Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali 21 Nisan'da Ankara'da Başlıyor
Bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali; Azerbaycan, Özbekistan ve Kıbrıs'tan profesyonel kukla sanatçılarının katılımıyla daha da renklenecek.
Bu yıl 4'ncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali; Azerbaycan, Özbekistan ve Kıbrıs'tan profesyonel kukla sanatçılarının katılımıyla daha da renklenecek.
Proje Koordinatörleri Sanem Arıkan ve Şafak Poyrazoğlu; çocuklara ulaşmak ve kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmak için çıktıkları bu yolda gerçeklesecek olan festivalin tüm Dünya çocukları için ortak bir dil oluşturduğunu görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve bu projenin sürdürülebilirliğinin sorumluluğunu taşıdıklarını belirttiler.
21 Nisan'da Ankara Resim Heykel Müzesi'nde açılışını yapacak olan festival, 21-25 Nisan tarihleri arasında Ankara'da, 26 Nisan'da Istanbul'da, 28-30 Nisan'da Azerbaycan'da, 2-5 Mayıs'ta Özbekistan ve 9-12 Mayıs tarihlerinde Kıbrıs'ta tüm hızıyla devam edecek.
T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen festivale başta Ankara olmak üzere Türkiye'nin ileri gelen dernek ve odaları destek olmaya devam ediyor. AHID Ankaralılar Derneği, TIKA, UNESCO Türkiye Milli Merkezi, TRT, Türk Hava Kurumu (THK), Ankara Altındağ Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Gazi Üniversitesi, IstMarina AVM, Adana Polis Eşleri Derneği, Bilnet Okulları, IWPG (International Women Peace Group), Cernmodern Ankara, Bektaşlar Grup, Setaç Yatırım, Bambu Sahne Ankara, Pusula CX, BHS Group, Redaktör Haber ve Kukla İletişim Ajansı'nın destekleriyle yoluna devam eden festivale ilginin şimdiden yoğun olduğu ve katılımın önceki yıllara göre daha yüksek olacağı belirtiliyor.
Festivalde yer alacak olan Azerbaycan Bakü Devlet Kukla Tiyatrosu, Özbekistan Devlet Kukla Tiyatrosu, Kıbrıs Devlet Kukla Sanatçısı Izel Seylani ve Türkiye'nin önde gelen kukla ve Karagöz sanatçılarının gösterileri eşliğinde gerçeklestirilecek Kukla ve Karagöz Oyunları izlenebilecek. Ayrıca birbirinden keyifli Atölye Çalışmaları ile büyük küçük tüm misafirler keyifli zaman geçirebilecekler. Festival süresince tüm çocuk katılımcılara unutulmaz anlarına ek olarak hediyeler verileceği belirtiliyor.
Hem eğlenilecek hem de kültürel mirasımızı tanıtmaya yönelik sosyal sorumluluk farkındalığı yaratacak olan 4'üncü Uluslararası Hadi Poyrazoğlu Kukla ve Karagöz Festivali bu yıl Türkiye'deki en önemli kültürel festivaller arasında yine yerini almayı hedefliyor.
7 yaş itibarıyla tüm izleyicilere hitap eden oyunlar, tüm sanatseverler için ücretsiz olarak izlenebilecek. Detaylara projenin sosyal medya hesaplarından ulaşılabileceğini belirten yetkililer, tüm çocukları ve ruhu çocuk kalanları beklediklerini belirttiler.
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Hamburg’da iki kız çocuğu kayıp: Polis alarmda
13 yaşındayken Çorum’dan gittiği Fransa’da belediye başkanı oldu!
Hannover’da Gökyüzüne Uzanan Şampiyona Heyecanı
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Yükleniyor
Hannover’da eşitlik adımı: Yeni planla kadınlara daha fazla fırsat
HAMBURG WANDSBEK’TE SPD’DEN NET MESAJ: OLİMPİYAT’A EVET
Hamburg’da iftar sofrasında birlik ve dayanışma buluşması
Urfalı Zeki Carhoğlu 30 yıldır Ramazan boyunca her gün 200 kişiye ücretsiz iftar verdi.
Hamburg’da hastane krizi: Groß Sand kapanıyor
Almanya’da kaçak işçilik operasyonu: Zoll’dan geniş çaplı baskın
- Çarşamba 15.2 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Perşembe 14 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Cuma 14.6 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





