Türkiye'den Almanya'ya uçakla seyahat eden bir gurbetçi anne ve kızın bagajında, yasa dışı yollardan getirilen çok sayıda gram altın ve kaçak sigara ele geçirildi. Alman gümrüğü, olayla ilgili yasal işlem başlattı.
İstanbul’dan Stuttgart’a uçakla seyahat eden anne ve kızın bagajlarında, toplamda 100’den fazla gram altın ve 400 paket kaçak sigara bulundu. Uçak Stuttgart'a indiğinde, anne ve kızın havalimanındaki yeşil alandan geçerek çıkışa doğru yürürken gümrük polisinin dikkati çekti.
Görevliler, şüphelenerek yolcuların bagajlarını inceledi ve valizlerde 14 bin Euroluk ziynet eşyası olduğunu tespit etti. Gurbetçi anne-kız, beyan etmedikleri altınlar için 3 bin Euro ithalat vergisi ödemek zorunda kaldı.
Bu olayın yanı sıra, Almanya'nın Passau şehrinde bir dinlenme tesisinde yapılan aramada polis, şüpheli bir otomobilde 240 bin Euro ele geçirdi. İlgili kişiler hakkında yasal işlem başlatıldı.
Alman gümrük yetkilileri, yasa dışı yollarla ülkeye getirilen değerli eşyaların tespiti ve bu tür kaçakçılık girişimlerine karşı mücadelelerinin süreceğini belirtti.