Tarih: 01.03.2022 01:36

Usta Gazeteci Yusuf Çınar'a büyük ödül

Facebook Twitter Linked-in

Haber:Zuhal AKTAN KOL

İzmirlilerin ve sanat camiasının yakından tanıdığı Magazin Yazarı ve Haber Muhabiri Yusuf Çınar, Uluslararası İzmir Araştırmaları Merkezi tarafından 25 yılda bir yapılan İzmir Ödüllerinin ikincisinde Ömür Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Mesleğinde neredeyse 40. yılını geride bıraktığı bir zamanda, bu değerli ödüle layık görülmesinin çok anlamlı olduğunu ifade eden Çınar, ödül almasıyla ilgili olarak duygularını şu sözlerle anlattı: “Bugünlere kolay gelmedim. Takdir edildiğimizde biz gazeteciler yorgunluğumuzu unutuyoruz. Bu anlamlı ödüle beni layık gördükleri için teşekkür ederim. Birçok ödül aldım ama İzmir ile özdeşleşmiş isimlerin arasında olmak büyük onur ve mutluluk benim için."

Çeşme'de hayatını sürdüren herkesin Yusuf abisi, güzel yürekli ve mütevazı kişiliktir. Yıllardır İzmir'e ve mesleğine âşık olduğunu her fırsatta dile getiren, yıllarını mesleğine vermiş usta bir gazetecidir. Birçok ünlü, fotoğraf çekimini ve röportajını özellikle onunla yapmak ister çünkü onun doğru, düzgün ve seviyeli bir haber yapacağından emindir, o yüzden Çınar’ın sanat camiasından çok seveni vardır. Sansasyonel haberleriyle ve her dönemin ünlülerine yönelik magazin yazılarıyla mesleğinde damgasını vurmuş bir duayendir.

Hem alaylı hem okullu


Basın yayın yüksek okulu okurken 2. sınıfta gönül verdiği mesleğine başlamış. Hem alaylı hem okulludur. Kendisi için Yeni Asır Gazetesi'nin ayrı bir okul olduğunu söyler. Orada yetişmiş olmaktan gurur duyduğunu her fırsatta dile getirir. Bir ara gazeteciliği bırakmış, dört beş yıl askeri memurluk yapmış ama yine dayanamamış polis muhabirliği, adliye muhabirliği derken az dayak yememiş adliye koridorlarında. Kolay değil, o kurumlarda çalışmak. Nice gazeteciler neler yaşadı ve yaşıyor. Hastane acil servisi önünde haber peşinde koşturmuş, belediye muhabirliği yapmış, trafik kazalarından cinayet haberlerine kadar birçok haber hazırlamış. Gerçek emekçi usta, kıymetli bir gazeteci, soyadı gibi büyük çınar.

25 yılda bir takdim edilen büyük ödül

İzmir Ödülleri, ilk kez 12 Şubat 1996 yılında, seçici kurul tarafından İzmir'e hizmet veren, kent kültürü simgeleri olmuş kişilere geniş katılımlı bir etkinlikte verilmişti.

2. İzmir Ödülleri, Uluslararası İzmir Araştırmaları Merkezi Yönetmeni Yaşar Aksoy tarafından açıklandı. Pandemi koşulları nedeniyle gerçekleştirilemeyen 2. İzmir Ödülleri Töreni, ileri bir tarihte düzenlenecek. Törende, kültür ve sanat dalında hak kazanan isimler ödüllerini alacak.  


 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —