Türk sağlık sektörü, CNR EXPO’da dünya sağlık sektörünü ağırlıyor

Suriye Hükümeti Geçici Sağlık Bakanı Mohamed Wajih, “Suriye’de şu anda enkaz altında nefes veren insanımız var. Türk sağlık çalışanları 9.5 milyon insanımızı muayene etti. Türkiye, Suriyelileri bağrına bastı, dünya tarihine ad

Türkiye 21.10.2015 20:59:47 0
Türk sağlık sektörü, CNR EXPO’da dünya sağlık sektörünü ağırlıyor

Türk sağlık sektörü, dünyanın dört bir yanından gelen sağlık profesyonellerini; CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlenen İstanbul Health Expo’da ağırlıyor.

Suriye Hükümeti Geçici Sağlık Bakanı Mohamed Wajih, “Suriye’de şu anda enkaz altında nefes veren insanımız var. Türk sağlık çalışanları 9.5 milyon insanımızı muayene etti. Türkiye, Suriyelileri bağrına bastı, dünya tarihine adını yazdırdı. İnşallah bizde böyle bir ortamda sizi Suriye’de ağırlarız

Sektörel Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Tokatlı: “Sağlık ve Dışişleri Bakanlıkları, aralarında bakan, müsteşar ve üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 51 ülkenin sağlık sektörü temsilcilerini, İstanbul Health Expo’da bir araya getirdik.

Medikal ve sağlık alanında uygulanan yeni teknolojileri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen “İstanbul Health Expo-3. Medikal Cihaz ve Bütünleşik Sağlık Hizmetleri Buluşması, Uluslararası Sağlık Kongreleri ve Sempozyumları” başladı. CNR EXPO Yeşilköy’de 23 Ekim 2015 tarihine kadar devam edecek. CNR Holding, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekler Federasyonu (SADEFE) organizasyonu ile düzenlenen organizasyonda sektörde öne çıkan konularla ilgili kongre, sempozyum ve kurslar yapılacak.

“Suriye’de sağlık kadrosu hedef alınıyor”

Sağlık alanında dünyanın dört bir yanından gelen üst düzey yöneticilerin ağırlandığı organizasyonun açılışında konuşan Suriye Hükümeti Geçici Sağlık Bakanı Mohamed Wajih, “Biz böyle bir organizasyonda iken, Suriye’de belki de şu anda enkaz altında  nefes veren var. Aç yatan insanlarımız var. İnsanlarımız Suriye’de şu an her şeye ihtiyaç duyuyor. her şey şu anda Suriye’ye son 20 gün içinde çok sayıda hastane bombalandı. 670 sağlık çalışanımız öldü. Kurtarılmış bölgede bombalanmayan hastane yok. Suriye’de sağlık kadrosu hedef alınıyor.

Mohamed Wajih, “Büyük bir çelişki içerisindeyiz. Sizler yeni tıptan bahsediyorsunuz. Biz bombalanmış saha hastanesinden bahsediyoruz. Katliamlara sırtımızı dönmeyelim. 5 bin 600 doktorumuz vardı. Şu an da 171 doktorumuz kaldı. Eksiklerimiz çok büyük. Türkiye’nin sağlık çalışanları  9,5 milyon Suriyeliyi muayene etti. 285 hastayı da ameliyat yaptı. Çok hayat kurtardılar” diye konuşarak, Türk doktorlarının dünya doktorlarına örnek olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler ve Batı’dan gelen doktorlara Türkiye’nin bu işe gönül verdiğini aktaran  Wajih, “Türkiye Suriyelileri bağrına bastı, dünya tarihine adını yazdırdı. İnşallah bizde böyle bir ortamda sizi Suriye’de ağırlarız” diye konuştu.

 

“Sağlık projelerini ihraç eder hale gelmeliyiz”

SADEFE Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Koç ise, “Sağlık ve medikal alanında bütün paydaşların bir arada olduğu uluslararası bir organizasyondayız. İstanbul Health Expo’da Türkiye’deki 13 yılda sağlıkta meydana gelen yeni uygulamalar ve rol model hizmetleri sergiliyoruz” dedi.  Koç, sektörün tüm sorunlarının tartışılacağı kongrede yara bakımı, mobbing, evde hasta bakımı 9 tane kurs düzenleneceğine dikkat çekerek, “Gençlerimize ciddi anlamda eğitim desteği sağlayacağız. Sağlık projelerini ihraç eder bir hale gelmeliyiz bunun için de burada toplantılar da yapacağız.

 

“Dünyayı ağırlıyoruz”

Fuarın geride kalan yıllarda sektörün gelişimine önemli katkılar sağladığını belirten Mustafa Tokatlı da “CNR olarak Bosna Hersek, Moldovya, Bosna Hersek, Tacikistan,  İran, Irak’tan gelen Sağlık Bakanları ve üst düzey yöneticiler ile birlikte İstanbul Health Expo’nun açılışını yapıyoruz. Türk sağlık sektörü bizim ev sahipliğimizde dünyayı ağırlıyor. Oldukça gurur verici” dedi.
Medikal cihazı sektöründe yapılan ihracatın katma değerini yükselterek, sektör rekabetini artırma hedefiyle düzenlenen İstanbul Health Expo’da ameliyathane cihazlarından tek kullanımlık ürünlere hastane mobilyalarına, fizik tedavi, rehabilitasyon cihazlarına kadar pek çok ürün çeşidi sergileniyor.

 

 

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

Hamburg’da Şirketlere Yenilik Desteği: “Scaleup Hamburg” 2026’da Başlıyor

Avrupa Bakanları Brüksel’de Buluştu: Bremen’den AB Bütçesi ve Bölgesel Politikaya Güçlü Vurgu

Hamburg, Gençlik ve Aile Bakanları Konferansı Başkanlığını Hessen’e Devretti

Schleswig-Holstein Türk Toplumu 30. Yılını Kutladı: Demokrasi, Katılım ve Birlik İçin Üç On Yıl

2026 Bütçesi, Emeklilik Paketi, Gastro Vergisi ve Askerlik Reformu Bundesrat Gündeminde

Prof. Dr. Fuat Oduncu’ya Bavyera Anayasa Nişanı

Eva Högl wird neue Senatorin für Inneres und Sport in Bremen

Hannover’da 2026 Okul Finalleri: 100 Okulda 100 Spor Günü ile Büyük Hareketlilik Başlıyor

Mahkeme, Sol Parti’nin Görüşünü Doğruladı: “Verfassungsschutz Sağ Ağı Koruyor” İfadesi Yasaya Uygun

Selin Sayek Böke Avrupa Konseyi Sosyalist Grubu Başkan Vekilliğine Seçildi

Hamburg-Nord’da Tarih Atölyesi Krizi: Die Linke’den “Kültür Savaşı” Suçlaması

SunExpress’te Üst Düzey Değişim: Marcus Schnabel CEO Koltuğuna Oturuyor

Frankfurt’ta Mobil Sosisli Satıcısı Sosyal Medyayı Salladı

Hannoverscher Bahnhof Belirsizliği Sürüyor: Sol Parti’den “Sorumluluğu Üstlenin” Çağrısı

BFH Kararıyla Netlik Sağlandı: Almanya’nın Yeni Emlak Vergisi Reformu Hukuka Uygun Bulundu

Hannover’den İnsan Hakları Çağrısı: Onay, “Göç Bir Fırsattır” Diyen Belediye Başkanlarına Katıldı

Verfassungsschutz Geri Adım Attı: Dava Geri Çekildi, Siyasi Kriz Büyüyor

Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy ‘Uyuşturucu’ Soruşturmasında Gözaltında

Hamburg’da Isı Dönüşümü Hızlandı: Wärmepumpe Kullanımı Rekor Kırdı

Hamburg’da Yılbaşı 2025/2026: Binnenalster ve Rathausmarkt’ta Havai Fişek Yasağı

Hamburg’da Yeni Mietenspiegel Açıklandı: Küçük Artış, Büyük Sorunlar

Hamburg Üniversitesi’nden Alarm Mektubu: “Artık Dayanacak Gücümüz Kalmadı”

St. Pauli’nin Zorlu Kurası: DFB-Pokal Çeyrek Finalinde Leverkusen Deplasmanı

Hannover’de Şok İddia: Engelli Kamu Çalışanı Bir Bitki Yüzünden Tazminatsız İşten Atıldı

Yükleniyor

Borç Tuzağına Dikkat: Inkasso Şirketleri Her Şeyi Yapamaz, Ama Yapan Çok

Hamburg’da Bir İlk: Bahrenfeld’de Psikolojik Rahatsızlığı Olan Kadınlar İçin Özel Yaşam Merkezi Açıldı

Hannover’de Yoksulluk Oranı 2024’te Bir Kez Daha Geriledi

Nürnberg Noel Pazarı’nda Güvenlik Üst Seviyede

TÜRFAD Hamburg’da Start Aldı

Millerntor’da Hayat Veren Galibiyet: St. Pauli Heidenheim’ı 2-1’le Geçti

  • Salı 10.2 ° / 4.2 ° false
  • Çarşamba 11.4 ° / 3.7 ° Güneşli
  • Perşembe 11.2 ° / 2.8 ° Güneşli