Üsküdar Üniversitesi’nden G20 Zirvesi’ne destek

Üsküdar Üniversitesi, Almanya’nın Hamburg kentinde 5 Temmuz’da gerçekleştirilecek 4’üncü G20 Beyin Girişimi/Nörobilim Zirvesi’ne destek verecek.

3.07.2017 22:11:46 0
Üsküdar Üniversitesi’nden G20 Zirvesi’ne destek
Üsküdar Üniversitesi, Fraunhofer IME Enstitüsü, Beyin Haritalama ve Terapötik Derneği, Beyin Haritalama Derneği ve Nanobiyoelektronik için Ulusal Merkez, G20 Nörobilim Zirvesi kapsamında klinik translasyonel nörobilimi alanında küresel işbirliğini genişletmek için Almanya’nın Hamburg kentinde bir araya gelecek.
Nörobilim - G20 Zirvesi'ndeki 20 bilim adamı, küresel işbirliği, ortaklık, veri paylaşımı ve nörolojik bozuklukların ekonomik ve insani maliyetleri ile mücadeleye yönelik fonların dağılımı için çağrıda bulunacak. 5 Temmuz 2017'de dünyanın önde gelen doktorları, mühendisleri, sinir cerrahları, temel ve klinik bilim insanları, Hamburg’daki Empire Riverside Hotel'de 4. Yıllık N20’yi gerçekleştirmek için toplanıyor.
Hamburg'daki Fraunhofer Enstitüsü Müdürü, SBMT üyesi ve Başkan Vekili Prof. Dr. Carsten Claussen, Hamburg’da 4’üncüsü gerçekleşecek olan zirveyle ilgili şunları söyledi: “SBMT'nin Sinirbilim-20 Girişimi, Beyin Girişimlerinin küresel konsorsiyumlarının oluşturulması ve dünya çapında yıkıcı olan nöro-psikiyatrik bozukluklarla mücadelede bütüncül bir cephe oluşturmak için gerçekten etkileyici bir yaklaşım.”
Prof.Dr. Nevzat Tarhan: “N20 vesilesiyle ortaklık kurmak için sabırsızlanıyoruz”
Üsküdar Üniversitesi Rektörü, SBMT Türkiye Başkanı ve N20 Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Üsküdar Üniversitesi, Almanya'daki küresel düşünce liderlerinin bu olağanüstü toplantısına ortak sponsorluk yapmaktan onur duymaktadır. N20 vesilesiyle dünya çapında bilim adamları ile çok taraflı ortaklık kurmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.
N20 programında beyin haritalama ve görüntüleme, connectomic, matematiksel modelleme ve yapay zekâ nanokorezyase, nörofotonik ve genomik tedavi için terapötik alanlar tüm yönleriyle ele alınacak. Program, bilim adamlarının yeni teşhis ve terapileri hızla tanıtmalarını sağlayacak bilim ve teknoloji disiplinlerinde bilimsel ilerleme alışverişinde bulunmayı amaçlıyor.
SBMT Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilim Müdürü, BMF Başkanı, NCNBE Direktörü ve Beyin Teknolojisi ve Yenilik Parkı Müdürü (BTIP) Dr. Babak Kateb, “Nörolojik rahatsızlıkların dünyadaki insani ve finansal maliyeti çok fazla. ABD'de sadece 5.5 milyon Alzheimer hastasının bakım maliyeti yılda 200 milyar dolara yakın ve bu maliyet 10 yıl içinde 1 trilyon dolara yakın olacaktır. 2015 senesinde Demansın dünya ekonomisine maliyeti 818 milyon dolar ve 46,8 milyon civarında hastanın bakımına tekabül ediyordu. Bu rakamlar 2030 senesinde demans için 2 trilyon dolar olacak. Demans bir ülke olsaydı Gayri Safi Yurt İçi Hasılatı (GSYİH) üzerinden 18 numara olurdu” dedi.
Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan “Psikiyatrik Nörobilimin Geleceği”
NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Prof. Dr. Kaya Aksoy “Beyin Hastanesinde Nörocerrahinin Kavramı”, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Metin “BrainPark, Nöroteknolojik başlangıçlar için İş Kuluçka Merkezi”,
NPİSTANBUL Beyin Hastanesi İnsan Kaynakları Direktörü, Öğr. Gör. Serdar Karagöz “Beyin Hastanesinin gelecek konsepti” başlıklarında sempozyumda birer konuşma yapacak.
SBMT, son 15 yılda küresel beyin girişimleri kurma alanının ön saflarında yer alıyor ve Obama'nın BEYİN Girişimi'ni formüle etme ve desteklemede anahtar bir oyuncu oldu.

Almanya'da mahkeme, Filistin asıllı İngiliz doktora getirilen faaliyet yasağını hukuka aykırı buldu

Schwentinental’de Ağır Yaralama Soruşturması: Polis Şüpheliyi Arıyor

Kiel Eyalet Meclisi'nde İzinsiz Protesto Sonlandırıldı: Sekiz Gözaltı

Hamburg Eyalet Parlamentosu 16 Temmuz’da Toplanıyor: Gündemde Ortak Kira Sözleşmeleri, İşsizlik Kuponları ve Okullarda Din

Hamburg’da 2025 Mezuniyet Başarıları Açıklandı: Abitur Not Ortalaması 2,35

Hamburg’dan Şiddet Mağdurlarına Destek: Ortak Kira Sözleşmesinden Kolay Çıkış Talebi

“Groß-Sand Kapanmasın!”: Wilhelmsburg ve Veddel Halkı Sokağa Çıkıyor

Hamburg’da İki Kız Çocuğu İçin Kayıp Alarmı

Hamburg-Bramfeld’de Silahlı Çatışma: 18 Yaşındaki Genç Yaralandı

Hannover'de Şenlik Rüzgârı: Schützenfest 2025 800 Bin Ziyaretçiyi Ağırladı

Sabahattin Ali’nin Hücresi Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Bundesrat’tan Ekonomiye Hızlı Destek: “Yatırım Hızlandırıcısı”na Onay Verildi

Hannover’de Tarihi Okul Binası Yenilendi: Käthe-Kollwitz Lisesi’nin Batı Cephesi Restore Edildi

Schanzenzelt Devam Ediyor: Kültür Çadırının Geleceği Güvence Altında

Bundesrat’tan Federal Bütçeye Eleştiri: Eyaletler ve Belediyeler Daha Fazla Desteklenmeli

Almanya'da Rheinland-Pfalz eyaleti gelecekte AfD üyelerini kamu sektöründe işe almayacak

Bundesrat’tan Çağrı: AB’nin Çelik ve Metal Eylem Planı Hızla Hayata Geçirilmeli

Bundesrat, Hayvan Refahı Etiketleme Yasası’nı Sert Eleştirdi – Uygulama Süresi 2026’ya Ertelendi

Hamburg Yeşiller Partisi Yeni Eyalet Başkanını Seçti

Aşırı Sağa Boyun Eğmek Tehlikeli Bir Yol

"Türkçeyi Gençler Arasında Trend Hâline Getirebiliriz"

Hamburg-Wilhelmsburg’da 10 Yaşındaki Kız Çocuğu Kayıp

Almanya’da Kira Artışına Fren 2029’a Kadar Uzatıldı

Almanya’da Aile Birleşimine Sınırlama: Aile Birleşimi İki Yıl Askıya Alındı

Hamburg’da Yaz Tatili Coşkusu: Yeni “Ferienpass” Tanıtıldı

Türküler Herne’de Yankılandı: Halk Müziğinin Ustaları Almanya’da Sahnedeydi

Hamburg Hauptbahnhof’ta Trajik Olay: Genç Adam S-Bahn'ın Altında Can Verdi

Terör örgütü PKK'dan bir grup silahlarını imha etti

FC St. Pauli, Louis Oppie’yi Kadrosuna Kattı

Hamburg’a 50 Milyon Euroluk Dev Destek: “Impossible Founders” Startup Fabrikası Geliyor

Yükleniyor

Almanya'da mahkeme, Filistin asıllı İngiliz doktora getirilen faaliyet yasağını hukuka aykırı buldu

Schwentinental’de Ağır Yaralama Soruşturması: Polis Şüpheliyi Arıyor

Kiel Eyalet Meclisi'nde İzinsiz Protesto Sonlandırıldı: Sekiz Gözaltı

Hamburg Eyalet Parlamentosu 16 Temmuz’da Toplanıyor: Gündemde Ortak Kira Sözleşmeleri, İşsizlik Kuponları ve Okullarda Din

Hamburg’da 2025 Mezuniyet Başarıları Açıklandı: Abitur Not Ortalaması 2,35

Hamburg’dan Şiddet Mağdurlarına Destek: Ortak Kira Sözleşmesinden Kolay Çıkış Talebi

  • Çarşamba 36.9 ° / 24.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 36.8 ° / 25.8 ° Güneşli
  • Cuma 39.3 ° / 27.1 ° Güneşli