Tarih: 16.01.2021 00:00

Türkçe dersleri için konsoloslukta ANONS

Facebook Twitter Linked-in

Tevfik KARA / ESSEN (TR Haber)

TÜRKİYE CUMHURİYETİ  Essen Başkonsolosluğu Türkçe derslerine katılımı artırmak için tüm Almanya’ya örnek teşkil edecek  bir sesli  anons uygulaması başlattı. İki haftadan beri yapılan uygulamaya olumlu dönüşler var.
Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Şener Cebeci konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Son yıllarda Almanya genelinde Türkçe anadil derslerine katılım oldukça düştü. En yüksek katılım KRV’de ancak burada bile düşüş var. Konsoloslukların ziyaretçi trafiği oldukça yüksek. Bu potansiyeli değerlendirmek istedik. Şu iki haftalık süre içinde bu anons uygulamasıyla bize oldukça olumlu dönüşler var. Eğitim ataşeliğimiz gerekli bilgiyi veriyor ve yönlendirmeyi yapıyor. Almanya genelinde ki konsolosluklarımızda  bu anons uygulaması yaygınlaşırsa Türkçe derslerine katılım oranı yükselecektir.  Zira Avrupa’daki Türklerin en büyük hazinelerinden birisi de Türkçe anadilimizdir” dedi.
 
İKİ DİLDE VE GÜNLÜK 10 KEZ

Başarılı çalışmanın mimarlarından Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosu Şener Cebeci anons sayısıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkçe anadilimize katılımı artırmak için başlattığımız anons Türkçe ve Almanca olarak iki dilde yapılıyor. Ve anonslarımız belirli yoğunluk olan saatlerde günlük 8 ile 10 arasında değişiyor.”  
 
ÖRNEK TÜRKÇE  ANONS UYGULAMASI

Türkiye Cumhuriyeti Essen Başkonsolosluğunda başlatılan örnek Türkçe uygulamada da yapılan anons şöyle: “ Anadilimiz Türkçemiz, sahip olduğumuz en kıymetli hazinelerden biri, milli varlığımızın en önemli teminatıdır. Türkçemizi yaşatmak ve bizden sonraki nesillere aktarmak için çocuklarımızı okullardaki Türkçe derslerine yazdıralım. Çocuklarını Türkçe anadil derslerine yazdırmak veya bu konuyla ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımızı, üst katta bulunan Eğitim Ataşeliğine başvurmaya davet ediyoruz.”
 
FORMLARIN DOLDURULMASINDA BİLE DESTEK VAR

Essen Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliğinde görevli olan Mustafa Toni Aksu ilave bilgi olarak şunları söyledi: “çok olumlu dönüşler var. Türkçe dersleri olmazsa olmazlarımızdan birisidir. Bize gelen veliye belgelerin doldurulmasında da yardım ediyoruz. Hatta isteyen velilerin belgelerini bağlı bulundukları eğitim müdürlüklerine bile gönderilmesini  üstleniyoruz. Anadilimizin yaşatılması konusunda çok hassas olalım. Biz ataşelikler olarak isteyen herkese gereken desteği vermeye hazırız” dedi.

www.gazetehamburg.com
 

 
 
 
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —