg’da Yılbaşı Tartışması: ZDF Şovuna 400 Bin Euro Kamu Desteği

Bremen’de Rekor Katılım: Gençler MINT Günü’ne Akın Etti

55 Milyon Vatandaşa Dijital Kolaylık: Artık Adres Değişikliği Online Yapılabiliyor

Bremen’de Tarihi Dönüm Noktası: 800 Yıl Önce Kurulan Belediye Meclisi Kutlanıyor

Wilhelmsburg’da Yeni Dönem Başlıyor: Elbinsel’in Kalbinde 1.900 Konutluk Büyük Dönüşüm

Mustafa Akay Avrupa’yı Sallamaya Devam Ediyor

Hamburg’da Cinsel Şiddetle Mücadelede Büyük Açık: Sol Parti’den Sert Eleştiri

Dortmund’da Amatör Maç Sonrası Kavga: Beş Kişi Yaralandı, Bir Kadın Şok Geçirdi

Michael Börgerding’e Bremen’den Anlamlı Veda: Sanat ve Bilim Senato Madalyası Ölümünden Sonra Verildi

Almanya’da Politikacılara Saldırı Çağrısı Yapan Kişi Tutuklandı

Hamburg Limanı’nda Filistin Protestosu: “İsrail’e Silah İhracatını Durdurun!”

Yükleniyor

Harburg’daki Schlachthofstraße Mülteci Yurdunda Skandal: Kötü Koşullar Sürüyor, Basına Giriş Yasak

Avrupa’daki Gurbetçilerden Adalet Çağrısı: “Erhan Nacar ve Ekibine Etkin Soruşturma Başlatılsın”

Hamburg Türk Toplumu’nda Yapay Zekâ Konferansı: Genç Türk Mühendis ve Mimarlar Damga Vurdu

St. Pauli’de Oke Göttlich Güven Tazeledi: Son Kez Başkanlığa Seçildi

St. Pauli’den Rekor Gelir ve Büyük Proje: Millerntor 50 Bin Seyirciye Çıkıyor

Hamburg’da Ramazan Avcı’yı Anma Etkinlikleri 40. Yılında Panelle Başlıyor

  • Pazartesi 13.8 ° / 7 ° Güneşli
  • Salı 15 ° / 7.2 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.8 ° / 8.8 ° Güneşli