Türkiye Brüksel'de haklarını kaybetti!
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Prof. Dr. Harun Gümrükçü, Brüksel'de atılan imza ile Türkiye'nin vize serbestliği konusundaki hukuki haklarını kaybettiğini savundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı Bürüksel zirvesi sonrası yayınlanan 'Vizesiz Avrupa' bildirisini değerlendiren Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Vizesiz Avrupa Araştırma Grubu Başkanı Prof. Dr. Harun Gümrükçü, Brüksel’de atılan imza ile Türkiye’nin vize serbestliği konusundaki hukuki haklarını kaybettiğini iddia etti.
HAKLARIMIZI İNKÂR ETTİK
Türkiye’nin yıllardan beri çözmeye çalıştığı vize sorununun siyasiler tarafından doğru şekilde ele alınamadığını kaydeden Prof. Dr. Gümrükçü, “51 yıldan beri AB üyeliği bekleyen bir ülke olarak birçok taviz verdik. Üstelik bu süreçte kazanılmış haklarımızı da kullanamadık. Brüksel’deki zirvede de mevcut haklarımızı inkâr ettiğimizi ve takipçisi olmayacağımızı kabul etmiş olduk. Bu ciddi bir kayıp” diye konuştu.
KAYBEDEN TÜRKİYE OLUYOR
Avrupa Birliği Adalet Divanı’nın vize serbestliği ile ilgili Türkiye lehine verdiği kararların zarar gördüğünü savunan Gümrükçü, “Brüksel’de atılan imzalar Adalet Divanı’nın lehimize verdiği 58 kararı takip etmeyeceğimiz anlamına geliyor. Atılan adıma tarihi deniyor ama bu tarihi adımlar sonrası kaybeden hep Türkiye oluyor. Çünkü bu anlayışla vizeler kalkmayacak. Çünkü vizeler mahkeme kararları ile zaten kalktı” dedi.
KURALLARI UYGULAYAMAYIZ
“51 milyon insanımız için vize kalkmıştır” diyen Prof. Dr. Harun Gümrükçü, şöyle devam etti: “Türkiye 71 değişik kuralı kabul edip yasal haklarını görmezden geliyor. Hukuki haklarınızı savunmazsanız zaten Avrupalı olmadığınızı göstermiş olursunuz. Realist olmalıyız. Avrupa Birliği üyesi olmak istiyorsak mevcut haklarımızı korumalıyız. Yoksa o konulan kuralları Türkiye’nin yerine getirme şansı yok. Bu kuralların yerine getirilemediğini İspanya, İtalya, Yunanistan örneklerinde gördük.”
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
Hamburg’da Olimpiyat Heyecanı: Kararı Halk Verecek
Hamburg Üniversitesi “Seçkin Üniversite” Unvanını Korudu
Hamburg’da Yeni Dönem: Nafaka Avansı Tek Merkezden Yönetilecek
Hannover’dan örnek dayanışma: Kış yardım programı yüzlerce evsize destek verdi
Hannover’de Kent Merkezi Masaya Yatırılıyor
Gazeteci Abdullah Çelik’ten “Buğday Zamanı” Romanı
Münih’te kent merkezlerinin geleceği masaya yatırıldı
Abdulhadi Turus YTB Başkanlığına Resmen Atandı
Bremen’de Yaşlıların Topluma Katılımı Masaya Yatırıldı
Hamburg’da “Biletsiz Yolculuk” Tartışması: SPD Hapis Uygulamasını Kaldıracak mı?
Yükleniyor
Zoll’dan İnşaat Sektörüne Büyük Denetim: 10 Kaçak Göçmen Tespit Edildi
Kuş Gözlemciliği Beyni Zinde Tutuyor
LÖSEV Ramazan’da Lösemi ve Kanser Hastalarının Yanında
Ali Çelik “Sürgün Yıllarım” ile Gurbetteki Hasreti Anlattı
Hamburg’dan Dünya Tüketici Günü Mesajı: Çocuklara Küçük Yaşta Bilinçli Tüketim Eğitimi
Bremenli Öğrenciler Gdansk Yolcusu: Kardeş Şehir Bağları Gençlerle Güçleniyor
- Pazar 9.3 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
- Pazartesi 14.3 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 14.5 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı





